Pajūryje vėl liepsnos laužai

Regionas

Jau tradicija Lietuvoje tapusi Senovinės ugnies naktis, dar vadinama laužų sąšauka, šį šeštadienį, rugpjūčio 28-ąją, taps akcijos „Darom prie jūros“ programos dalimi.

Laužai pajūryje 21 val. liepsnos keliose vietose – ties Būtinge, Nemirseta, Šaipių, Kukuliškių kaimais ir Karklės paplūdimyje. Pastarajame numatytas ir fakyrų pasirodymas, skambės Viktoro Diawaros elektroninių sutartinių programa.

Simbolinių laužų Baltijos jūros pakrantėje tradicija gimė 1992 m. Suomijoje. Jos metu Baltijos jūros pakrantės šalyse uždegami laužai tokiu atstumu, kad stovint prie vieno – matai kitą. Tai archaiškas žinutės perdavimo būdas ir bendrystės ženklas, siunčiamas per visą pabaltijį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Dėl avarijos Būtingėje gamtai padaryta beveik 150 tūkst. eurų žala

Vasario 7 d. prie Būtingės naftos terminalo plūduro į Baltijos jūrą išsiliejo nafta. Tąsyk naftos dėmė buvo pasklidusi į pietryčius ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Būtingėje renkami į Baltijos jūrą išsilieję naftos produktai

Trečiadienį Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) gavo pranešimą iš AB „Orlen Lietuva“, kad prie Būtingės naftos terminalo plūduro, baigiant tanklaivio krovą, ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kariuomenė padeda šalinti naftos teršalus Baltijos jūroje

Trečiadienį Lietuvos kariuomenė gavo pranešimą iš akcinės bendrovės „Orlen Lietuva“, kad prie Būtingės naftos terminalo plūduro, baigiant tanklaivio krovą nutrūko ...
2024-02-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This