Galimybių pasą bus galima atsiimti įvairiose vietose

Koronavirusas

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad gyventojams atsivers daugiau galimybių nemokamai atsiimti Galimybių pasą – netrukus tai bus galima padaryti „Sodros“ padaliniuose, Lietuvos pašto skyriuose ir vaistinėse, kurios savanoriškai nuspręs teikti šią paslaugą bei valstybės ir savivaldybių institucijose ir įstaigose.

Norėdami gauti Galimybių pasą gyventojai turės pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Kaip ir iki šiol, Galimybių pasas bus nemokamai išduodamas Registrų centro padaliniuose, jį taip pat galima atsisiųsti savarankiškai interneto svetainėje gpasas.lt. Ateinančias dvi savaites Registrų centro mobili komanda taip pat ketina tęsti vizitus į savivaldybes, kuriose nėra Registrų centro padalinių.

Norėdami gauti Galimybių pasą „Sodros“ padalinyje, gyventojai turės užsiregistruoti internetu (pasirinkti paslaugą „Galimybių pasas“) arba telefonu (+370) 5 250 0883. Registruotis galima jau dabar, paslauga bus pradėta teikti nuo rugsėjo 2 d.

Vaistinės prie Galimybių paso išdavimo gyventojams jungiasi savanoriškai, jų sąrašas bus paskelbtas artimiausiu metu. Pageidavimą teikti šią paslaugą jau yra pareiškę didieji vaistinių tinklai, jungiantys daugiau nei 800 vaistinių. Išduoti Galimybių pasus jos galės sudarę sutartis su Registrų centru, tai planuojama padaryti artimiausiomis dienomis.

Atsiimti Galimybių pasą Registrų centre, „Sodros“ skyriuje arba vaistinėje galės ne tik pats gyventojas, bet ir jo įgaliotas atstovas. Tokiu atveju pakaks laisvos formos rašytinio įgaliojimo, nurodant atstovaujamo asmens vardą, pavardę, asmens kodą bei konkretų atstovavimo tikslą – Galimybių pasui atsiimti. Atvykęs atsiimti Galimybių paso, atstovaujantis asmuo turės pateikti rašytinį įgaliojimą bei savo asmens dokumentą.

Galimybių pasą šiuo metu gali turėti daugiau nei 1,5 mln. gyventojų. Maždaug 1 mln. žmonių jau gavo Galimybių pasą elektroniniu būdu, 55 tūkst. atsiėmė spausdintą dokumentą. Dar apie 0,5 mln. gyventojų neatsiėmė Galimybių paso, nors atitinka jo kriterijus.

Teisę į tam tikras kontaktines veiklas bei paslaugas patvirtina ne tik Galimybių pasas, bet ir gydymo įstaigos išduotos vakcinacijos, persirgimo arba atlikto tyrimo pažymos. Jas galima atsisiųsti prisijungus prie savo paskyros sveikatos portale www.esveikata.lt arba atvykus į gydymo įstaigą. Atlyginimo dydis už šių dokumentų išdavimą neturi viršyti teikiamos paslaugos savikainos.

1 Comment

  1. Greitai

    tais ši…popieriais prekiaus tual. pop. skyriuose.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Oficialu: nuo šeštadienio - be galimybių paso

Visą savaitę viešojoje erdvėje sklandžiusią informaciją apie galimybių paso (GP) atšaukimą trečiadienį Vyriausybės posėdyje be diskusijų patvirtino Ministrų kabinetas, laikinai ...
2022-02-02
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Ekspertų taryba pritaria planams stabdyti galimybių paso taikymą

Vyriausybės sudaryta Nepriklausomų ekspertų patariamoji taryba pirmadienį aptarė galimybių paso poveikį pandemijos valdymui, jo taikymo perspektyvas. „Sprendimai dėl galimybių paso ...
2022-01-31
Skaityti daugiau

Koronavirusas, Svarbu

Naujausi COVID-19 duomenys: Klaipėdoje aukų išvengta, fiksuotas 121 naujas susirgimas

Trečiadienį šalyje registruoti 1 879 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių 121 – Klaipėdoje, skelbia Lietuvos statistikos departamentas. Patikslintais duomenimis, ...
2021-12-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This