„Klaipėdos šventėms” vėl reikės naujo vado

Miestas, Svarbu

Uostamiesčio savivaldybės valdoma VšĮ „Klaipėdos šventės“ šiemet jau trečią kartą liks be vadovo. „Atviros Klaipėdos” duomenimis, nuo rugsėjo 1-osios iš šių pareigų traukiasi birželio viduryje jas pradėjęs eiti Liutauras Galinis.

Įstaigos valdybos pirmininkas, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis teigė, jog oficialiai tokio prašymo dar nėra gavęs ir situacijos komentuoti negali. Savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė irgi tikino neturinti dar tokios informacijos. Tuo metu sergantį merą, kuriam yra pavaldūs viešųjų įstaigų direktoriai, pavaduojantis vicemeras Arvydas Cesiulis patvirtino, kad jau padėjo parašą po tokiu prašymu. Vicemeras teigė į L. Galinio motyvus nesigilinęs, bet kartu nematė ir kliūčių, kodėl toks prašymas negalėtų būti patenkintas.

Pats L. Galinis į skambutį neatsiliepė. Savo profilyje „Facebook” tinkle jis jau skelbia esąs tik vestuvių/renginių organizatorius.

„Atvira Klaipėda” rašė, kad buvęs prezidento Gitano Nausėdos patarėjas L. Galinis konkursą laimėjo iš antro karto – pirmajame, kurį buvo laimėjęs tik dvi savaites dirbęs Ovidijus Zibalis, jis buvo likęs antras.

L. Galinis Vilniaus universitete baigė sociologijos studijas, vadovavo Vilniaus universiteto Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto Rinkodaros ir komunikacijos skyriui, beveik dešimtmetį dirbo su įvairaus pobūdžio renginiais. Jis G. Nausėdos rinkimų štabe dirbo kartu su uostamiesčio mero žmona Inga Grubliauskiene, ėjusia Klaipėdos rinkimų štabo vadovės pareigas.

Naujo „Klaipėdos švenčių” vadovo buvo pradėta ieškoti po to, kai metų pradžioje pasitraukė Romandas Žiubrys, šias pareigas ėjęs nuo 2013 m. kovo.

17 Comments

  1. Ninos standartai

    Ponia Nina, ar tiesa ,kad pas Šeiko šoko jūsų dukra? Grynas nepotizmas.
    Ir todėl Šeiko teatras gauna po 50 000€ kasmet iš savivaldybės ar kaip?)))))))

    Ar uostamiesčio centre veikiančio „Kultūros fabriko“ menininkai mokės brangiau už tai, kad ir toliau galėtų čia leisti laiką? „Kultūra skaičiuoja“, – aiškino uostamiesčio „Kultūros fabriko“ vadovė Raimonda Masalskienė, kreipdamasi į Klaipėdos miesto tarybos narius, kurie sprendžia sudėtingą dilemą, ar leisti šiai įstaigai pačiai spręsti, kiek turi susimokėti čia darbo vietas nuomojantys kūrėjai. Klaipėdos miesto tarybos narė Nina Puteikienė mano, kad Taryba šiam žingsniui turėtų nepritarti, ir pateikė argumentus, kodėl to nereikėtų daryti. Į juos sureagavo „Kultūros fabriko“ projektą valdančios VšĮ „Klaipėda ID“ vadovas Simas Simanauskas, pagrasinęs politikei teismu už šmeižtą. Akis į akį jie susikibo „Kultūros fabriko“ atstovų ir miesto Tarybos narių susitikime. Dykai nieko nenori „Kultūros fabrike“ veikiančio Šeiko šokio teatro įkūrėjos Agnijos Šeiko teigimu, naujai siūlomas kainynas turėtų kilstelėti nuomos kainas visiems „Kultūros fabrike“ įsikūrusiems kūrėjams. „Ar miestui svarbu turėti kultūros įstaigą ir ją išlaikyti, suteikti menininkams galimybę ten būti? Ar tai turi dotuoti miestas? Kūrėjai tada galėtų dirbti mokėdami mažiau. Tai yra mitas, kad menininkai visko nori už dyką. Bet žinant, kiek kainuoja išlaikyti spektaklius, išlaikyti trupes, nėra įmanoma to padaryti, kai taip staigiai keliamos sumos“, – kalbėjo A. Šeiko. A. Šeiko teigimu, „Kultūros fabriko“ patalpų nuomos kainos yra mažesnės už rinkos kainą. Ji tikino, kad siūlomos naujos nuomos kainos nėra didelės, tačiau menininkams bet koks staigus kainų kilimas yra be galo skausmingas.
    Skaitykite daugiau: https://www.alfa.lt/mob/straipsnis/50390376/aistros-del-kulturos-fabriko-turi-ar-neturi-siekti-pelno/

    Reply
    • N.Puteikienė

      Deja, mano dukra niekados nešoko Šeiko teatre.
      Beje, Jūsų minimas posėdis buvo paskutinis, kai miesto taryba bandė tvirtinti Kultūros fabriko įkainius. Dabar Kultūros fabriko įkainius tvirtina pati Klaipėda ID. Nemanau, kad tai suteikia skairumo, aiškumo ar bent diskusijos galimybes.

  2. Cha cha

    Juoktis sveika ,bet juokiasi tas kas juokiasi paskutinis. Ponia Puteikienė, kodėl dėl Žiubrio nesikreipėte į STT? Kas gali paneigti, kad dabar skundus rašote tik dėl to,kad Žiubrys kitą dieną po išėjimo įsidarbino Jūrų muziejuje?
    Atsakykite, kodėl tada buvo plačiai užmerktos akys?

    Reply
  3. Kuka

    Matyt nesutiko vyrukas duoti ‘ otkatus” mero chebrai, va ir neatlaikė spaudimo. Gaila..
    Gaila Klaipėdos…tokia apleista, kad visi atvykę čia tiesiog kraupsta… O kelionę visuomeniniu transportu vasarą tarp Klaipėdos ir Palangos tiesiog reikia pamiršti- nėra transporto…

    Reply
  4. p. Ninai P

    Gerbiamoji p. Nina, o kai jūsų dabartinis kolega dirbantis su jumis kartu ,buvęs Klaipėdos švenčių direktorius Romandas Žiubrys buvo įdarbinęs pusę šeimos ir pumpavo įstaigos pinigus į savo asmeninę VšĮ Klaipėdos publika, nenorėjote rašyt skundo į STT???
    Esate tarybos narė, balsavote už Žiubrio vadovaujamos Klaipėdos šventės VšĮ audito atidėjimą, visaip dangstėte jo machinacijas. O dabar dirbdami vienam skyriuje bendrom pastangom skundus rašote.? Ai, jus gi metus beveik iš namų dirbote, savo darbo grafikus pateikite :)))
    Jūsų vyras Gražulio patarėjas kartu su riaušininkais stovėjo ir stebėjo, kai į policijos pareigūnus akmenys buvo metomi ir garsinės granatos. Putino ir Lukašenkos tv interviu dalinami.
    Ir pabaigai, atsakykite tautai, ar jus pasitikite mokslu, ar pasiskiepyjusi esat nuo koronaviruso? Ar kartu su vyru kaip teologė Širinskienė pasitikite horoskopais?
    Rašyti mes mokame visi, o apie jus ir jūsų vyrą galima keliolika tomų prirašyt, ponia skaidrioji :))))

    Reply
    • Kamara

      Tai bent, pilietis komentarą rašo 2 valandą nakties. Dirbate naktį, tai kelinta čia jūsų pamaina? Kai visi galime dalyvauti virtualiai neramumuose prie Seimo, t.y. peržiūrėti filmuotas medžiagas, nuotraukas, tai visi galime ir pakomentuoti. Pradžioje prie Seimo budėjo policininkai, kurie neturėjo jokių skydų, spec. aprangos. Prifotografuota merginų policininkių, viena nuotrauka, kurioje matosi idealiai gražiai prižiūrimi policininkės nagučiai. Į policininkus, kurie neturi jokių apsaugų, jokių dujinių balionų, kuriuos lengva nuo Seimo nustumti nemeta niekas jokio akmenuko. Akmenukai pradeda lėkti, kai ateina daliniai su spec. apranga, kai matosi tik akis, su skydais, ir tik tada, ir prasideda akmenų mėtymas. Tik naktiniai rašytojai ir gali teigti, kad akmenų mėtymas nebuvo išprovokuotas pačių spec. apranga apsirengusių policininkų. Apie tai kalba N. Puteikis. Pilnas internetas nuotraukų, kur vyras atgaline ranka meta akmenį. Iš kur, kas jis toks. Tada pirmą kartą sužinome, kad turime dialogo policiją, kuri civiliais rūbais apsirengusi turi įsimaišyti į mitinguotojų būrį. Melo trumpos kojos. Gėda valdantiems, kai užsiima pigiomis provokacijomis.

    • N. Puteikienė

      Oi, skaniai pasijuokiau :). Ir du kartus skiepyta esu, ir ne tik grafikus, bet ir užduotis, ataskaitas savo darbo kad ir dabar galiu pateikti. Beje, niekada nebalsavau už jokio audito atidėjimą.

  5. Tyriamoji ziurnalistika

    Martynai, o tyrimo nebus? Neidomu kudi taip si istaiga normalaus baujo vadovo, kidel naujas vadovas po dvieju darbo savaiciu iseina is darbo savo noru? Idomi butu tiriamoji ziurnistika. Bet matyt tokia ir tiriamoji ziurnalistika kai tiriama tik tai ka uzsako uzsakovai. Martynai, geltonas ziurnalistas busi.

    Reply
  6. Ponei Puteikienei

    Ir vėl ponia Puteikienė, prirašote sau nuopelnus.
    Kaip Gražulis?

    Reply
    • N. Puteikienė

      Grubliausko nuopelnus sunku būtų pasisavinti. 🙂

    • Kamara

      Perskaičiau visą N. Puteikienės komentarą. Jokių sau prirašomų nuopelnų jos tekste neradau. Ji baigia savo komentarą klausimu. „Gal tai vis dėlto veikia ??” Gal N. Puteikienės reikalavimai rašyti į STT, gal būt kitos priežastys, tačiau rezultatai, kaip ant delno, – traukiasi vestuvių organizatorius.

  7. T

    Gėda, nuo tokio mero veiksmų. Pažiūrėkite kas vadovauja Klaipėdos kultūros įstaigoms. Vien nevykėlės kultūros skyriaus vedėjos veiksmai viską pasako kam ji nuolankiai lankstosi. Šlykštu ir tiek.

    Reply
  8. N. Puteikienė

    Prieš savaitę kreipiausi į STT dėl konkursų į Klaipėdos savivaldybės kultūros įstaigų vadovų konkursų skaidrumo ir teisėtumo. Prašiau pradėti tyrimą dėl VŠĮ KLAIPEDOS ŠVENTĖS, Klaipėdos kultūrų salės ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro vadovų konkursų skaidrumo ir teisėtumo. Kaip žinome, visas šias tris vietas užėmė su džiazo festivaliu susiję ar kitaip merui artimi asmenys. Dėl Klaipėdos švenčių vadovo prašiau ištirti, ar yra patvirtinta tvarka, kuria remiantis jis gali visą laiką dirbti per atstumą is Vilniaus, kaip vykdoma jo darbo laiko apskaita ir apskaičiuojamas darbo užmokestis. Primygtinai prašiau, kad tyrimą atliktų ne Klaipėdos, o Vilniaus STT. Gal tai vis dėlto veikia ??

    Reply
    • Kaip

      O kaip ponia Puteikienę, Liudas Andrikis susijęs su Grubliausku?

    • N. Puteikienė

      Atsiprašau, įsivėlė kkaida: dėl Klaioedos koncertų salės.

    • N. Puteikienė

      O kaip socialinis darbuotojas Andrikis, prieš tai nugyvenęs Priklausomybiu ligoninę, tapo vizualiųjų menų specialistu?

    • incognito

      Man rodos, Andrikis lyg buvo liberalas ar su jais rinkimuose dalyvavo, kažkas panašaus

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This