Senukas Leopoldas laukia šeimininkų

Draugas su uodega

Ne paslaptis, kad senais augintiniais vis dažniau norima atsikratyti. Taip nutiko ir Leopoldui. 

„Užmigdykite, jis jau senas”, – toks reikalavimas nuskambėjo iš buvusiųjų šuns šeimininkų. Augintinis sunkiai vaikšto dėl savo amžiaus ir tai visiškai suprantama, juk senatvė tiek žmogui, tiek gyvūnui nėra lengva.

Leopoldas rekomenduotinas vyresniam žmogui ar šeimai su mažais vaikais, nes jis visada bus šalia, vizgins uodegą ir pabučiuos į skruostą, nelėks ir nešokinės. Nuaro nuotr.

Tad Leopoldas buvo „priduotas” į gyvūnų prieglaudą kaip senas ir niekam nereikalingas – tarsi sendaiktis išvežtas į šiukšlyną… 

Veterinarijos gydytojo misija yra gydyti ir gelbėti gyvūnus, jiems padėti nugalėti ligas. Daugelis iš jų turi savo namuose mylimus augintinius ir supranta, jog kartais veterinarijos gydytojui tenka priimti sudėtingą sprendimą palengvinti nepagydomo, skausmingo gyvūno kančią ir atlikti eutanaziją, visuomenėje vadinamą užmigdymu.

Mūsų įstatymai numato, jog sveikus gyvūnus eutanazuoti draudžiama. Senatvė nėra liga, dėl kurios gyvūnas negalėtų gyventi, tai tik fiziologinė būsena, todėl Nuaro veterinarai priėmė aiškų sprendimą – leisti Leopoldui gyventi. Taip ir gyvena jis prieglaudos narve, o jos darbuotoji jam ieško namų.

Leopoldas yra 10 metų Labradoro mišrūnas, patinėlis, labai meilus ir prieraišus. Taip, jis jau senukas, todėl ne toks pajėgus ir žaismingas, rekomenduotinas vyresniam žmogui ar šeimai su mažais vaikais, nes jis visada bus šalia, vizgins uodegą ir pabučiuos į skruostą, nelėks ir nešokinės. Jis yra labai geros širdies šuo, atsidavęs žmogui, klauso kiekvieno žodžio ir ramiai tipena iš paskos.  

Jis labai norėtų nugyventi likusius savo metus šiltame namų guolyje, o ne voljero būdelėje. Leopoldą galima aplankyti Klaipėdos Nuare, Kaukėnų g. 8, Kalnuvėnų kaimas, Klaipėdos rajonas. Informacija tel 8 687 36888 arba klausk NuarasLietuva Facebook’e. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

LAT: asmenys pagrįstai nuteisti dėl žiauraus elgesio su gyvūnais

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas antradienį priėmė nutartį baudžiamojoje byloje, kurioje asmenys apeliacinės instancijos teismo nuosprendžiu nuteisti baudomis už žiaurų elgesį su ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Agresyvus šuo paplonino šeimininkės piniginę

Klaipėdos apylinkės teismas klaipėdietę nuteisė už tai, kad dėl neatsargumo jos šuo nesunkiai sužalojo žmogų. Teismas konfiskavo agresyvų gyvūną bei ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

Regionas

Už nuskandintą šunį prašo skirti 1700 eurų baudą

Klaipėdos apylinkės prokurorė kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydama Plungės rajone gyvenantį 73 m. vyrą pripažinti kaltu dėl žiauraus ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This