Balsavimui už patraukliausią klaipėdiečių iniciatyvą liko 3 dienos

Miestas

Ketinantys atiduoti savo balsus už gyventojų dalyvaujamajam biudžetui pateiktas iniciatyvas turėtų suskubti – paskutinė balsavimo diena yra rugpjūčio 29-oji.

Pirmąkart Klaipėdos mieste vykdomo dalyvaujamojo biudžeto balsavimo tikslas – pakviesti uostamiesčio gyventojus aktyviai dalyvauti atrenkant patraukliausias idėjas gyvenamajai aplinkai ir viešosioms erdvėms pagerinti. Pasibaigus balsavimui bus išrinktos daugiausiai klaipėdiečių simpatijų pelniusios idėjos, jos bus įgyvendinamos iš miesto biudžeto lėšų. Tam šiemet skirta 100 tūkst. eurų.

Iš viso buvo pateikti 33 pasiūlymai. Iš jų balsavimui buvo atrinkta 17 gyventojų iniciatyvų (beveik pusė jų neatitiko reikalavimų arba negalėtų būti įgyvendinamos dėl kitų priežasčių). Kokius projektus mieste įgyvendinti siūlo gyventojai dažnu atveju yra pasakoma pateikto pasiūlymo pavadinime, pavyzdžiui: „Automobilių parkavimo aikštelės įrengimas Pilies g.“, „Žvejybos uosto rajono apželdinimas gėlėmis“, „Nauja, moderni ir šiuolaikiška vaikų žaidimo aikštelė Tauralaukyje“, „Vieša sporto erdvė dideliems ir mažiems“ (Smeltės kvartalas), „Mitologinė poilsinė ir žaidimų erdvė „Baltų saulės parkas”, „99 PUŠYS“ ir kt. Kitų gyventojų iniciatyvų pavadinimai – ne tokie iškalbingi turinio atžvilgiu, pavyzdžiui: „Vartai į Liubeką“ (Turgaus g.); „Prūsų Lietuvos siena“ (Tiltų g. 21 namo siena), „Skambantis miestas“.

Klaipėdiečių aktyvumas balsuojant už labiausiai patikusią idėją lems, kuris gyventojų pasiūlymas sulauks didžiausio palaikymo ir bus įgyvendintas už miesto biudžeto lėšas.

Susipažinti su gyventojų balsavimui pateiktomis iniciatyvomis galima interneto svetainėje https://dalyvauk.klaipeda.lt/. Toje pačioje platformoje galima ir balsuoti.

Nesinaudojantys internetu savo balsą gali atiduoti užsukę į savivaldybės pastatą Liepų g. 11, 116 kabinetą.

Balsuoti gali kiekvienas Klaipėdoje registruotas vyresnis nei 16 metų asmuo. Savo balsus galima atiduoti už 3 labiausiai patikusias idėjas. Rugpjūčio pabaigoje susumavus rezultatus paaiškės didžiausias gyventojų simpatijas pelnę projektai.

1 Comment

  1. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Išrinktos geriausios Kretingos rajono gyventojų iniciatyvos 

Apžvalgos bokštas Kurmaičiuose, parko atnaujinimas palei buvusį senąjį Čyžų dvarą Šukės kaime, pasivaikščiojimo tako „Rūko takas“ prie Vydmantų karjero įrengimas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas

Išrinktos patraukliausios gyventojų iniciatyvos

Išrinkti jau trečią kartą Klaipėdoje įgyvendinamo dalyvaujamojo biudžeto nugalėtojai. Patraukliausios gyventojų idėjos buvo išrinktos susumavus klaipėdiečių balsus. Beveik mėnesį trukusiame ...
2023-12-15
Skaityti daugiau

Miestas

Startuoja naujas dalyvaujamojo biudžeto etapas

Uostamiesčio gyventojai jau gali siūlyti idėjas gyvenamajai aplinkai gerinti. Labiausiai patikusias balsuodami taip pat rinks miestiečiai. Už patraukliausių gyventojams idėjų ...
2023-09-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This