Sporto įstaigos vadovo paieškoms – beveik penkeri metai

Sportas, Svarbu

Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklai surasti naują vadovą prireikė net puspenktų metų. Jau kelias dienas įstaigos direktoriumi dirba Darius Raišutis, kuris šiai mokyklai laikinai vadovavo nuo 2019 metų gegužės 31 dienos.

D. Raišutis Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokyklai laikinai vadovavo ilgiau nei dvejus metus. Martyno Vainoriaus nuotr.

D. Raišutis laimėjo skelbtą konkursą išrinkti Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokyklos direktorių. Konkurse jis buvo vienintelis pretendentas, nes į atranką buvo kviečiami tik tie, kurie yra išlaikę kompetencijų vertinimo testą Nacionalinėje švietimo agentūroje.

„Dabar jau galiu sakyti, kad tas testas nėra sudėtingas, nes jį išlaikiau. Tačiau tai yra stiprus keturių valandų pokalbis, kuriame vertinama ir patirtis, ir darbinė praktika. Šis testas ir buvo priežastis, kodėl mokyklai taip ilgai neatsirado vadovo. Pretendentai tiesiog neįveikdavo to pirminio testo, kai kurie bandė ir po kelis kartus o paskui tiesiog numojo ranka“, – teigė D. Raišutis.

Jis pats tikino, jog konkurse, kurių buvo suorganizuota keliolika, dalyvavo pirmą kartą ir iškart pavyko jį laimėti.

„Tiesa, prieš kurį laiką viename konkurse buvau pateikęs dokumentus, tačiau persigalvojau ir juos atsiėmiau. O dabar, matyt, apėmė sportinis azartas, nes esu sportininkas. Pasidarė įdomu įveikti kliūtis, kurių kitiems nepasisekė įveikti, buvo smalsu pasižiūrėti, koks tas testas, kuriame visi susikirsdavo. Taip ir tapau direktoriumi“, – aiškino D. Raišutis.

Mero potvarkiu sudaryta Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokyklos direktoriaus konkurso atrankos komisija D. Raišutį nugalėtoju pripažino dar liepos 20 dieną, tačiau darbo sutartis su juo buvo pasirašyta tik po mėnesio – rugpjūčio 20 dieną.

„Įstaigą gerai pažįstu, juk joje dirbau renginių organizatoriumi ir jau dvejus metus laikinai atlikau direktoriaus funkcijas. Tačiau būti tikru vadovu, o ne laikinu, yra visai kas kita. Kol buvau laikinas vadovas, nesiėmiau jokių radikalių sprendimų, nors jų ir reikėjo, nes nenorėjau užkirsti kelio būsimo vadovo vizijoms. O dabar jau galėsiu normaliai dirbti. Laukia daug iššūkių, norisi kelti ir mokyklos, ir trenerių lygį. Norisi, kad mūsų įstaiga būtų šiuolaikiška mokykla“, – tikslus vardijo naujasis Lengvosios atletikos mokyklos, kurioje sportuoja apie 400 vaikų, direktorius.

Ši įstaiga vadovo neturėjo nuo 2017 metų sausio, kai tuometė mokyklos direktorė Asta Dirgėlienė išėjo vadovauti „Gintaro“ sporto centrui. Per tą laiką vyko keliolika konkursų išrinkti mokyklos direktorių, tačiau pretendentai neįveikdavo net pirmojo etapo – neišlaikydavo kompetencijų testo. Be to, manyta, kad stiprių kandidatų, kurie įveiktų tokį testą ir galėtų pretenduoti laimėti konkursą, neatsiranda ir dėl to, kad biudžetinės įstaigos vadovo alga nesiekia nė 1000 eurų.

2 Comments

  1. JS

    Sveikinimai!

    Reply
  2. RG

    lengvosios atletikos mokyklai pasisekė, gavo padorų, puikų Žmogų.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto infrastruktūrai Klaipėdos valdžia žada milijonus

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad sporto infrastruktūrai gerinti per ateinančius trejus metus numatoma skirti beveik 5 mln. eurų. Tokios lėšos suplanuotos ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto šventėje – 300 dalyvių ir gerų emocijų pliūpsnis

Per 300 dalyvių, daugybė įvairių sportinių rungčių, per kraštus besiliejančios emocijos, komandinis susitelkimas ir bendrystė. Tokiais akcentais ketvirtadienį Klaipėdos lengvosios ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

Sportas

Siūloma didinti Klaipėdos sporto įstaigų paslaugų kainas

Pagal galiojančius įkainius Klaipėdos savivaldybės sporto mokymo įstaigos už teikiamas atlygintinas paslaugas šiais metais tiksi gauti 61,8 tūkst. eurų pajamų. ...
2023-11-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This