Šventiškas AIG štabas*

Spyglys

Spyglys
2021-08-18

Komentarų: 14

Stebint pastarojo meto tendencijas mūsų miestelio švenčių organizavimo kontoroje Spygliui kilo klausimas, kurgi dingo tie garsieji kritikai, reiškę pretenzijas buvusiam jos direktoriui dėl šeimyninės rangos metodo. Ar tik nekvepia čia dvigubais standartais?

Ir kaip gi kitaip gali žmogus galvoti, kai naujuoju direktoriumi iš antro karto tampa šou verslo atstovas Liutauras Galinis, kartu su pirmąja uostamiesčio ponia rūpinęsis, kad aukštas ir gražus (AIG) klaipėdietis stotų prie šalies vadovo vairo. O ilgai netrukus anas, sutapk tu man, naująją kūrybos vadove pasikviečia tame pačiame rinkiminiame štabe buvusią Audronę Juškevičienę.

O kad būtų dar gražiau, Liutauras nepamiršo ir įspūdingos nekilnojamojo turto brokerės, kuri AIG prezidentinėje kompanijoje buvo atsakinga už santykių su organizacijomis koordinavimą.

Dabar jau Vaiva koordinuoja šventinius projektus, o galbūt ir nekilnojamojo turto projektų neužmiršo – juk šefo propaguojamas nuotolinis darbas atvėrė naujas galimybes.

Tad visai realu, kad jomis susidomės ir kiti gausaus AIG rinkiminio štabo nariai – juk dar yra ką pakeisti, o ir koks vienas kitas papildomas etatas reikalo nepagadintų.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio ir jo draugų bei konkurentų humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

14 Comments

  1. šit

    Jei tai humoras, tai gal koks spisifisski partinis-tvartinis

    Reply
  2. Gerb. M.Vainoriui

    Gerb. M.Vainorius susidūrė su įžuliais, nebaudžiamais save laikančių asmenų grupe, kurie galvojo, kad Klaipėdoje , savivaldybės įmonėje galima elgtis kaip savo kieme. Labai gaila, kad temidė akla ir tokiems asmenims dėl kažkokių procedūrinių pažeidimų pavyksta išsisukti. Pagarba gerb. Martynai, kad nepaisant agresyvaus puolimo viešinote kas darėsi Gatvių apšvietime. Stiprybės Jums.

    Reply
  3. Nikulinas

    Gėdinga iki šlykštumo situacija…

    Reply
    • Skanu

      Agurkai, marinuoti pomidorų padaže, puikiai tiks kaip garnyras prie įvairiausių mėsiškų patiekalų. Saldžiarūgščiai, šiek tiek česnakiniai ir tokio aitrumo, kokio norėsite. Jei nenorite, aitriosios paprikos galite visiškai nedėti.

      Receptas puikus tuo, kad galima sunaudoti peraugusius agurkus, o vietoje padažo naudoti pomidorus.

      Paruošiama greitai ir lengvai, tad tikrai pavyks visiems.

      Pjaustyti agurkai pomidorų padaže

      Reikės:

      5 kg agurkų
      0,5 l pomidorų padažo
      1 stiklinės aliejaus
      1 stiklinės cukraus

      2 v. š. druskos
      100 ml acto (9 proc.)
      česnakų
      aitriųjų paprikų pagal skonį

      Kaip gaminti

      Agurkus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.

      Suberkite į puodą, supilkite pomidorų padažą arba pjaustytus pomidorus, aliejų, berkite cukrų, druską, užvirkite ir pavirinkite 10–15 minučių.

    • Choose

      Su prierašu Griksaite neslepia , kad Klaipėdos šventės buvo kaip šeima. O ką reiškia Klaipėdos universiteto baneris Atviroje Klaipėdoje? O kaip reiškia pabėgimas iš apvogto laivo?Pinigai mokami įdomiai kompanijai: antivaksere, smurtautojas ir vidurinį išsilavinimą turinti rašytoja-nenusisekus mero bendražygė politikė :))))))

    • Martynas Vainorius

      O kaip KRATC ir KKT baneriai, nebeskauda? Ir kam tokiems drąsiems, visą tiesą žinantiems, išsilavinusiems reikia vargti ir vis ieškotis kito IP adreso? 🙂 Beje, visi mes pasiskiepiję, kažkaip ir vėl prašovėt.

  4. O kaip šitas?

    M. VAINORIUS IŠGIRDO NUOSPRENDĮ: TEISMAS NURODĖ MOKYTIS VALDYTI SMURTĄ
    2020-09-11 18:00Asta Aleksėjūnaitė15
    Buvęs dienraščio „Vakarų ekspresas” redaktorius Martynas Vainorius Klaipėdos apylinkės teisme išklausė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo.

    Teismas M. Vainoriui skyrė pusės metų laisvės apribojimą. Be to, kad vyras turės atlyginti padarytą žalą Valstybinei ligonių kasai, taip pat vyras įpareigotas tris mėnesius dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

    Po nuosprendžio paskelbimo M. Vainorius paprašė teisėjos patikslinti nuosprendžio detales.

    „Ką reiškia laisvės apribojimas pusei metų?” – klausė M. Vainorius.

    „Pabendrausite su probacijos tarnyba, ten viską paaiškins”, – patikino teisėja Laimutė Venckuvienė.

    Byla teismą pasiekė po to, kai šių metų sausį įmonės „Gatvių apšvietimas” patalpose įvyko konfliktas tarp M. Vainoriaus ir vieno įmonės darbuotojo.

    Įmonės patalpose vyko šios bendrovės valdybos posėdis, kuris buvo uždaras, tačiau M. Vainorius žūtbūt norėjo patekti į pastatą.

    Tuo metu į pastatą skubėjo viena valdybos narė, vėlavusi į posėdį. Paskui ją prasmukti tarpduriu pamėgino ir M. Vainorius, tačiau buvo neįleistas.

    Nukentėjusysis teisme tikino, kad M. Vainorius du kartus jį sugriebė už liemens, trūktelėjo ir taip nežymiai sutrikdė jam sveikatą. Nukentėjęs vyras pasakojo šio incidento metu pajutęs didelį skausmą, o kitą dieną jam buvę sunku sėdėti darbo vietoje.

    Vėliau nukentėjusysis turėjo dviejų savaičių nedarbingumą, už kurį jam buvo išmokėti 864 eurai. Šeimos gydytojo diagnozės nesutapo su teismo medicinos eksperto išvadomis. Šeimos gydytojas konstatavo 12-ojo šonkaulio skilimą, krūtinės ląstos žaizdą, o antrąją nedarbingumo savaitę – dar ir tarpšonkaulinę neuropatiją.

    Į teismą buvo iškviestas patyręs teismo medicinos ekspertas Diomenas Vitkus, kuris dukart pasisakė, esą šeimos gydytojo diagnozė neteisinga.

    Teismas šia eksperto išvada neabejojo, tačiau nusprendė, jog byloje pakanka įrodymų, pagrindžiančių M. Vainoriaus padarytas veikas.

    Pats M. Vainorius teismo posėdžiuose kaltę pripažino iš dalies.

    Išklausęs nuosprendį M. Vainorius negalėjo atsakyti į klausimą, ar skųs nuosprendį – tikino pagalvosiąs. Šis teismo sprendimas gali būti apskųstas per 20 dienų Klaipėdos apygardos teismui.

    Reply
  5. Šeima

    Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad buvęs uostamiesčio savivaldybės valdomos VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys nesilaikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo (VPIDĮ) reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

    Romandas Žiubrys. Palmiros Mart nuotr.
    Anot VTEK pranešimo, tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2017-2020 m. R. Žiubrys nuolat sprendė dviejų VšĮ „Klaipėdos šventės“ dirbusių jam artimų asmenų (žmonos Ievos Žiubrienės ir jos brolio Petro Juciaus) darbo eigos klausimus: dėl darbo sutarties keitimų, atlyginimo priemokų, kasmetinių atostogų, poilsio dienų ir kitus. VTEK neturi duomenų, kad jis būtų nusišalinęs.

    VTEK akcentuoja, kad tarnybiniai veiksmai privalo būti atliekami nešališkai ir objektyviai, todėl spręsti klausimus dėl artimų asmenų yra draudžiama. Pabrėžiama, kad tokiose situacijose svarbus ne faktas, jog artimi asmenys dirba vienoje įstaigoje, o tai, kad nenusišalinama ir sprendžiami su jais susiję klausimai.

    Anot VTEK, šiuo atveju R. Žiubrys privalėjo informuoti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorių apie galimą interesų konfliktą, nusišalinti ir jokia forma nedalyvauti priimant sprendimus dėl sau artimų asmenų.

    Taip pat VTEK nusprendė, kad R. Žiubrys nepažeidė VPIDĮ draudimo atstovauti. Buvo pranešta, kad jam vadovaujant VšĮ „Klaipėdos šventės“ šios įstaigos inventorius buvo suteiktas laikinai neatlygintinai naudoti kitai R. Žiubrio darbovietei – VšĮ „Klaipėdos publikai“. Tirdama VTEK nenustatė, kad R. Žiubrys būtų atlikęs veiksmus, draudžiamus pagal VPIDĮ. Tyrimo duomenys rodo, kad 200 baltų plastikinių krėslų ir 5 reklaminių stendų perdavimo-priėmimo aktą įstaigos vardu pasirašė ne R. Žiubrys, o VšĮ „Klaipėdos šventės“ Renginių techninės dalies koordinatorius. Jis tai darė ir tada, kai 50 vienetų baltų plastikinių krėslų buvo laikinam neatlygintinam naudojimui suteikta UAB „Adsevas“. Pastaruoju atveju VTEK neturi duomenų, kad R. Žiubrys ar jo artimieji šio akto pasirašymo metu iš minėtosios bendrovės būtų gavę bet kokių pajamų ar dalyvavę jos valdyme.

    Kiek anksčiau pretenzijų VšĮ „Klaipėdos šventės“ turėjo ir savivaldybės auditoriai.

    Nuo 2013 m. kovo VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovavęs R. Žiubrys iš šių pareigų pasitraukė šį sausį. Netrukus jis įsidarbino Lietuvos jūrų muziejaus Kultūros, komunikacijos ir rinkodaros skyriuje.

    Asmenys, pripažinti pažeidę minėtus įstatymo reikalavimus metus laiko nuo tokio sprendimo priėmimo dienos negali būti skatinami, priimami, perkeliami, skiriami ar renkami į lygiavertes ar aukštesnes pareigas institucijoje ir įstaigoje arba įstaigų sistemoje, kurioje jie dirba.

    Reply
    • Giminės

      Na taip, štabo nariai, tai ne giminės ??, napainiokime

  6. Štabas

    O kaip šis štabas?

    VIRGINIJA SPURYTĖ

    Savivaldybė Klaipėdos miesto (20)
    Sąrašas: Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“
    Numeris sąraše: 15
    Porinkiminis numeris sąraše: 23
    AnketaBiografijaTurto ir pajamų
    deklaracijosPrivačių interesų
    deklaracijosKita
    5. Gimimo data 1983-02-15
    6. Nuolatinės gyvenamosios vietos adresas Neskelbiamas
    8. Pagal Lietuvos Respublikos savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo 36 straipsnio 11 dalį Jūs turite atsakyti į šiuos klausimus:
    8.1 Ar neturite nebaigtos atlikti teismo nuosprendžiu paskirtos bausmės? Neturiu
    8.2 Ar nesate asmuo, atliekantis privalomąją karo arba alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą, neišėjęs į atsargą ar pensiją profesinės karo tarnybos karys, statutinės institucijos ar įstaigos pareigūnas, kuriam pagal specialius įstatymus ar statutus apribota teisė dalyvauti politinėje veikloje? Nesu
    8.3 Ar einate pareigas, nesuderinamas su savivaldybės tarybos nario pareigomis? Nesuderinamos pareigos nurodytos Įstatymo 91 straipsnio 1 dalyje: Neinu
    8.4 Ar esate kitos valstybės renkamos valdžios institucijos narys? Nesu
    8.5 Ar esate kitos valstybės pilietis? Nesu
    9. Ar po 1990-03-11 buvote pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos arba bet kada buvote pripažintas kaltu dėl sunkaus ar labai sunkaus nusikaltimo padarymo, nepaisant to, ar teistumas išnykęs, ar panaikintas (Įstatymo 36 straipsnio 12 dalis)? Ne
    9.1 Jei buvote pripažintas kaltu, privalote nurodyti (dėl kiekvieno nuosprendžio atskirai) –
    9.2 Ar buvote pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos, kuri vėliau dekrimininalizuota? Ne
    9.3 Ar užsienio valstybės teismo buvote pripažintas kaltu dėl veikos, kuri pagal Lietuvos Respublikos teisę nelaikoma nusikalstama? Ne
    9.4 Ar buvote pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos, už kurią patraukimas baudžiamojon atsakomybėn laikomas politiniu persekiojimu? Ne
    10. Gimimo vieta Jonniškio raj., Reibinių km.
    11. Tautybė Lietuvė
    12. Išsilavinimas:
    Išsilavinimas Mokymo įstaigos pavadinimas Specialybė Baigimo metai
    Vidurinis Skaistgirio vidurinė mokykla abiturientė 2001
    Jei turite, nurodykite pedagoginį vardą, mokslo laipsnį Nenurodė
    13. Kokias užsienio kalbas mokate? Anglų
    14. Kokios partijos, politinės organizacijos narys esate (buvote)? Nenurodė
    15. Ar buvote anksčiau išrinktas į Lietuvos Respublikos Aukščiausiąją Tarybą, Seimą, savivaldybių tarybas; kitų Europos Sąjungos valstybių narių parlamentus, savivaldybių institucijas; Europos Parlamentą: Nenurodė
    16. Pagrindinė darbovietė, pareigos Individuali veikla, Fiinansų konsultantė
    17. Visuomeninė veikla Nenurodė
    18. Pomėgiai Nenurodė
    19. Šeiminė padėtis Nenurodė

    20. Vaikų vardai (pavardės) Nenurodė
    21. Be jau išvardintų atsakymų, ką dar norėtumėte parašyti apie save Nenurodė

    Reply
  7. Vagys

    Žiubrys su savo kompanija buvo biudžetinių lėšų plovėjai, daugiau px kas ten dirba

    Reply
  8. Iii

    Susimąsčiau. Kas jei ši prezidento kadencija planuota tik tam, kad saviakus visur kur šiltai sukišti? 😀 nes kai Romandą Žiubrį išėst reikėjo, mažesnių dalykų šiaip pakako. Bet čia AiG draugas, žmogus vietoj, negi pyks meras ant jo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This