Turkes įveikusios septyniolikmetės dėl penktosios vietos susikaus su Baltarusija

Sportas

Lietuvos merginų iki 17 metų rinktinė tęsia kovas Europos rankinio čempionate Klaipėdoje – šeštadienį po dramatiškos kovos 21:20 (11:9) ji palaužė Turkijos rankininkes.

Rungtynių tarp Lietuvos ir Turkijos pradžioje vyravo lygi kova ir nė vienai iš komandų nepavyko įgyti apčiuopiamo pranašumo. Vis tik agresyviai besigynusios lietuvės pirmosios dalies pabaigoje sugebėjo susikurti dviejų įvarčių persvarą – 11:9.

Po pertraukos Lietuvos pranašumas šoktelėjo iki penkių įvarčių (17:12), tačiau prasta progų realizacija leido turkėms priartėti, o galiausiai net ir išsiveržti į priekį – 19:18 ir 20:19. Išlyginamąjį įvartį Lietuvos rinktinei pelnė Emilija Rusakevičiūtė, o pergalingą – Vakarė Damulevičiūtė. Paskutinė oponenčių ataka atsimušė į kietą Lietuvos rinktinės gynybą ir lietuvės šventė pergalę – 21:20.

Po rungtynių vyriausiasis treneris Karolis Kaladinskas džiaugėsi merginų progresu, tačiau teigė, kad komanda dar nežaidžia pagal savo galimybes.

„Rezultatai rodo, kad žaidimas gerėja. Aišku, mes atvykome su labai dideliais lūkesčiais ir dideliu tikėjimu. Savo geriausio žaidimo dar nerandame, tačiau noro kovoti merginos tikrai turi daug. Visą laiką kartoju merginoms, kad jos turi pradėti tikėti savimi ir panašu, kad galiausiai joms pradeda pavykti tai padaryti“, – kalbėjo K. Kaladinskas.

Susitikimą su Turkija dėl prieš tai rungtynėse užsidirbtos raudonos kortelės praleido Martyna Ustilaitė.

Pergalę iškovojusi Lietuvos merginų rinktinė sekmadienį žais paskutines pirmenybių rungtynes ir dėl penktosios vietos susikaus su Baltarusija, kuri 30:20 nugalėjo Suomijos rinktinę.

Finale susitiks Islandijos ir Šiaurės Makedonijos rinktinės. Pusfinalyje islandės 32:31 pranoko Ispanijos rankininkes, o makedonės 25:22 nugalėjo lenkes. Tiek lietuvių rungtynes dėl penktosios vietos, tiek mažąjį bei didįjį finalus tiesiogiai transliuos Sport1 kanalas.

STATISTIKA

Lietuvos rinktinei susitikime su Turkija Vakarė Damulevičiūtė pelnė 8 įvarčius, Mireta Rutytė pridėjo 4, Samanta Klovaitė – 3, Gerda Kairytė – 2, Agnė Gudlinkytė, Smiltė Grotužaitė, Singrida Kulikovaitė ir Emilija Rusakevičiūtė – po 1.

Turkijai Irmak Akbingol pelnė 5 įvarčius, Melike Kasapoglu pridėjo 4, Atiye Gulseven, Tuana Akman, Busranur Sas įmetė po 3, Buse Dundar – 2.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdos rankininkai kausis dėl pirmos lygos apdovanojimų

Nelengvai sezoną pradėję, tačiau sparčiai įsibėgėję Klaipėdos „Viesulo SC/Dragūno” rankininkai iškovojo bilietą į Lietuvos rankinio pirmos lygos finalo ketvertą. Uostamiesčio ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sportas

Europos jaunimo čempionate Lietuvos rankinio rinktinė iškovojo bronzos medalius

Lietuvos jaunimo rinktinė tapo Europos merginų U19 jaunimo čempionato antro pagal pajėgumą diviziono prizininke. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vykusiame turnyre Lietuvos ...
2023-07-16
Skaityti daugiau

Sportas

Europos jaunimo čempionate Klaipėdoje lietuvės kovos dėl bronzos

„Švyturio“ arenoje vykstančiame Europos merginų U19 jaunimo rankinio čempionato antrame pagal pajėgumą divizione Lietuvos rinktinei nepavyko patekti į finalą. Sekmadienį ...
2023-07-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This