„Blue Growth Leaders Academy“ renka naują dalyvių kursą

Švietimas

Į Klaipėdos universitetą (KU) rudenį sugrįš „Blue Growth Leaders Academy“ programa, kviečianti įvairių sričių specialistus semtis mėlynosios ekonomikos žinių, kuriomis dalinsis tarptautiniu mastu vertinami mokslininkai bei verslo praktikai iš visos Europos.

Šiemet priėmimo geografija taps platesnė – virtualiose auditorijose susitiks ne vien lietuviai, bet ir dalyviai iš kitų Europos šalių.

Iniciatyvos steigiant „Blue Growth Leaders Academy“ drauge su KU pernai ėmėsi Klaipėdos miesto savivaldybės ekonominės plėtros agentūra „Klaipėda ID“ bei Klaipėdos mokslo ir technologijų parko (KMTP) koordinuojamas Jūrinis klasteris. Iniciatyva taip pat sulaukė Norvegijos ambasados Lietuvoje palaikymo.

Nuo 2020 m. spalio iki šių metų birželio pabaigos akademijos auditorija nuotoliniu būdu dalyvavo paskaitose apie laivybą ir uostus, pakrančių turizmą, daiktų internetą ir blockchain technologijas, jūrines biotechnologijas, akvakultūrą, konteinerių terminalus. „Blue Growth Leaders Academy“ taip pat sustiprino dalyvių kompetencijas naujų produktų kūrimo, inovacijų vadybos, intelektinės nuosavybės apsaugos, pokyčių valdymo srityse.

Žiniomis dalijęsi lektoriai atstovavo Vokietijoje, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vengrijoje bei Skandinavijos šalyse veikiančias mokslo institucijas bei verslo organizacijas, kurių rikiuotėje – tarptautiniuose reitinguose aukštai vertinama Norvegijos verslo mokykla, Afredo Vegenerio institutas (AWI), Pietų Danijos universitetas, kompanijos „cloudyBoss“, „International Development Ireland” ir kt.

Dauguma pirmojo kurso klausytojų prisijungė iš Vakarų Lietuvoj veikiančių įmonių, savivaldos ir kitų institucijų. „Blue Growth Leaders Academy“ šiemet užbaigė 37 dalyviai.

Planuojama, kad 2021-2022 m. „Blue Growth Leaders Academy“ kurso moduliai ir lektoriai, palyginti su praėjusiais metais, keisis nežymiai. Nors programa šiemet atvers priėmimą ir pretendentams iš kitų šalių, visiems teks įveikti atranką, kurios metu bus atsižvelgta ne vien į norinčiųjų dalyvauti jau įgytą išsilavinimą, profesinę patirtį, bet ir motyvaciją plėsti turimas kompetencijas, kurti ir įsilieti į naujus bendradarbiavimo tinklus.

Priėmimas į „Blue Growth Leaders Academy“ jau startavo – pretendentai gali teikti paraiškas iki rugsėjo 30 d. Po vertinimo procedūros programos organizatoriai susisieks su atrinktais dalyviais. Nuotolinės paskaitos startuos lapkritį.

Programa skirta verslo ir kitų organizacijų atstovams, įvairių sričių specialistams, dirbantiems ar ketinantiems plėtoti veiklą mėlynojo augimo sektoriuje. Taip pat kviečiami Klaipėdos universiteto baigiamųjų kursų bakalauro studentai, magistrantai, doktorantai, besidomintys šia tema ar vykdantys tyrimus mėlynojo augimo tematikoje.

8 skirtingų modulių kursą planuojama užbaigti 2022 m. birželį. Finaliniu „Blue Growth Leaders Academy“ akcentu taps dalyvių vasaros stovykla Klaipėdos universitete – jos metu bus generuojami baigiamieji projektai, kuriuos grupės pristatys vertinimo komisijai bei turės juos apginti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

„Inoship“ vadovas: „Pandemijos poveikis laivybai – labai didelis"

Pernai rudenį Klaipėdos universitete (KU) startavusios „Blue Growth Leaders Academy“ programos dėka Vakarų Lietuvos verslo, savivaldos organizacijų vadovai, įvairių sričių ...
2021-04-09
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos universitetas skleis „mėlynosios" ekonomikos žinias

Klaipėdos universitete (KU) rugsėjį startuos tarptautinė 10 mėnesių trunkanti programa „Blue Growth Leaders Academy“, kuri suburs tarptautiniu mastu vertinamus lektorius ...
2020-06-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This