Klaipėdos valdininkų komandiruotės – ir į Lenkiją, ir į Portugaliją

Politika, Svarbu

Klaipėdos valdininkai po priverstinės daugiau nei metų pertraukos, kurią lėmė pandemija, atnaujino komandiruotes į užsienį. Tiesa, pirmoji išvyka miesto biudžetui nekainavo.

Klaipėdos savivaldybės valdininkai visus metus ne tik negalėjo keliauti, bet ir dirbti daugiausia teko ne iš kabinetų, o nuotoliniu būdu. Klaipėdos savivaldybės nuotr.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato, kuris kuruoja valdininkų ir politikų komandiruotes į užsienį, vyriausiosios specialistės Simonos Timinskienės, šiemet į komandiruotę užsienyje kol kas vyko Jaunimo reikalų koordinatorė Aistė Valadkienė ir tos pačios grupės vyr. specialistė Agnė Kovalenkaitė.

Jos liepos 25-28 d. vyko į Starachovicės miestą Lenkijoje dalyvauti Erasmus+ projekto „Cities for Youth“ programoje. Komandiruotės išlaidos buvo apmokėtos iš projekto lėšų.

Pirmasis tarptautinis projekto „Cities for Youth“ susitikimas, kuriame ir dalyvavo Klaipėdos valdininkės, buvo skirtas pasidalinti gerosiomis patirtimis ir išanalizuoti skirtingų šalių  jaunimo politikos situaciją. Daugiau nei metus projekto partneriai bendravo internetiniuose susitikimuose, o liepos pabaigoje susitiko gyvame renginyje. Starachovice mieste susirinko 20 atstovų iš Klaipėdos (Lietuva), Starachowivce (Lenkija) ir Santaremo (Portugalija) savivaldybių bei nevyriausybinių organizacijų: ACD LaHoya (Ispanija) ir Europos mokslinių tyrimų ir mokymo instituto (Graikija).

Anot S. Timinskienės, šiemet daugiau Klaipėdos savivaldybės administracijos darbuotojų ar miesto tarybos narių komandiruočių į užsienį nėra planuojama.

Jei kvietimų atsirastų, juos nagrinėtų ir sprendimą dėl siuntimo į komandiruotę priimtų komandiruočių į užsienį tikslingumo nustatymo komisija, kuriai pirmininkauja Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Praėjusiais metais Klaipėdos valdininkai ir politikai taip pat neturėjo daug galimybių vykti į komandiruotes, nes nuo kovo 16-osios prasidėjo pirmasis karantinas, o ir jam pasibaigus kelionės į užsienį buvo sugriežtintos.

Tad pernai į komandiruotes buvo vykstama iki karantino paskelbimo. Pernai sausio 16-18 d. A. Valadkienė, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė ir Savivaldybės tarybos narys Kazys Bagdonas vyko į Amjeną (Prancūzija).

Netrukus po šios išvykos – sausio 29-vasario 1 dienomis Statybos leidimų ir statinių priežiūros poskyrio patarėja bei Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Deividas Petrolevičius, kuris tuomet buvo Socialinių reikalų departamento direktorius, keliavo į Porto (Portugalija).

Pernai kovo 5-6 d. Geodezijos ir GIS skyriaus vyriausioji specialistė Marija Buivydienė vyko į komandiruotę Rygoje (Latvija).

Anot A. Timinskienės, bendra visų šių komandiruočių išlaidų suma sudaro 2371,15 Eur.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This