Universitetas neimunizuotus studentus rugsėjį testuos savo lėšomis

Svarbu, Švietimas

Klaipėdos universitetas (KU) skelbia, kad naujus mokslo metus pasitinka su beveik 70 proc. pasiskiepijusių studentų ir 87 proc. akademinio personalo. Kiek yra imunizuotų iš 750-ies šiemetinių pirmakursių, duomenų dar neturima.

Naujus mokslo metu Klaipėdos universitetas pasitiko su didžiule eile, kurioje stovėjo net tik studentai – trečiadienį čia dirba mobili skiepijimo komanda. Martyno Vainoriaus nuotr.

KU mokslo metus pradės kontaktinėmis studijomis, kuriose galės dalyvauti tik imunizaciją dokumentais galintys įrodyti studentai. Pirmą mėnesį nepasiskiepijusieji ir neturintys imuniteto po persirgimo COVID-19 studentai dar bus testuojami universiteto lėšomis, o vėliau jau galės dalyvauti tik hibridiniu būdu vedamose paskaitose prisijungę iš nuotolio arba testuotis savo lėšomis.

Pasak KU rektoriaus Artūro Razbadausko, jo vadovaujama įstaiga yra daugiausia užsienio studentų procentine išraiška turintis šalies universitetas – jie sudaro daugiau nei dešimtadalį studijuojančiųjų. Tikslus tokių studentų skaičius paaiškės iki spalio, kai tokie užsieniečiai įveiks vizų išdavimo, karantinavimosi barjerus ir pasirašys studijų sutartis. Daugiausia paraiškų sulaukta iš Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos, Nigerijos, Kipro, Egipto, Belgijos, Ganos.

„Trečiųjų šalių studentai, pasiskiepiję Europos Sąjungoje nepatvirtintomis vakcinomis, turės pasidaryti serologinį antikūnių testą ir dviem mėnesiams gauna tokį patį leidimą kaip ir pasiskiepijusieji su Europos Sąjungos vakcinomis”, – sakė rektorius.

Pasak jo, rugsėjį KU kompensuos studentams testavimosi išlaidas.

„Mes matome, kad programų yra skirtumai ir neišvengiamai bus taip, kad dalis sėdės auditorijose, dalis prie kompiuterių. Mes turime užtikrinti studijų procesą, o kokybę pasirenka patys studentai”, – sakė KU studijų prorektorė Sonata Mačiulskytė.

Pasak jos, šių metų naujų studentų skaičius KU panašus kaip ir pernai, kai buvo sulaukta apie 800 pirmakursių. Kaip universitetas atrodo šalies mastu, duomenų dar nėra.

Populiariausiomis studijomis, anot S. Mačiulskystės, nesikeičia – sveikatos mokslai, vaikystės pedagogika, daug šiemet sulaukta stojusių į biologijos ir jūros biotechnologijų programą. Tarp keleto reikiamo kiekių studentų šiemet nesulaukusių programų pateko žurnalistika, kuri pernai buvo atgaivinta po kelerių metų pertraukos.

„Anksčiau vis buvo kalbama, kad esame regioninis universitetas. Šiemet turime stojančių iš Vilniaus, Kauno, Utenos gimnazijų, turime Pakruojį. Mes tampame visos Lietuvos universitetu. Ir baigusieji Klaipėdos gimnazijas skaičiumi nėra didžiausi, turime iš visų regionų”, – sakė A. Razbadauskas, kurio vadovaujama įstaiga šiuos mokslo metu pasitinka ir su nauju šūkiu „Čia esi matomas”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This