Mūsų meras tampa nacionalinio masto figūra

Mums rašo

Žaneta Sinebriuchovaitė, politologė
2021-08-16

Komentarų: 9

Klaipėdoje liko nepastebėtas išplėtotas Vytauto Grubliausko interviu. Tas pokalbis, nors ir yra įprastai merui perteklingai žodingas, tačiau turi ir ryškaus programinio pareiškimo nacijai bruožų.

Meras konstatuoja krizę(es) šalyje, valdžios institucijų susipriešinimą ir pateikia save kaip gal net ir vienintelį telkiantįjį aukščiausiuosius pareigūnus politiką. Stropiai parinkta nuotraukų seka tą neįkyriai demonstruoja: Vytautas Grubliauskas su Ingrida Šimonyte krikštija keltą „Klaipėda“; graži prezidento nuotrauka dera su šiltais mero žodžiais apie Gitaną Nausėdą; suklususias dėl to Laisvės partijos vades turėtų nuraminti spaudoje jau nuskalbta mero dukros su vaivorykštiniu aksesuaru foto. Galų gale, Laisvės partija ne toje dabar pozicijoje, kad galėtų vaipytis – jos neformalusis lyderis Remigijus Šimašius dabar turi kitų problemų nei partinė statyba.

Vytautas Grubliauskas interviu demonstruoja, jog yra reikalingas Lietuvai. Intriga čia tik ta, ar Lietuva jį pašauks į Vilnių dar nebaigus mero kadencijos (laikai sunkūs, valdžios krizė plėtojasi neprognozuojamai, gali tekti lėkti gelbėti viską metus), ar abi pusės dar kaip nors atkentės kaip yra savo vietose? Martyno Vainoriaus nuotr.

Vytautas Grubliauskas šalyje tampa politiku, su kuriuo mielai bendrauja net tie, kurie vienas kitam vos ranką įstengia paduoti. Tai iš karto mūsų merą iš provincijos veikėjo pakelia į aukščiausiąją politinę lygą: jis tampa potencialiu valdžios šakų moderatoriumi.

Ta pokalbio dalis yra skirta Vilniaus skaitytojams. O ką Vytautas Grubliauskas praneša mums?

Dekonstruojant ilgą jo šnekėjimą apie Klaipėdos reikalus, žinia yra maždaug tokia: „Kiti merai giriasi, o aš dirbu tyliai. Tai dabar čia tyliai vardinsiu visokius mano pasiektus proveržius. Bet į merus nebeisiu – patys galėtumėte suprasti dėl ko.“

Gal man tik pasirodė, tačiau ta pasigiriamoji interviu dalis yra su nuoskaudos gaidele, kad mes esame tokios nedėkingos kiaulės.

Taigi, Vytautas Grubliauskas interviu demonstruoja, jog yra reikalingas Lietuvai. Intriga čia tik ta, ar Lietuva jį pašauks į Vilnių dar nebaigus mero kadencijos (laikai sunkūs, valdžios krizė plėtojasi neprognozuojamai, gali tekti lėkti gelbėti, viską metus), ar abi pusės dar kaip nors atkentės kaip yra savo vietose.

O mums, klaipėdietėms, lieka tik didžiuotis, kad jau prieš dešimtį metų rinkimuose įžvelgėme neeilinį Vytauto Grubliausko potencialą.

Šis tekstas – asmeninė autorės nuomonė. Rubrikoje „Mums rašo“ publikuojamos nuomonės, už kurias redakcija neatsako.

9 Comments

  1. Feliksas

    Šitas neva atviras kanalas, nebežino kaip rodyti savo „išmintį”. Publikuoti išgalvotos politologės fantazijų viduriavimus yra dugnas. Bet nuo dugno galima atsispirti ir bandyt tapti žinių portalu, nes dabar tai žmonių juokinimas. Rašyt mokam visi, bet ačiū Dievui,kad mąstyti mokam ir tik skaniai pasijuokiam iš tokių rašinėlių.

    Reply
  2. visi pasensta

    jau ir jam metas poilsiui

    Reply
  3. Pensininkas.

    Jo, tikrai Meras yra užmynęs kažinkokio „gyvačių” karaliaus ar karalienės uodegą, kad visokie šamanai, atsiprašau, plitologai, anonimai ir joriai taip puola ant Jo. Bet istorijos nesuklastosi ir Mero geri darbai dar ilgai puoš Klaipėdą, ir duok Dieve, kad naujas meras būtų bent pus dabartinio, jooo…

    Reply
    • Fanaikui

      Geri darbai? Juokaujat ar visiškas Grubliausko fanatikas? Kaune nebuvot? Galėtumėt palyginti. Viduriuotojas žodžiais jau seniai ieško diplomatinės tarnybos užsienyje. Draugelis prezidentas privalės padėti, nes dabar jo eilė!

    • Anonimas

      Kaunas, stebuklu karalyste. Ant gatves stulpu auga bananai, kur Kauno meras praeina ten susiklijuoja skilusios plyteles. Neries upeje gyvena auksines zuveles

  4. Anonimas

    Vaje koks blogietis

    Reply
  5. Joris

    Kur tik nori, kad tik ne Klaipėdos meru. Demagogu Vilniuje jam ir ir vieta. Gali būti ir Nausėdos patarėju- kaip numirėliui kompresas. Papildytų vilnietiškų niektauzų gretas. Visi tie nausėdos, grubliauskai taip žemai politikų kartelę nuleidžia…

    Reply
  6. T

    Apgailėtinas nevykėlis, nustekeno Klaipėda iki šiukšlyno. Greičiau išnyktų iš akiračio.

    Reply
  7. Taikliai

    Labai taiklūs pastebėjimai. Antrai žmonai Vilniuje tikrai bus daugiau veiklos. Ir MG Boltic mero šeimai juk arčiau? Klapiėda, be šito pono tikrai atsigaus. Gal ir Vieno festivalio direktorė sostinėje „unikalų džiazo „renginį kurs?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

Iki šalies vadovo rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, reitingų lentelėje – pokyčiai, vertinant kandidatų į prezidentus lyderius. Kaip rodo naujausia ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This