Dėl klaipėdiečio kortelės – konsultacijos su profesionalais

Miestas, Svarbu

Klaipėdiečio kortelės koncepcija jau pateikta ir rinkai. Iš potencialių jos kūrėjų bus laukiama įžvalgų ir konsultacijų, kaip sukurti geriausią produktą.

Klaipėdos savivaldybė paskelbė klaipėdiečio kortelės informacinės sistemos ir mobilios aplikacijos sukūrimo bei plastikinių kortelių gamybos rinkos konsultaciją.

Klaipėdiečio kortele galės naudotis tik uostamiestyje gyvenamąją vietą deklaravę miestiečiai. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Turime pasirengę būsimo pirkimo techninę specifikaciją ir norime, kad ją įvertintų profesionalai, potencialūs paslaugos tiekėjai, kad jie pateiktų savo įžvalgas. Be to, norime ir pasitikslinti, kiek gali kainuoti klaipėdiečio kortelės sukūrimas“, – rinkos konsultacijos tikslus įvardijo Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Modestas Martišius.

Kol kas manoma, jog klaipėdiečio kortelės sistemos ir mobilios aplikacijos sukūrimas galėtų kainuoti apie 50 tūkst. eurų. Plastikinės kortelės gamybos išlaidos veikiausiai tektų tiems žmonėms, kurie ir norėtų ją įsigyti – klaipėdiečiams patiems tektų susimokėti už kortelę, bet ji tarnautų ir kaip viešojo transporto elektroninis bilietas.

„Lietuvoje yra didelė rinka dalyvių, kurie galėtų sukurti pačią klaipėdiečio kortelės sistemą ir mobiliąją aplikaciją. Didelė rinka ir tų, kurie pagamintų plastikines korteles. Tačiau nėra tokių, kurie daro viską. Todėl bent jau rinkos konsultacijoje esame numatę, kad pirkimas bus dviejų dalių – atskirai sistema ir aplikacija bei atskirai kortelių gamyba. Bet po rinkos konsultacijų gal bus daugiau aiškumo, gal kai kurie dalyviai norės kooperuotis, todėl bus galima daryti vieną pirkimą, o ne dviejų dalių. Taip būtų paprasčiau“, – aiškino M. Martišius.

Rinkos konsultacijos truks iki rugsėjo 17 dienos. Po to, atsižvelgiant į gautas pastabas, bus pakoreguota techninė specifikacija ir jau skelbiamas klaipėdiečio kortelės sistemos ir mobilios aplikacijos sukūrimo bei kortelių gamybos pirkimo paslaugos konkursas.

„Jei viskas bus gerai, labai norėčiau, jog klaipėdiečio kortelė pradėtų veikti kitų metų rugpjūtį“, – vylėsi M. Martišius.

Klaipėdos miesto tarybos kolegija liepą jau pritarė klaipėdiečio kortelės koncepcijai. Joje numatyta, kad klaipėdiečio kortelė bus viena kortelė, kuri būtų ir elektroninis viešojo transporto bilietas, ir suteiktų įvairių nuolaidų.

Numatoma, jog klaipėdiečio kortelę galėtų gauti tik pilnamečiai, kurių gyvenamoji vieta gruodžio 31-ąją yra deklaruota Klaipėdoje Po metų sistema patikrintų duomenis ir jei asmuo iš Klaipėdos išsideklaravo, jo kortelė būtų deaktyvuota.

Numatoma, kad kortelė būtų tiek fizinė – plastikinė, tiek virtuli – mobilioji aplikacija. Tačiau pastaroji negalėtų funkcionuoti kaip elektroninis viešojo transporto bilietas. Virtuali kortelė būtų nemokama, o už plastikinę kortelę turėtų susimokėti jos gavėjas, tačiau tikimasi, kad suma su pristatymu neviršys penkių eurų, o kortelė galios penkerius metus.

Koncepcijoje kol kas numatyta tik tai, kokias nuolaidas klaipėdiečio kortelės naudotojams galėtų pasiūlyti savivaldybės įstaigos. Planuojama, kad su klaipėdiečio kortele metinis viešojo transporto bilietas kainuos 50 eurų pigiau – ne 255, o 205 eurus.

Klaipėdiečio kortelė taip pat suteiks 25 proc. nuolaidą apsilankyti Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre, Mažosios Lietuvos muziejuje ir jo filialuose, Koncertų salės bei Žvejų kultūros rūmų renginiuose, o „Gintaro“ sporto centre už įprastus 9 eurus klaipėdiečio kortelės turėtojai galės apsilankyti ne 8, o 11 kartų.

Paskaičiuota, jog kompensuoti visas šias nuolaidas, kurias gautų klaipėdiečio kortelės turėtojai, savivaldybės biudžetui per metus kainuotų beveik 300 tūkst. eurų. Didžioji dalis būtų už nuolaidas metiniam viešojo transporto bilietui – 198 tūkst. eurų.

Į klaipėdiečio kortelės lojalumo programą dabar kviečiami ir privatūs verslininkai. „Preliminariai turime apie 20 tiekėjų sąrašą, kurie norėtų prisijungti prie klaipėdiečio kortelės programos. Nuolaidas pasiryžusios siūlyti ir kavinės, ir automobilių plovyklos. Tačiau verslas laukia, kol turėsime jau veikiantį produktą. Tikimės, kad tada prisijungti prie šios lojalumo programos norės dar daugiau verslininkų, kurie klaipėdiečiams pasiūlys įvairių nuolaidų“, – teigė M. Martišius.

2 Comments

  1. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply
  2. Jei

    Savivaldybės įmonėm nuolaidas su klaipėdiečio kortele kompensuos savivaldybė, t.y. visi mokesčių mokėtojai ! Ar teisinga ?
    O kaip bus su privačių verslininkų nuolaidomis, kas jas kompensuos ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Siekiama, kad ir rajono gyventojai gautų nuolaidų Klaipėdos kultūros įstaigose

Iki šiol įvairios nuolaidos buvo taikomos tik turintiems „Klaipėdiečio kortelę”, skatinant žmones deklaruoti gyvenamąją vietą mieste. Tačiau pernai, miesto vadovais ...
2024-01-03
Skaityti daugiau

Transportas

Autobusų bilietų kainos 2023-iesiems: pokyčių nėra daug

Gruodžio 22 dieną Klaipėdos miesto taryba peržiūrėjo ir patvirtino viešojo transporto bilietų kainas 2023-iesiems. Pokyčių nėra daug, tačiau juos žinodamas ...
2022-12-29
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdiečio kortelė: netrūksta klaidų

Uostamiesčio valdžiai trečiadienį pristačius ilgai brandintą Klaipėdiečio kortelę, suteiksiančią uostamiestyje registruotiems žmonėms įvairių nuolaidų, internetinėje erdvėje netruko pasipilti pastebėjimų apie ...
2022-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This