Jaunimas Klaipėdoje sėmėsi naujų patirčių

Mums rašo

Rugpjūčio 18-20 dienomis Pajūrio kempinge triukšmavo jaunimas – jau 15-ąjį kartą vyko Jaunimo vasaros akademija.

Šio renginio tikslas – suteikti jaunimui žinių, socialinių įgūdžių bei kompetencijų, reikalingų veiksmingai jaunimo veiklos plėtrai, skatinti bendradarbiavimą tarp regionų aktyvaus pilietiškumo, dalyvavimo demokratiniame gyvenime, užimtumo, tarptautinio bendradarbiavimo srityje ir skatinti domėtis naujausiomis technologijomis ir inovacijomis. Pagrindinė šių metų akademijos tema buvo darnaus vystymosi tikslai.

Apie du šimtai jaunuolių atvyko iš 17 įvairių Lietuvos regionų. Į renginį buvo įleidžiama tik pateikus galiojantį galimybių pasą.

Jaunimo vasaros akademija truko tris dienas. Pirmąją dieną oras nelepino, tačiau renginio dalyvių tai nė kiek neišgąsdino. Į akademiją atvyko svečiai iš Jaunimo reikalų departamento, LiJOT komandos, LCC dėstytojai ir projekto „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021 m.“ komanda, kurie pasidalino informatyviais pranešimais, aktualiais jaunimui. Taip pat jaunuoliai dalyvavo darbo grupėse apie darnaus vystymosi tikslus, kurias vedė mentoriai iš LCC universiteto, LiJOT, Visuomenės ir verslo plėtros instituto, Pasaulio piliečių akademijos, Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje bei mentorė Inga Kulikauskė. Jų metu jaunuoliai generavo originalias idėjas apie darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimą bei jas pristatinėjo. Vakare jaunimas nepasidavė vėjui ir leidosi į žygį pajūriu iki Olando kepurės. Pirmosios renginio dienos pabaigą vainikavo grupė „Your Chair, Mrs. Smith“.

Antąją akademijos dieną dalyviams buvo paruoštos edukacinės erdvės – 3D taškas, Galvok: taip arba ne, Visuomenės sveikatos biuras (pirmosios pagalbos mokymai), Eurodesk taškas, Kojūkai, Pataikyk į tą skylę, Gumiansviedis, Jenga, Išmok šokti, Kroketas, Nusifotografuok su komanda, Pamėtyk į krepšinį, DVT (darnaus vystymosi tikslų) akademija, „Klaipėda-Europos jaunimo sostinė 2021“ dirbtuvės. Išbandę visas edukacines erdves, dalyviai demonstravo savo atkaklumą orientacinėse žaidynėse. Antrojoje dienos pusėje miestai pristatinėjo atliktus namų darbus apie darnaus vystymosi tikslus, po kurių vyko talentų pasirodymai. Vėliau jaunuolius džiugino grupė „Jauti“ ir putų šou.

Trečiąją dieną vyko apdovanojimų ceremonija, kurioje sveikinimus perdavė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas bei Palangos vicemeras Rimantas Antanas Mikalkėnas. Jaunimo vasaros akademijos „Kartu mes galim daugiau“ vėliava buvo perduota Palangos miestui.

Renginį organizavo Klaipėdos miesto savivaldybė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingos rajone - Jaunimo vasaros akademija

Rugpjūčio 7–9 dienomis Kretingos rajono Kėkštų kaime įsikūrusioje sodyboje vyksta Jaunimo vasaros akademija „Kartu mes galime daug!“, į rajoną sukvietusi ...
2023-08-08
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Jaunimo vasaros akademija

Trečiadienį Palangoje prasidės Jaunimo vasaros akademijos renginiai – pustrečio šimto jaunuolių ne tik iš Žemaitijos, bet ir iš kitų Lietuvos ...
2022-06-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This