Lankininkai Smiltynėje išbandė savo taiklumą

Fotoreportažai, Sportas

Šeštadienį Smiltynėje vykusiose tarptautinėse lankininkų varžybose „Klaipėdos taurė-2021“ iš viso dalyvavo pusšimtis sportininkų. Jie rungėsi olimpinių, paprastųjų ir skriemulinių lankų kategorijose, taip pat mišrių porų rungtynėse.

Dėl pandemijos ir kelionių suvaržymų rungėsi vos du užsieniečiai – latvis ir kirgizas. Sportininkas iš giliomis lankininkystės tradicijomis garsėjančios Kirgizijos Klaipėdoje dalyvavo pirmą kartą. Lankininkas Samat Suerkulov, pagerbdamas savo šalies lankininkystės tradicijas, vilkėjo tautiniu kirgizų kostiumu ir šaudė azijiniu lanku.

„Klaipėdos taurės“ įtraukimas į pasaulinį varžybų kalendorių paskatino atvykti ir daugiau lietuvių lankininkų. Įvykdę reikiamus normatyvus, jie dabar Klaipėdoje galės gauti tarptautinių sporto meistrų atskyrį. Iki šiol tokios galimybės lietuvių sportininkai neturėjo – tarptautiniais sporto meistrais galėjo tapti tik Europos ir pasaulio čempionatuose, o nuo šių metų – „Klaipėdos taurėje“ ir Lietuvos lankininkų čempionate.

Porų rungtynėse nugalėjo Alytaus lankininkai Paulina Ramanauskaitė (ASRC – „Žaliasis lankas“) ir Dominykas Jančiukas (ASRC – „Žaliasis lankas“). Sidabrą pelnė skirtingus klubus suvienijusi vilnietės Dalios Čiupailienės (Lankininkų sporto klubas) ir šiauliečio Modesto Šliauterio („Auksinis šaulys“) komanda. Bronza atiteko Lailai Kuzmienei ir Lenardui Bernotui iš Klaipėdos lankininkų klubo.

Olimpinių lankų vyrų grupėje aukso medalis taip pat iškeliavo į Alytų – jį ant kaklo užsikabino D. Jančiukas. Sidabras atiteko M. Šliauteriui, o bronza – Ramūnui Kašėtai (Kauno sporto asociacija).

Moterų grupėje triumfavo viena jauniausių „Klaipėdos taurės“ dalyvių – penkiolikmetė Diana Perminaitė („Gaja“ – „Kauno lankininkai“). Antrąją vietą užėmė P. Ramanauskaitė. Trečiojoje vietoje liko L. Kuzmienė iš Klaipėdos lankininkų klubo.

Paprastųjų lankų grupėje auksas ir sidabras iškeliavo į Vilnių: auksą laimėjo Ernestas Vilkauskas (Lankininkų sporto klubas), sidabrą – Vladimir Mosin (Lankininkų sporto klubas). Bronzos medalį gavo Aistis Dubickas iš Klaipėdos lankininkų klubo.

Skriemulinių lankų kategorijoje pirmąją vietą laimėjo Andrius Špadas iš Kauno sporto asociacijos. Antrąją vietą užėmė latvis Edgars Šilovs („AiM Archery“). Trečioji vieta atiteko šiauliečiui Edmundui Butkui („Auksinis šaulys“).

Išdalijus medalius, sporto fiesta Klaipėdoje nesibaigė. Iki rugpjūčio 20 dienos Smiltynėje vyks stovykla, į kurią Lietuvos lankininkų federacija pakvietė olimpinių lankų trenerius iš Ukrainos. Teoriniuose ir praktiniuose užsiėmimuose dalyvaus Lietuvos lankininkų rinktinė ir sporto klubų treneriai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Prie Delfinariumo - naujas pirsas valstybės sienos apsaugos reikmėms

Valstybės sienos apsaugos tarnyba rengiasi pirkti Kopgalio krantinių, Smiltynės g. 2A ir 2B, griovimo ir naujos statybos darbus kartu su ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

Regionas

Girtas latvis medikų pagalbos atsisakė, bet akistatos su policija neišvengė

Pasieniečiai, suskubę į pagalbą nuo kelio nuvažiavusio automobilio vairuotojui, įtarė, kad jis gali būti neblaivus. Atvykę policijos pareigūnai vyrui nustatė ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This