Klaipėdoje lankysis ekonomikos ir inovacijų ministrė

Politika

Penktadienį Klaipėdoje lankysis ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, kuri su verslininkais aptars planus pritraukti naujų investuotojų į Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) ir patį uostamiestį.

„Siekiame įsiklausyti į verslo lūkesčius bei pasiūlyti tinkamiausią pagalbą jo augimui ir plėtrai užtikrinti. Klaipėda turi didelį potencialą pritraukti naujas investicijas ir kurti darbo vietas. Tai regionas, kuris domina užsienio investuotojus“, – pranešime cituojama A. Armonaitė.

Aušrinė Armonaitė. „Facebook” nuotr.

Anot pranešimo, šiuo metu vyksta pasiruošimas steigiant dar vieną didelę įmonę Klaipėdos LEZ, kurioje galėtų dirbti keli šimtai žmonių.

Pasak ministrės, Klaipėdos LEZ pagal poreikį gali pasinaudoti net keliomis priemonėmis gauti valstybės paramą ekonominės zonos plėtrai ir naujų verslų pritraukimui.

Klaipėdos LEZ infrastruktūrai įrengti šiais metais skirta 1,84 mln. eurų. Jau netrukus bus galima pasinaudoti lengvatinėmis paskolomis gamybos paskirties pastatų statybai. Tai priemonė, skirta iš anksto, dar neturint investuotojo, skatinti universalių pastatų statybą, siekiant pritraukti gamybos sektoriaus investuotojus. Taip pat stambių projektų plėtotojai, kurių planuojamos investicijos siekia 20 mln. eurų ir planuojama sukurti ne mažiau kaip 150 vietų, gali pasinaudoti vadinamuoju Žaliuoju koridoriumi. Tokiu atveju stambaus projekto plėtotojai iki 20 metų atleidžiami nuo pelno mokesčio.

Nuo Klaipėdos LEZ veiklos pradžios čia veikiančių įmonių investicijos sudarė daugiau nei 667 mln. eurų, veikia 40 įmonių, dirba 2693 darbuotojai.

A. Armonaitė taip pat lankysis dar 2002 m. įsteigtame Klaipėdos mokslo ir technologijų parke, kurio dalininkė kartu su Klaipėdos universitetu yra Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Su MTP vadovybe ministrė aptars parko augimo galimybes, kylančius iššūkius ir konkrečias priemones jiems spręsti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This