Pranciškonų gimnazijos abiturientui – pasaulinės olimpiados aukso medalis

Regionas

Lietuvai šiemet minint mokslininko, pedagogo, pranciškonų vienuolio Jurgio Ambraziejaus Pabrėžos metus bei 250-ąsias gimimo metines, miestą ir gimnaziją, kurioje gimė jo parašytas pirmasis lietuviškasis geografijos vadovėlis, nuo šiol garsins ir XVII Pasaulinės geografijos olimpiados (The International Geography Olympiad – IGEO) aukso bei XXXII Tarptautinės biologijos (The International Biology Olympiad) bronzos medalis. Simboliška, kad juos iškovojo Kretingos pranciškonų gimnazijos abiturientas Edgaras Zaboras. Turkijoje turėjusi vykti geografijos olimpiada šiemet rugpjūčio 10 -16 dienomis dėl pandemijos organizuota nuotoliniu būdu. Jos laureatai iškilmingai buvo paskelbti ir apdovanoti Pasaulio geografų kongrese.

Kretingiškis Edgaras Zaboras šiemet tapo ir vienu iš keturių šalies dvyliktokų, egzaminus išlaikiusių šešiais šimtukais. Jis kartu su kitais šimtukininkais buvo pagerbtas Vyriausybėje. Facebook nuotr.

E. Zaboras šiemet kol kas vienintelis lietuvis, iš tarptautinių dalykinių olimpiadų parvežęs auksą. Mokinio mokytojas Vilius Adomaitis sako, jog šis auklėtinio laimėjimas – aukščiausias, kokį geografijos srityje gali pasiekti moksleivis.

„Tai – savotiškas Everestas, ypatingas žinių įvertinimas. Jis svarbus ne tik mokiniui ar jo mokytojui, bet ir visam gimnazijos kolektyvui. Todėl kad geografija ypatingas mokslas. Atlikdamas užduotis moksleivis turi gebėti taikyti ir daugelio kitų disciplinų žinias: fizikos, matematikos, chemijos ir anglų kalbos. Tad įsivaizduokite, koks unikalus yra Edgaro protas ir kiek daug darbo jis įdeda“, – pranešime pažymi V. Adomaitis.

Šiemet tai jau ne pirmas šio Pranciškonų gimnazijos moksleivio tarptautinis laimėjimas geografijos srityje. Birželį vaikinas nuotolinėje Europos geografijos olimpiadoje, kaip ir 2019 m. Karaliaučiuje vykusioje VI Baltijos šalių geografijos olimpiadoje, buvo įvertintas sidabro medaliu. Beje, kretingiškis E. Zaboras šiemet tapo ir vienu iš keturių šalies dvyliktokų, egzaminus išlaikiusių šešiais šimtukais.

Šie metai nepaprastai sėkmingi ir visai Pranciškonų gimnazijai. Žurnalo „Reitingai“ paskelbtame stipriausių šalies gimnazijų dešimtuke ji užima 8 vietą. O tarp geriausiai išmokančių geografijos ir chemijos – yra net 6 reitingo vietoje.

Pranciškonų gimnazijos geografijos mokytojo V. Adomaičio auklėtinius sėkmė tarptautinėse geografijos olimpiadose lydi ne pirmus metus.

2019 metais Pietų Korėjoje Tarptautinėje Žemės mokslų olimpiadoje (International Earth Science Olympiad – IESO) Simonas Baltūsis laimėjo bronzos medalį bei buvo apdovanotas aukso sertifikatu už komandinę užduotį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Jubiliejinė šv. Pranciškaus Asyžiečio savaitė Pranciškonų gimnazijoje

„Daryk mažai dalykų, bet daryk juos gerai, paprasti džiaugsmai yra šventi“, – teigia šv. Pranciškus Asyžietis. Šių metų spalio pirmoji ...
2022-10-10
Skaityti daugiau

Veidai

Kretingiškis gimnazistas - tarptautinės olimpiados bronzos medalininkas

Džiugios naujienos pasiekė Kretingą iš nuotoliniu būdu Italijoje, Aostos slėnyje, vykusios 15-os tarptautinės geomokslų olimpiados „IESO2022“. Lietuvos mokiniai iškovojo ne ...
2022-09-21
Skaityti daugiau

Švietimas

Tarp aktyviausiai žingsniuojančių mokyklų - ir moksleiviai iš pajūrio

Žemas fizinis mokyklinio amžiaus vaikų aktyvumas – viena ryškiausių ne tik pasaulio ar Europos, bet ir Lietuvos sveikatos apsaugos problemų. ...
2021-11-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This