Uosto direkcija tikina pasirengusi naujajam Korupcijos prevencijos įstatymui

Uostas ir jūra

Nuo 2022 metų pradžios įsigalios naujasis Korupcijos prevencijos įstatymas, įtvirtinantis principus ir reguliavimą kuriant korupcijai atsparią aplinką viešojo sektoriaus institucijoms. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija tikina, jog jau dabar atitinka principines naujojo įstatymo nuostatas.

Įmonė primena, kad dar 2018 metais įdiegė antikorupcinę vadybos sistemą, pagrįstą standarto LST/ISO 37001:2017 nuostatomis.

„Galime sakyti, kad Uosto direkcija jau kuris laikas dirba vadovaudamasi tais principais ir reikalavimais, kurie įtvirtinti naujajame Korupcijos prevencijos įstatyme ir įmonė jau dabar atitinka įstatymo nuostatas. Uosto direkcija buvo viena pirmųjų tarp valstybės įmonių, kurioje 2019 metais buvo sertifikuota antikorupcinė vadybos sistema. Prieš keletą metų direkcijoje įkurtas Prevencijos ir rizikos valdymo skyrius šiais klausimais aktyviai dirba“, – pranešime cituojamas Dainius Noreika, Uosto direkcijos Prevencijos ir rizikos valdymo skyriaus viršininkas.

Anot D. Noreikos, Uosto direkcija, vykdydama veiklą ir teikdama paslaugas, vadovaujasi aukščiausiais veiklos skaidrumo bei tarptautiniais antikorupciniais standartais ir siekia užkirsti kelią konkurencijos ribojimui, korupcinio pobūdžio veikoms ir efektyviai valdyti korupcijos rizikas.

Teigiama, kad Uosto direkcijoje ypač didelis dėmesys skiriamas darbuotojų mokymui ir siekiama, kad kiekvienas darbuotojas būtų atsakingas už korupcijos apraiškų užkardymą.

Praėjusiais metais įmonėje buvo patvirtinta nulinė dovanų politika, kuri šiemet dar labiau sugriežtinta. Uosto direkcijos darbuotojai, atlikdami jiems pavestas funkcijas neturi teisės nei tiesiogiai nei netiesiogiai priimti, teikti dovanų, išskyrus Dovanų politikoje ir kituose teisės aktuose nustatytas išimtis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Margutis milžinas - jau ant šiaurinio molo

Praėjusiais metais klaipėdiečius ir miesto svečius nustebinęs margutis milžinas vėl užridentas ant šiaurinio molo Melnragėje. Trijų metrų aukščio ir pusantro ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Vandenilio gamyba Klaipėdoje: vandens nepavogs, miesto nesusprogdins

Kilus šaršalui dėl vandenilio gamybos ir užpylimo punkto plėtros Klaipėdos uosto teritorijoje, pateikiu trumpą santrauką atlikto poveikio aplinkai vertinimo, kad ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This