Nuo rugsėjo mėsos ir paukštienos prekybininkams – tik elektroniniai turgavietės žurnalai

Verslas

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (KAVMI) primena, kad nuo rugsėjo 1 d. Klaipėdos apskrityje mėsa ir paukštiena bei jų
produktais turgavietėse ir kitose viešosiose prekybos vietose prekiaujantys verslininkai turės pildyti Turgavietės e. žurnalą (i.ŽUR).

Iš viso apskrityje tokia prekyba užsiima 211 verslininkų: daugiausiai Klaipėdoje – 74, Šilutės r. – 49, Klaipėdos raj. – 39, Kretingos raj. – 34, Skuodo raj. – 7, Palangoje – 6, Neringoje – 2.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pradėti dirbti su sistema prekybininkai galėjo jau nuo liepos.

Teigiama, kad pagrindinis Turgavietės e. žurnalo tikslas – užtikrinti parduodamų maisto produktų pajamų apskaitą, produktų atsekamumą.

„Tam, kad perėjimas prie e. žurnalo i.ŽUR smulkiesiems verslininkams būtų kuo sklandesnis, bendradarbiavome su turgavietėmis, rengėme mokymus bei teikėme konsultacijas ir susitikimų metu, ir atvykus į VMI aptarnavimo padalinius“, – pranešime cituojamas KAVMI viršininkas Audrius Morkūnas.

Jis pažymi, kad VMI ir toliau kvies turgaviečių prekybininkus į papildomus mokymus bei teiks pagalbą telefonu ar atvykus į vieną iš VMI padalinių.

„Daug prekybininkų nerimauja dėl poreikio į žurnalą suvesti didelius kiekius produkcijos pavadinimų. Tačiau sistema vedant naują produkciją į žurnalą geba įsiminti produktų pavadinimus ir vėliau juos vedant laukeliuose pasiūlyti kaip pasirinkimą”, – teigia A. Morkūnas.

Anot KAVMI, supaprastės ir likučių skaičiavimas, nes dienos gale tai padarys sistema, o visi turimi užregistruotų pardavimų vietų apskaitos žurnalai bus vienoje vietoje – automatiškai sukurti i.ŽUR sistemoje.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) išduotą leidimą prekiauti mėsa, paukštiena ar jų produktais turintiems verslininkams e. žurnalai buvo sukurti automatiškai. Prisijungti prie i.ŽUR prekybininkai gali per išmaniąją mokesčių administravimo sistemą (i.MAS) tuo pačiu būdu kaip jungiantis prie kitų VMI informacinių sistemų (pvz.: Mano VMI, EDS ir kt.).

Kaip ir popierinį apskaitos žurnalą, taip ir elektroninį, prekybininkai pildys kiekvieną dieną. Prieš pradedant darbą ir darbo metu į Turgavietės e. žurnalą reikės suvesti duomenis apie naują gautą, atsivežtą produkciją. Dienos pabaigoje – suvesti duomenis apie nurašytą, išvežtą bei parduotą produkciją. Prekybininkai įrašus galės tikslinti – padarius klaidą, ją bus lengva ištaisyti, o Turgavietės e. žurnale duomenys išliks atsekami.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Minint vegetarų dieną, kviečiama dalyvauti nacionaliniame aplinkosaugos egzamine

Lietuvių suvartojamas mėsos kiekis kiekvienais metais auga ir šiuo metu yra tris kartus didesnis negu rekomenduojamas Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO). ...
2023-10-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

VMI: perkant automobilius vis dar dominuoja atsiskaitymas grynaisiais

Statybos bei prekybos įmonės vis dar įvairiais būdais bando išvengti sąžiningo pridėtinės vertės mokesčio (PVM) sumokėjimo, paskui jas seka ir ...
2023-02-13
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Klaipėdoje - duonos trūkumas, pirmadieniai – be alaus

Trūksta duonos, vienos rūšies valgomųjų ledų galima gauti nebent miesto centre, o mineralinio vandens iš viso nėra. Pirmadienį nusipirkti alaus ...
2022-07-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This