Žada bendradarbiauti su Šilute

Politika

Klaipėdietis Seimo narys Audrius Petrošius žada, jog imsis priemonių vienyti Klaipėdos regioną. Pirmuosius tokius žingsnius politikas teigia žengęs Šilutės krašte, kur jau esą prasidėjo intensyviai bendradarbiauti su Šilutės rajono savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija ir jos pirmininke Sandra Tamašauskiene, įvyko pirmieji susitikimai su savivaldybę sudarančiomis seniūnijomis.

„Galima pasidžiaugti ir pirmaisiais rezultatais – perskirstant nacionalinį biudžetą Šilutės rajono savivaldybei skirti papildomi daugiau kaip 1.9 mln. eurų”, – rašoma parlamentaro pranešime.

Sandra Tamašauskienė ir Audrius Petrošius

Anot A. Petrošiaus, jis neketina apsiriboti vien tik atstovavimu Klaipėdos miestui ar žvelgti į darbą plačiai ir „tiesiog atstovauti visai Lietuvai“.

„Nuo pirmosios dienos Seime keliu sau tikslą, kad Klaipėdos ir Klaipėdos regiono balsas taptų ir girdimas, ir vertinamas. Dažnai stokojame dėmesio labiausiai nutolusioms savivaldybėms, pernelyg daug dėmesio skirdami sostinei Vilniui ir užmiršdami visą likusią Lietuvą. Manau, kad pats svarbiausias principas, kurio turėtume siekti norėdami kokybiško pokyčio – tai stiprus regionas – stipri savivalda. Siekdamas geriausio žmonėms, esu pasiruošęs peržengti partinius barjerus, nusistovėjusius stereotipus ir siekti, kad bendrystėje visas Klaipėdos regionas – nuo Šilutės iki Skuodo – taptų tvirtesne, bendradarbiaujančia, vienų tikslų siekiančia komanda”, – teigia politikas.

„Su Seimo nariu Audriumi Petrošiumi jau pradėjome kalbėtis apie tai, kokiose srityse susitelkimo reiktų labiausiai, organizavome ir pirmuosius nuotolinius susitikimus su seniūnijų gyventojais, identifikavome spręstinų problemų grupes nuo infrastruktūros tvarkymo iki turizmo plėtojimo ar bendruomenių ir aktyvių gyventojų įtraukimo į sprendimų paieškas. Ypač aktuali Šilutės-Klaipėdos kelio problema, kuri, panašu, jau šioje kadencijoje pajudės iš mirties taško – tikimasi pradėti rekonstruoti pirmąją dalį nuo Jakų žiedo pusės iki vadinamojo Lypkių aplinkkelio. Išties stebina Seimo nario gebėjimas neskirstyti nei gyventojų, nei politikų pagal partines linijas, vertinti ir girdėti visas puses, todėl, galime tikėtis kur kas geresnių rezultatų kraštui ir gyventojams”, – pranešime cituojama S. Tamašauskienė.

„Visuomet keliu sau klausimą, ką galime padaryti šiandien, kad galėtume ne tik nuolat spręsti iškylančias problemas, gesinti „gaisrus“, tačiau ir tvirtai žengti į priekį. Matyt, turime laužyti nusistovėjusius stereotipus, pvz. visuomenėje gajus mitas, kad konservatoriai vėl verš diržus. Noriu patikinti, kad tikrai neverš. Maža to, žvelgiame į visus vienodai, neskirstome savivaldybių į „savas“ ir „svetimas“ ir geriausias to įrodymas, kad, nepaisant to, jog Šilutės r. savivaldybę valdo ne konservatoriškos politinės jėgos, šiai savivaldybei teko papildomi 1.9 mln. eurų. Bendraudamas su seniūnijų gyventojais ir seniūnais išgirdau nemažai įvairiausių poreikių, dažniausiai tie poreikiai susiję su blogais vietiniais keliukais, kultūros paveldo problemomis, tad noriu pasakyti, kad nacionalinė valdžia apie juos išgirdo, yra skirti papildomi pinigai ir kamuolys dabar jau Jūsų vietos politikų rankose, kur ir turėtumėte nukreipti savo energiją bei pastangas, siekdami gauti finansavimo dalį sau aktualių problemų sprendimui“, – teigia A. Petrošius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Pirmoji balandžio dekada - šilčiausia per visą stebėjimų istoriją

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, balandžio pirmasis dešimtadienis buvo rekordiškai šiltas. Dekados vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 10,4 °C (teigiama 5,6° ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

„Mobingo problema“ savivaldybėje: užteko mokymų?

Sausio viduryje kilęs ažiotažas dėl naujosios Klaipėdos valdančiosios daugumos esą vykdomo mobingo Savivaldybės administracijoje bent jau instituciniame lygyje užsibaigė. Per ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Regionas

Šilutės aplinkosaugininkai išgelbėjo žmogaus gyvybę

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos Šilutės aplinkos apsaugos skyriaus pareigūnai Vitalijus Gutauskas ir Mindaugas Mačiulis antradienį išgelbėjo skendusį žmogų. „Socialinių ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This