Klaipėdoje pėstiesiems bus saugiau: atsiras daugiau šviesoforų

Svarbu, Transportas

Šiuo metu uostamiesčio gatvėse įrenginėjamos penkios naujos šviesoforais reguliuojamos pėsčiųjų perėjos. Tokie eismo saugumui reikalingi pokyčiai miesto biudžetui kainuos daugiau nei 100 tūkst. eurų.

Viena iš penkių naujų šviesoforinių pėsčiųjų perėjų bus Taikos prospekte ties prekybos centru „Saturnas”. Virginijos Spurytės nuotr.

„Žinoma, kad viskas daroma dėl eismo saugumo, kad pėstiesiems būtų geriau. Todėl ir statome šviesoforus prie pėsčiųjų perėjų. Šie šviesoforai bus valdomi mygtukais, kuriuos paspaus patys pėstieji, kai norės pereiti gatvę“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Šviesoforai jau pastatyti prie keturių šiuo metu esančių nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų, o viena tokia reguliuojama perėja bus įrengta visiškai nauja.

Šviesoforinės pėsčiųjų perėjos jau baigiamos įrengti Taikos prospekte ties prekybos centru „Saturnas“, Taikos prospekte ties sankryža su Debreceno gatve, Dubysos gatvėje tarp „Švyturio“ arenos ir Klaipėdos baseino, Šilutės plente ties 56-uoju pastatu.

Nauja šviesoforinė pėsčiųjų perėja bus įrengta Baltijos prospekte ties prekybos centru „Arena“. „Juk visi matome, kad žmonės nenori naudotis požemine perėja, vadinamąja gaudykle, o Baltijos prospektą kerta neleistinoje vietoje, nes taip tiesiog patogiau. Todėl logiška, kad šioje vietoje atsiras šviesoforinė pėsčiųjų perėja“, – paaiškino R. Mockus.

Vienos šviesoforinės perėjos įrengimo preliminari kaina siekia apie 24 tūkst. eurų. R. Mockus tikino, kad rangovai darbus turi baigti iki rugsėjo 12 dienos, tad nuo šios datos nauji šviesoforai turi pradėti veikti.

8 Comments

  1. vigis

    už visus šviesaforus nepasakysiu, bet šis prie autoaibės tikrai ypatingas. Šis šviesoforas per parą priverčia sustoti kokius du tūkstančius automobilių ir padeda saugiai per gatvę pereiti 1,5 žmogui. Pultelio pėstiesiems ant jo dar nėra, gal dar nesumontavo? O gal per brangus? Nieko nėra brangiau už žmogaus gyvybę. Nebent durnumas.

    Reply
  2. DANUTĖ

    Labai reikalingas šviesoforas su pėsciujiu reguliuojamu paspaudimu pereinant iš Taikos pr.ties Bigu,ten keli devyniaksciai ir žmonės eina per gatve neleistinoje vietoje,nes šviesoforas labai toli grįžtant apsipurkus iš Mximos parduotuvės.Labai norėtusi saugumo kertant gatve.

    Reply
  3. Anonimas

    Kada bus veikiantys šviesaforai Tauralaukyje ?

    Reply
    • T

      Kaime niekas nestato šviesoforo.

    • Vardenis Pavardenis

      Bet rimtai. Jie žiūri tiktais centrą. Tauralaukyje, Priemesčiuose verkiant reikia šviesoforų. Nes kitaip reikia melstis, kad nenutrenktų ir laukti kol pravažiuos mašinų kolonos.

  4. ASAS

    Kodel Mokyklos gatves sviesoforas ne su mygtuku?

    Reply
  5. Solveiga

    Tai statykite reikalingose vietose, kam pvz pastatytas šviesoforas prie Autoaibės Smiltelės gatvėje, kai žmogus vienas kitas ten einantis?
    O šviesoforinė pėsčiųjų perėja tikrai reikalinga prie Bigo, Taikos pr., kiek kertančių gatvę tiesiai, į parduotuvę, mokyklą ir pan. Kas kad sankryžos šviesoforinė perėja netoli, bet tas nesutrukdė prie Skibalės pastatyti šviesoforinę pėsčiųjų perėją arba dabar naujai statomą Baltijos prospekte.

    Reply
    • Tikrai

      Ten vaikai eina i mokyklą !

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Transportas

Planuoja keisti mokesčius už automobilių parkavimą

Nors vidutiniškai 7 proc. didinant viešojo transporto paslaugų kainas pernai metų pabaigoje buvo kalbama, kad proporcingai bus didinama ir vietinė ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Rūsyje aptiktas lavonas

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienį, po vidurdienio, vieno Šilutės plento daugiabučio rūsyje aptiktas 44-erių vyro lavonas. Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This