Neteisėtai laikė dėmėtojo elnio patelę

Regionas

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Klaipėdos rajone nustatė asmenį, tvarte be leidimo laikantį dėmėtojo elnio patelę. Už tai jis turės sumokėti baudą.

„Neturint leidimo dėmėtojo elnio patelę laikyti draudžiama. Todėl asmeniui surašėme administracinio nusižengimo protokolą ir jam gresia bauda iki 150 eurų“, – cituojamas Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Kaip teigia aplinkosaugininkas, dėmėtasis elnias nėra natūrali Lietuvos faunos rūšis ir gyvena tik aptvaruose. Dėl šios priežasties neteisėtai laikomas gyvūnas paimtas iš jį laikiusio žmogaus ir perduotas asmenims, turintiems leidimą nelaisvėje laikyti dėmėtuosius elnius.

Aplinkosaugininkai primena, kad fiziniai ar juridiniai asmenys, kitos organizacijos, jų atstovybės ir filialai, norintys voljeruose, aptvaruose ar kituose statiniuose laikyti laukinius gyvūnus, privalo gauti Aplinkos apsaugos agentūros leidimą laikyti nelaisvėje laukinius gyvūnus.

Aplinkos apsaugos pažeidimus galima pranešti AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995 arba 112.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Draudžiamais žvejybos įrankiais sugavo daugiau nei 150 upinių nėgių

Pirmadienio naktį Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai bendradarbiaudami su nevyriausybinės organizacijos „Lašišos dienoraščio“ nariais nustatė du asmenis, neteisėtai gaudžiusius ...
2023-01-04
Skaityti daugiau

Regionas

Vienu metu Kuršių mariose galima sugauti ne daugiau 7 kg žuvų

Po truputį įsibėgėjant rudens žvejybos sezonui, Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnai primena žvejams mėgėjams, ko nepamiršti žvejojant. Aplinkosaugininkai atkreipia dėmesį, ...
2022-09-05
Skaityti daugiau

Regionas

Žvejybos ypatumai: kalnai nuorūkų ir šiukšlėmis nubarstytos pakrantės

Nemuno deltos regioninis parkas kasmet sulaukia vis daugiau lankytojų ir nors dalyje čia esančių vandens telkinių organizuojama tik limituota žvejyba, ...
2022-08-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This