Klaipėdos baseine – nemokamų veiklų diena

Sportas

Tarptautinė vandens sporto šakų federacija (FINA) tradiciškai nuo 2016 metų kasmet kviečia savo nares prisijungti prie iniciatyvos padrąsinti ir paskatinti žmones kuo daugiau laiko praleisti vandenyje – baseinuose, upėse, ežeruose ar atvirose jūrose ir didinti sąmoningumą apie mokėjimo plaukti būtinybę. Lietuvos plaukimo federacija tęsdama šią prieš trejus metus Lietuvoje pradėtą tradiciją ir šiemet vėl kviečia visus vandens pramogų mėgėjus ir pradedančiuosius besibaigiančią vasarą palydėti Aquatics dienos renginiuose Klaipėdoje, rugpjūčio 28 dieną.

Kitą šeštadienį, nuo pat ankstyvo ryto, Klaipėdos baseine (Dubysos g. 12) lankytojų lauks speciali programa, skirta artimiau pažinti vandens sporto šakas, plaukimo teikiamas naudas sveikatai, susipažinti su saugaus elgesio taisyklėmis atviruose vandens telkiniuose. Renginio metu bus galima sužinoti apie galimybes išmokti plaukti bei įvairius užsiėmimus vandenyje pagal kiekvieno poreikius. Visos veiklos – nemokamos. Registracija į jas – čia.

Lietuvos plaukimo federacijos ilgalaikis strateginis tikslas – suburti 100 tūkst. žmonių apimančią stiprią plaukimo bendruomenę, o tokie renginiai kaip „FINA AQUATICS DIENA” ir yra skirti supažindinti žmones su plaukimu.

„Lietuvoje paplitęs požiūris, kad vandens sporto šakos (Aquatics) yra vien tik aukšto meistriškumo siekimas, dalyvavimas varžybose ir medalių laimėjimai. Tačiau pirmiausia plaukimas yra smagus fizinis žmonių aktyvumas, o mokymasis plaukti – gyvybiškai svarbaus įgūdžio ugdymas, kuris yra būtinas kiekvienam žmogui. Ilgametė Lietuvos statistika nedžiugina – kasmet šalyje vanduo pasiglemžia pusantro šimto gyvybių, tačiau šių aukų buvo galima išvengti, jeigu žmonės būtų turėję bazinius plaukimo įgūdžius ar laikęsi saugaus elgesio prie vandens taisyklių”, – rašoma federacijos pranešime spaudai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Verslas

Po teismo sprendimo tikimasi rasti sprendimus, kaip pašalinti likusius baseino defektus

Klaipėdos baseinas teigia, jog džiaugiasi teismo sprendimu, priimtu po beveik penkerius metus trukusio bylinėjimosi dėl šiame pastate statybų rangovo palikto ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla: teismas kreipiasi į prokuratūrą

Klaipėdos apygardos teismas kaip pirmoji instancija po beveik penkerių metų išnagrinėjo civilinę bylą dėl trūkumų šalinimo išlaidų Klaipėdos baseine atlyginimo ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This