Rugsėjis – įžanga į dar smarkesnę šilumos kainų pasiutpolkę?

Svarbu, Verslas

Premjerei kalbant apie tai, kad ieškos, kaip gyventojams kompensuoti būsimą išlaidų šilumai šuolį, klaipėdiečiai gerokai plačiau pinigines už karštą vandenį turės atverti jau rugsėjį, kuris paprastai būna paskutiniu mėnesiu, kai dar išsiverčiama be būsto šildymo.

Centralizuotą šilumą uostamiesčiui ir Gargždams tiekiančios AB „Klaipėdos energija” valdyba rugsėjui nustatė tarifą, kuris yra 8,1 proc. didesnis už galiojantį rugpjūtį, o lyginant su praėjusių metų rugsėju šoktelėjo net 39,4 proc.

Šilumą iš atliekų gaminanti „Fortum Klaipėda” (naujas naudojamas vardas „Gren Klaipėda”) ją rugsėjį parduos daugiau nei keturis kartus brangiau – pernai tarifas siekė 0,34, dabar – 1,42 ct/kWh.

Besibaigiantį mėnesį už šilumos energiją karštam vandeniui ruošti klaipėdiečiai mokėjo 3,7 ct/kWh be PVM, pernai rugsėjį – 2,87 ct/kWh, o ateinantį mėnesį jiems reikės atseikėti 4 centus.

Kol neprasideda šildymo sezonas, visą reikiamą šilumos energiją „Klaipėdos energijai” tiekia privatūs nepriklausomi šilumos gamintojai (NŠG). Kai kurių jų apetitas lyginant su pernai išaugo kartais.

Šilumą iš atliekų gaminanti „Fortum Klaipėda” (naujas naudojamas vardas „Gren Klaipėda”) ją rugsėjį parduos daugiau nei keturis kartus brangiau – pernai tarifas siekė 0,34, dabar – 1,42 ct/kWh.

Daugiau nei penkis kartus norėjo pasibranginti bendrovė „Pramonės energija”, tačiau su pasiūlytu 2,65 ct/kWh tarifu (pernai – 0,49) liko už borto – šiluma iš jos nebus superkama.

AB „Klaipėdos mediena” savo šilumą pabrangino beveik dvigubai – nuo 0,46 iki 0,9 ct/kWh.

Nuosaikiausiai elgėsi bendrovė „Klaipėdos baldai”, lyginant su praėjusiu rugsėju šilumos tarifą pakėlusi nuo 0,3 iki 0,39 ct/kWh.

Rugsėjį nedirbs ir nė vienas pačios „Klaipėdos energijos” biokuro katilas, taip pat priskiriamas NŠG. Viename iš tokių įrenginių gaminama šiluma būtų atsiėjusi 2,2 ct/kWh (pernai – 1,56).

5 Comments

  1. Jonulis

    Iš Lietuviško atlyginimo užmokėjus mokesčius, maistui nebeliks pinigų.

    Reply
  2. artiomas

    Kokia tėra savikaina, o tai 2,2 cnt/kWh, kokią sumą mokėsime 4,00 cnt. Pagrindinis įmonės paketas priklauso savivaldybei. Kur žiūri miesto taryba,kodėl ji savo įmonei leidžia plėšikauti?

    Reply
    • Energetikas

      Artiomai, Artiomai. O vamdžių priežiūrėti ir tiesti nereikia? Dujinius katilus užmiršai? Ten gal robotai dirba? Šilumos tiekimo irgi nereikia organizuoti? O Fortum apetitas pačiam klausimų nekelia?

    • Artiomas

      Kas įsileido godų, klaipėdiečius nuodijantį verslą? Tegul, jie liberalai, tie ir moka Fortum pelnus. Kodėl turime mokėti mes, kalipėdiečiai?

  3. KAINOS KYLA, NES ŽMONĖS NESISKIEPYJA. DAR LANTZZBERGINIUS IR PEDAPILUS RAK IŠLAIKYT

    .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Verslas

Balandį Klaipėdoje šiluma kainuos vos ne mažiausiai visoje Lietuvoje (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This