Kretingos bibliotekoje – Hario Poterio iššūkis

Regionas

Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje rugpjūčio 20-ąją jau trečius metus iš eilės bus organizuojamas Hario Poterio knygų serijos gerbėjams skirtas renginys, kupinas iššūkių ir staigmenų. Šiemet renginio forma kito – organizatoriai jėgas išbandyti kviečia ir suaugusiuosius.

Anot Kretingos bibliotekos vyresn. bibliotekininkės Paulinos Sutkutės dar 2019 metais idėja organizuoti renginį kilo iš didelės meilės Hario Poterio knygų serijai, kuri tęsiasi jau 20 metų. P. Sutkutė pasakoja, kaip augdama svajojo kada nors sudalyvauti panašaus pobūdžio renginyje, tačiau tokių nebūdavo. Mergina pradėjusi dirbti bibliotekoje ir sutikusi joje bendraminčių nusprendė nedelsti ir su vienu iš bibliotekos bičiulių, Sidu Čepelevu, pasiryžo šiai avantiūrai. Anot merginos, „tai unikalus renginys, kurio metu į Kretingos biblioteką dalyviai atvyksta net iš kitų miestų – dar 2020 sulaukėme svečių iš Kauno, Klaipėdos ir aplinkinių miestų“.

Po debiuto 2019 metais, renginiu susidomėjo ir kitų miestų bibliotekos: P. Sutkutė su komanda 2020 metais buvo pakviesta šį renginį organizuoti ir Klaipėdos knygų mugės metu. Organizatorė šiuo metu vis stebi skelbiamus renginius Lietuvoje, per šiuos kelis metus tokio pobūdžio renginio nebuvo.

Anot P. Sutkutės, „didžiuosiuose miestuose keletą kartų yra vykę protų mūšiai Hario Poterio tema, tačiau tokių didelių renginių, kuomet kiekvienas bibliotekos kampelis virsta Hogvartsu, neteko pastebėti”.

„Ieškant idėjų, žinoma, buvo atkreiptas dėmesys ir į užsienio šalis, tačiau daugiausiai pavyko rasti tik privačias šventes, pasirinkus Hario Poterio tematiką“,  – sako ji.

Dar 2020 m. Kretingos bibliotekoje organizuotas renginys pritraukė per pusę šimto smalsuolių, teko net stabdyti registraciją ir kviesti išbandyti numatytas veiklas tik spėjusius užsiregistruoti per pirmąsias dienas.

Dvejus metus iš eilės renginys, skirtas Hario Poterio gerbėjams, buvo orientuotas į vaikus iki 14 metų, tačiau šiemet nuspręsta į renginį pakviesti ir suaugusiuosius. P. Sutkutė paminėjo, kad praeitais metais gavo klausimų iš tėvų, kada gi ir jiems bus suorganizuotas panašus renginys.

„Puikiai suprantu pirmąją Hario Poterio kartą – tikriausiai visi vis dar laukiame laiško iš Hogvartso, todėl šiemet nebebuvo abejonių, kad vaikams leisime pailsėti, ir šįkart švęsime magiją su suaugusiaisiais populiariu protų mūšių formatu“, – sako Paulina.

Pirmuosiuose renginiuose vietos užsipildydavo labai greitai, šiemet užpildytų registracijos formų taip pat gausu. Norinčius išbandyti jėgas šiais metais organizuojame renginyje, kuriame komandomis teks rungtis ir dalyvauti protmūšyje, organizatorė ragina nedelsi ir užpildyti registracijos formą. Jei ir neturite pilnos komandos sudėties taip pat kviečia nenusiminti – yra dalyvių, dar laukiančių komandos pastiprinimo.

„Šis renginys ypatingas tuo, kad, visų pirma, auditorija jau šiek tiek „paaugusi“. Taip pat džiaugiuosi jau iš anksto žinodama, kad renginys bus kokybiškas, kadangi šiemet svarbiausia jo dalis – protmūšio klausimų ruošimas – patikėta gyvų „Auksinio proto“ žaidimų ir protų lygos „Ko nežino Kazys?“ komandos nariams. Ar jums pavyktų atsakyti į klausimą, kokius tris gyvūnus su savimi į Hogvartsą galėjo atsivežti mokiniai? Jei taip, kviečiame suskubti registruotis ir penktadienio vakarą sutikti Kretingos bibliotekoje. Geriausiųjų laukia prizai, kurie susiję tiek su proto mankšta, tiek su Hariu Poteriu. Prizus įsteigė gyvų „Auksinio proto“ žaidimų ir protų lygos „Ko nežino Kazys?“ komanda bei bibliotekos bičiulė Kristina Lileikienė”, – pranešime cituojama P. Sutkutė.

Organizatoriai informuoja, kad susirinkusius dalyvius sveikins pats Albas Dumbldoras ir visiems susirinkusiems padovanos nors simbolinę priminimo dovanėlę apie dalyvavimą renginyje, ir dar pasirašytą paties Hogvartso burtų ir kerėjimo mokyklos vadovo – Albo!

Komandų registracija https://forms.gle/qdPGLzkaicURjMoM6.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingos bibliotekoje – paskutinysis Hario Poterio renginys

Baigiantis vasarai penktus metus iš eilės į Kretingos biblioteką susirenka daugybė jaunuolių, persirengusių Hario Poterio knygos veikėjų personažais – „raganos“ ...
2023-09-22
Skaityti daugiau

Regionas

Įteiktos nominacijos geriausiai Klaipėdos regiono bibliotekai ir bibliotekininkui

Nuo 2012 metų Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos sudaryta komisija kasmet renka ir metų nominacijas –„Išminties marės“ ir „Jonvabalis“ ...
2023-06-16
Skaityti daugiau

Regionas

Knygų klubas „9 puslapis“ švenčia trejų metų sukaktį

Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje vyresnioji bibliotekininkė Paulina Sutkutė, dar 2019 m. pavasarį įkūrusi suaugusiųjų knygų klubą, sėkmingai ...
2022-04-25
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This