Klaipėdiečius skiepys prie dviejų prekybos centrų

Koronavirusas, Svarbu

Šią savaitę klaipėdiečiai be nuolat LCC universiteto patalpose veikiančio vakcinacijos centro dar nuo COVID-19 kviečiami pasiskiepyti be išankstinės registracijos dviejose vietose mieste.

Pirmadienį, rugpjūčio 16-ąją, mobili vakcinavimo komanda dirbs prie prekybos centro LIDL, esančio Taikos pr. 66B, o trečiadienį, rugpjūčio 18-ąją, – prie Naikupės g. 18 esančio prekybos centro „Maxima“.

Abi dienas gyventojai skiepytis kviečiami atvykti nuo 11 iki 16 val. Čia bus skiepijama „Pfizer“ ir „Janssen“ vakcinomis, su savimi būtina turėti asmens dokumentą.

Pirmadienį prie LIDL parduotuvės Žemaitės al. 12 tuo pat metu bus skiepijama ir Kretingoje.

Pirmadienį po 13 val. skiepijimo šalia LIDL laukė ilga žmonių eilė. Palmiros Mart nuotr.
Paros rodikliai

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį šalyje nustatyti 356 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – viruso rasta jau beveik 6 proc. mėginių.

Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 56 žmonės. Šeštadienį tokių buvo 65, penktadienį – 110.

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičius Klaipėdoje išaugo 28 proc. (šalyje 18 proc.) Susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius Klaipėdoje išaugo nuo 623,3 atvejo iki 626, šalyje – nuo 242,3 iki 247 atvejų.

Uostamiestis pagal šį rodiklį įsitvirtino paskutinėje vietoje šalyje. Už jo –Skuodo rajonas su 600 atvejų. Trečia nuo galo yra Neringa (577), toliau rikiuojasi kitos Vakarų Lietuvos savivaldybės.

Per parą nuo COVID-19 mirė vienas žmogus – būtent Klaipėdoje, tokių aukų šalyje dabar yra 4452, uostamiestyje – 160.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 6137 žmonės, pasveikusiais laikomi 273 082 gyventojai. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai yra 850 ir 15 281 – per parą pasveiko 8 klaipėdiečiai.

Per parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti 24 asmenys.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai paskiepyti 255 žmonės, pilnai – 564. Klaipėdoje pirmą dozę gavo 24, antrą – 11 asmenų.

Pagal pilnai paskiepytųjų gyventojų procentą (40,7) uostamiestis išlieka 6-oje vietoje nuo galo. Ir toliau su 88,3 proc. paskiepytųjų pirmauja Neringa.

Kretingoje bando naikinti vietų tyrimams deficitą

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius pirmadienį pranešė, kad šios savivaldybės gyventojai, jaučiantys COVID-19 simptomus, tačiau karštojoje linijoje 1808 negaunantys laisvos vietos testui Kretingos mobiliajame punkte, nuo šiol dėl to gali kreiptis į savo šeimos gydytoją.

„Liepą Vyriausybei išplėtus asmenų, kuriems privaloma periodiškai testuotis, sąrašą, visoje Lietuvoje susidurta su vietų trūkumo problema mobiliuose testavimo punktuose. Kaip ir kitose šalies savivaldybėse, taip ir Kretingos rajone net kelis kartus didinome mobilaus testavimo punkto pajėgumus. Tačiau tai nepadeda bei laisvos vietos testui ir toliau tenka laukti ne vieną dieną. Galimybių dar didinti mobilaus punkto pajėgumus nebeturime dėl medicinos personalo trūkumo. T. y. šiandien mūsų medikai turi ne tik teikti įprastas medicinines paslaugas, kurių poreikis šią vasarą tik išaugo, bet ir aptarnauti vakcinavimo centrą bei mobilųjį punktą. Dėl ydingos 1808 registracijos sistemos gyventojams, jaučiantiems koronaviruso simptomus, prioritetas testui realiai nėra suteikiamas. Taip pat kasdien ne mažiau nei 10 proc. testui užsiregistravusių gyventojų į mobilųjį punktą paprasčiausiai neatvyksta bei savo rezervacijos laiko testui neatšaukia. Tad ieškant išeičių, Kretingos PSPC vadovai pasiūlė pabandyti efektyviau išnaudoti dėl neatvykstančiųjų išsitirti kasdien atsirandančius tuščius laikus. Kretingos rajono gyventojas, pajutęs COVID-19 simptomus, pirmiausiai turi pabandyti užsiregistruoti testui karštojoje linijoje 1808. Nepavykus to padaryti ir/ar negavus laisvo laiko artimiausiomis dienomis, gyventojas tuomet turi susisiekti su savo šeimos gydytoju. Gydytojas, įvertinęs situaciją bei įsitikinęs, kad žmogus tikrai jaučia simptomus (tam tikslui esama paruošto specialaus klausimyno), perduos informaciją atsakingam Kretingos PSPC specialistui, kuris jau informuos simptomus jaučiantį gyventoją apie tą pačią ar sekančią dieną mobiliajame punkte atsilaisvinusią vietą”, – rašo A. Kalnius.

3 Comments

  1. Zosė

    Pradžioje vakcinavo poliklinikose, su medikų priežiūra, jei kas. Dabar – beliko WC dar punktus atidaryti…

    Reply
  2. Lauris

    Nejuojinkite zmoniu su tais skiepijimais jonsonas yra sampunas gal patys norote susileisti 8dozes i 1 metus

    Reply
  3. Puciu

    Jokiu budu nuodu nesileisiu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This