Dėl moksleivių saugumo Klaipėdos gatvėse – nepasitenkinimas

Svarbu, Transportas

„Gal galėtumėte pasidomėti, kodėl šiais metais Klaipėdos savivaldybė neskyrė dėmesio moksleivių saugumui keliuose mokslo metų pradžioje? Negi reikalingos skaudžios pamokos?“ – paprašė ir klausė „Atviros Klaipėdos“ skaitytojas. Tačiau Klaipėdos savivaldybės atstovai patikino, jog mokslo metams buvo pasirengta tinkamai.

Moksleivių tėvai prie kai kurių perėjų pasigedo įprastų įspėjamųjų ženklų – geltonų trikampių „Apsaugok mane“. Skaitytojo nuotr.

Klaipėdietis Tadas yra dviejų moksleivių tėtis, jo vaikai lanko skirtingas mokyklas, tad tiek rugsėjo pirmąją, tiek ketvirtadienį jam reikėjo važiuoti skirtingomis gatvėmis ir „matyti bendrą vaizdą Klaipėdoje“.

„Jau kelerius metų džiaugiausi, jog Klaipėdos savivaldybė pasirūpina perspėjančiais ženklais (geltonais trikampiais), perdažo nuvažinėtas perėjas, baigia jose remontus ir pirmąją savaitę prie nereguliuojamų perėjų budi policijos ir jos rėmėjų pareigūnai, savanoriai. Deja, šiais metais vaizdas gatvėse labai priešingas…. Kur ne kur, skirtingais atstumais, net skirtingais trafaretais iš naujo išdažyti geltoni perspėjantys trikampiai. Daugelyje gatvių prie perėjų, prie mokyklų jų apskritai nėra. Pačių perėjų dažai nusitrynę. Dalis perėjų nesutvarkytos, užgriozdintos statybinėmis medžiagomis ar perkastos. Policijos ar jų pagalbininkų apskritai nėra“, – savo įspūdžiais dalijosi skaitytojas Tadas.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vidmantas Paliakas teigė, jog geltonieji trikampiai „Apsaugok mane“ buvo naujai išdažyti prie 22 ugdymo įstaigų.

„Tik šiemet skirtumas tas, kad tie trikampiai atsirado ne prieš pat rugsėjo 1-ąją, o keliomis savaitėmis anksčiau, tad gal dabar jau šiek tiek papilkėjo ir nebeatrodo nauji. O iš anksto juos išpiešti norėjome, nes siekėme vairuotojams priminti, kad jau artėja rugsėjo pirmoji, kad mieste vėl bus gausu moksleivių, tad vairuoti reikia ypač atidžiai. Tiesą sakant, šio klaipėdiečio pastebėjimai yra tokie sutirštinti“, – teigė V. Paliakas.

Jis tvirtino, jog artimiausiu metu geltonieji trikampiai atsiras prie dar trijų ugdymo įstaigų pėsčiųjų perėjų. Visos kitos 22 vietos yra tos pačios, kaip ir ankstesniais metais. „Ta schema pasiteisino, jokių įvykių nebuvo, tad nieko ir nekeitėme“, – tikino V. Paliakas.

Jis taip pat tvirtino, kad prieš rugsėjo 1-ąją buvo atnaujinta ir dalis pėsčiųjų perėjų, kurios jau buvo apsitrynusios ar užklotos nauja gatvės danga. „Bet dar yra tokių vietų, kur numatoma kloti naują gatvės dangą, tad perėjų ten dabar neatnaujinome, nes reikės piešti tada, kai bus naujas asfaltas“, – aiškino V. Paliakas.

Jis ragino klaipėdiečius, kurie turi nusiskundimų ar pastebėjimų dėl moksleivių saugumo gatvėse, rašyti ar skambinti tiesiogiai į Klaipėdos savivaldybės Transporto skyrių. „Miestas yra didelis, gal tikrai kažkur kažko nepastebėjome. Jei trūksta perėjos atnaujinimo, įspėjančio ženklo, praneškite mums ir operatyviai reaguosime, nes lėšų dar turime“, – paragino V. Paliakas.

Klaipėdietis Tadas taip pat stebėjosi, kad ketvirtadienį, rugsėjo 2-ąją, vežant vaikus į mokyklas, kai kur budėjo policijos pareigūnai, tačiau esą nelogiškai, nes jie stovėjo prie šviesoforais reguliuojamų perėjų.

Klaipėdos policija pranešė, jog rugsėjo antrąją vyko reidas, o visą rugsėjį policija ypatingą dėmesį skirs saugumui keliuose užtikrinti.

Skelbiama, kad pareigūnai patruliuos prie mokyklų, darželių, pėsčiųjų perėjose, tikrins, ar vaikai automobiliuose vežami saugiai – specialiose kėdutėse, prisegti diržais, ar važiuojantys dviračiais, paspirtukais dėvi šalmus ir panašiai.

Didelis dėmesys bus skiriamas vairuotojų blaivumui tikrinti, ypač mokyklinių ir maršrutinių autobusų, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų.

Kontroliuojamos bus ir žmonių susibūrimo, renginių, nepilnamečių pamėgtos susibūrimo vietos, siekiant užkardyti alkoholinių gėrimų vartojimą, vaikų rūkymą, neblaivių asmenų pasirodymą, kitus viešosios tvarkos pažeidimus.

„Per ketvirtadienį, rugsėjo 2 d., ryte prie vienos uostamiesčio progimnazijos surengtą  priemonę Klaipėdos apskr. VPK Kelių policijos pareigūnai patikrino apie pusšimtį moksleivius į mokyklą vežusių transporto priemonių. Vienai vairuotojai skirta bauda, nes galinėje automobilio sėdynėje sėdėjęs vaikas nebuvo prisegtas saugos diržu. Moteris prasižengė pirmą kartą, todėl jai skirta pusė minimalios baudos – 15 eurų. Dar 5 vairuotojos buvo įspėtos – jos pareigūnams teigė, kad vaikai saugos diržus atsisegė ką tik, nors tai daryti galima tik transporto priemonei visiškai sustojus“, – apie reido rezultatus informavo Klaipėdos policija.

1 Comment

  1. Elmute

    Labai blogai kad yra meluojama ir sakoma kad pasiruošta. Pas mus žvejybos uoste ties Minijos 130 n. Yra perėja, kuri vaikams perėti yra labai pavojinga. Judėjimas didelis, centrinė g. reikia būtinai šviesoforų tokioi vietoj. Arba turi budėti policija prie sankryžos. O šiemet net policija ne budėjo. Ankstesniais metais budedavo. Nes buvo rūpinamasi pradinukais.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Apdovanoti jaunieji atliekų tvarkymo žinovai

Klaipėdos miesto savivaldybėje apdovanoti konkurso – viktorinos „Daugiau žinių – mažiau atliekų“ nugalėtojai. Lapkričio pabaigoje, kai visoje Europoje buvo minima ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Nacionaliniame aplinkosaugos egzamine dalyvavo per 900 klaipėdiečių

Antrą kartą organizuoto Nacionalinio aplinkosaugos egzamino rezultatai rodo, kad visuomenės aplinkosaugos žinių lygis vis dar nėra pakankamas. Kaip ir pernai, ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

Švietimas

Rugsėjo 1-oji Klaipėdos universitete: su ekskursu į karišką praeitį ir naujais planais

Klaipėdos universitete (KU) naujų akademinių metų pradžia paminėta šventiškai, prisimenant istorinius įvykius, davusius pradžią karinės teritorijos konversijai į taikioms reikmėms, ...
2023-09-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This