Ministrė: mokyklos bus atviros ir nesitestuojantiems mokiniams

Svarbu, Švietimas

Antradienį su Klaipėdos miesto valdžia pasirengimą būsimiems mokslo metams aptarusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigė, jog kontaktinis ugdymo procesas nuo rugsėjo bus prieinamas ir tiems vaikams, kurių tėvai prieštaraus, kad jų atžalos būtų testuojamos dėl COVID-19.

„Mano vertinimu Klaipėda tikrai gerai supranta situaciją, yra pasiruošę testuoti savikontrolės būdu, pasikalbėjome, kur dar reikalingi kokie sprendimai, papildomą pagalbą galima būtų suteikti. Manau, kad tikrai ruošiasi, ir meras buvo susitikime. Merui labai rūpi, kad mokyklos kuo ilgiau būtų kontakte, nes kaip žinome Klaipėdoje ta situacija nėra labai gerai, ji yra juodojoje zonoje. Mūsų tikslas buvo pasikalbėti ir su Visuomenės sveikatos centru, kuris turės ir testus teikti, ir konsultacijas”, – po susitikimo vertindama uostamiesčio padėtį sakė ministrė.

„Noriu pasitikėti bendruomene ir kad augs besitestuojančių skaičius”, – teigia švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak jos, ir toliau išlieka principinė ministerijos pozicija, kad mokinių testavimas bus tik savanoriškas, bet esą nereikėtų formuluoti taip, kad ir nesitestuojantiems, ir atliekantiems testus sudaromos vienodos sąlygos.

„Mūsų tikslas yra, kad kuo daugiau tėvų ir vaikų pamatę, kad tas testavimas yra paprastas, ir su jais kalbant, bendraujant, suprastų, kad nuo to priklauso, ar mano vaikas yra klasėje, ar kokybiškai mokysis, o vėliau jo karjera ir gyvenimas galbūt priklausys nuo to, ir pradės testuotis. Tai iš dalies yra ir įpročio reikalas. Žmonės turi visokių baimių susikūrę. Man atrodo, savikontrolė, visiškai paprastas testavimo būdas pamačius tėveliui, kuris šiandien kažko tai bijo, jo nuomonė gali irgi pasikeisti. Noriu pasitikėti bendruomene ir kad augs besitestuojančių skaičius”, – kalbėjo J. Šiugždinienė.

Pirmadienį Klaipėdos savivaldybės išplatintame pranešime spaudai buvo teigiama, kad didelį susirūpinimą mokymo įstaigų vadovams esą kelia Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos reikalavimai dėl sporto salių naudojimo. Rekomenduojama, kad sporto salėje vienu metu sportuotų viena klasė. Kol orai leidžia, dalis mokinių sportuos lauke. Anot savivaldybės, kaip įgyvendinti rekomendaciją vėliau, kai atšals orai, kol kas nėra aišku, nes įprastai dalyje mokyklų sporto salėje užsiėmimai vykdavo 2-3 klasėms, be to, dabar yra padidintas kūno kultūros pamokų skaičius.

Ministrė savo ruožtu siūlė į tai žiūrėti kūrybiškai.

„Dalis pamokų gali vykti lauke. Aišku, aš girdžiu kolegas, kad dažnai Klaipėdoje lyja. Bet ir kitose šalyse lyja, kokioje Olandijoje yra įprastas vesti pamokas tik lauke, nesvarbu kokiu oru. Neturėtų būti pagrindinė kliūtis koksai lietutis. Suprantu, jei yra audra ar labai šalta, arba dar kažkas. Manau, kad tikrai galima susiorganizuoti pamokas, taip pat yra kitų variantų – kai kur gal aktų salė, kai kur – koridorius. Turbūt suprantama, kad neperstatysime mes šiuo metu mokyklų ir nepastatysime dar vienos sporto salės. Kviečiu pagalvoti, kaip sakant out of the box apie sporto pamokas, nemanau, kad čia būtų didelė problema”, – sakė J. Šiugždinienė.

„Mūsų šiandien pasirinktas kelias dėl savikontrolės testų gal nėra idealus, bet yra optimalus. Įgyvendinamas. Tikimės geriausio scenarijaus, bet ruoštis reikia blogiausiam. Situacija rugsėjo 1-ajai, pirmajai savaitei – tik uvertiūra, tikrieji išbandymai, tikrieji rizikos faktoriai išryškės po dviejų savaičių“, – antradienio vakarą išplatintame pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Savivaldybė pirmadienį skelbė, kad naujoji mokymo tvarka artimiausiu metu (savaitės pabaigoje arba kitos pradžioje) bus patvirtinta Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu.

1 Comment

  1. Ministrei

    Tos pačios kalbos kaip ir pavasarį : meras labai gerai supranta, kad vaikams reikia kontaktinio mokymo, tik pasistengė, kad jo nebūtų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This