Kviečia į dokumentinio kino dirbtuves

Kultūra

Rugsėjo 8-18 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultete vyks jau ketvirtosios Audiovizualinių menų industrijos inkubatoriaus organizuojamos kūrybinės dokumentinio kino dirbtuvės „Nordbaltic Incubator: Dokumentinė Klaipėda“. Šis projektas – tai visiems klaipėdiečiams atvira kūrybinė iniciatyva, skatinanti kurti ir pažinti savo miestą kino priemonėmis.

Šių metų tema – „Kuo gyvena jauni?“ – kvies tyrinėti uostamiesčio vaidmenį jaunų žmonių gyvenimuose, pažvelgti į Klaipėdą ne tik kaip Europos jaunimo sostinę, bet ir kinogenišką dokumentinio kino aikštelę, kurioje verda gyvenimas.

Dalyvius dirbtuvių metu konsultuos kino profesionalai: su dokumentinio kino istorija, šios kino meno rūšies raiškos priemonėmis dalyvius supažindins kino kritikė Rasa Paukštytė, savo patirtimi dalinsis režisierė ir prodiuserė Inesa Kurklietytė, režisierius ir montažo režisierius Ričardas Matačius. Pažinti operatoriaus specialybę ir įgyvendinti kinematografines idėjas padės vaizdo operatorius Paulius Orlovskis. Garso įrašymo ir jo postprodukcijos klausimais dalyvius konsultuos garso režisierius bei kompozitorius Ramūnas Jasutis.

Projekto pradžioje vyks atviros paskaitos apie dokumentinio kino žanrą ir jo specifiką. Vėliau dalyviai semsis žinių techniniuose seminaruose, pristatys savo unikalias trumpametražių dokumentinių filmų idėjas. Po idėjų atrinkimo etapo bus formuojamos komandos, vykdomi filmavimai, vaizdo ir garso post produkcija. O jau rugsėjo 17 d. „Hofo kieme“ vyks vieša projekto metu sukurtų filmų peržiūra.

Visi kinu besidomintys klaipėdiečiai, nepriklausomai nuo jų specializacijos ar amžiaus, kviečiami dalyvauti šiame projekte ir fiksuoti savo miesto istorijas. Registruotis galima užpildžius formą, kurią galite rasti čia.

Projekte dalyviams bus suteikiama reikalinga filmavimo ir garso įrašymo bei garso ir vaizdo montažo technika, profesionalios konsultantų paslaugos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatras 2024-iesiems suplanavo dvi premjeras

Klaipėdos lėlių teatras skelbia, kad pirmoji jo šių metų premjerą vyks kovą. Tai bus lėlių (šešėlių) ir šokio monospektaklis suaugusiesiems ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

Kultūra

Pristatyti jaunųjų kūrėjų trumpametražiai filmai

Kino teatre „Arlekinas“ įvyko šeštoji kūrybinių kino dirbtuvių „Nordbaltic Incubator: Dokumentinė Klaipėda ’23“ nemokama filmų peržiūra. Šiais metais buvo pristatyti ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Donelaičio aikštė: pastarųjų dešimtmečių realijos ir aistros

Prieš savaitę, ta proga, kad sukako lygiai 50 metų, kai tuometinė Klaipėdos miesto paminklų taryba palaimino Kristijonui Donelaičiui skirtos „skulptūrinės ...
2023-08-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This