Klaipėdiečių prioritetas – vaikų žaidimų aikštelėms

Miestas

Paaiškėjo pirmąkart Klaipėdoje vykusio dalyvaujamojo biudžeto, kurio tikslas –  pakviesti uostamiesčio gyventojus aktyviai dalyvauti atrenkant patraukliausias idėjas gyvenamajai aplinkai ir viešosioms erdvėms pagerinti, rezultatai.

„Nors kasmet įrengiame po kelias naujas vaikų žaidimo aikšteles, akivaizdu, kad to nepakanka, todėl ir ateityje viešųjų erdvių tvarkymui teiksime didelį dėmesį“, – sakė G. Neniškis. Portalo archyvo nuotr.

Skelbiama, jog beveik mėnesį trukusiame balsavime, kuris pasibaigė rugpjūčio 29 d., užskaityti 437 klaipėdiečių balsai. Visi jie savo balsus pateikė per elektroninę balsavimo platformą. 27 balsai buvo anuliuoti, nes jie priklausė asmenims, kurie savo gyvenamąją vietą yra deklaravę ne Klaipėdos mieste. Teikti iniciatyvas ir balsuoti už patraukliausias pagal nustatytą tvarką galėjo Klaipėdoje gyvenamąją vietą deklaravę asmenys.

Iš 17-os balsavimui atrinktų iniciatyvų daugiausia klaipėdiečių simpatijų pelnė trys projektai, už juos balsavo absoliuti dauguma visų balsavusiųjų.

Daugiausia uostamiesčio gyventojų balsų pelnė projektas„Simonaitytės vaikų žaidimo aikštelė“. Už tai, kad miesto biudžeto lėšomis būtų įgyvendinta būtent ši pačių gyventojų pateikta iniciatyva, balsavo 136 asmenys. 

Projekto tikslas – senos žaidimų aikštelės vietoje sukurti saugias sąlygas žaisti pietinės miesto dalies vaikams, sukurti laisvalaikio vietą jų tėvams ir seneliams. Tikimasi, kad aikštelės įrengimas prisidės prie bendruomenės sutelkimo.

Antroji vieta (101 balsai) atiteko projektui „Mitologinė poilsinė ir žaidimų erdvė „Baltų saulės parkas”. Šį projektą gyventojai siūlo įgyvendinti Tauralaukyje.

Trečioji vieta (68 balsai) atiteko projektui, kurio pavadinimas – „Nauja, moderni ir šiuolaikiška vaikų žaidimo aikštelė Tauralaukyje“.

Beje, ketvirtoje vietoje likęs projektas pelnė jau kur kas mažiau miestiečių balsų (46 balsai), vis dėlto net ir sąrašo apačioje likęs projektas neliko be miestiečių dėmesio (13 balsų).

„Gyventojų balsų pasiskirstymas aiškiai signalizuoja apie tai, kad miestiečiai prioritetą teikia viešųjų erdvių tvarkymui – tam, į ką jau dabar yra nukreiptas miesto dėmesys ir investicijos. Vaikų žaidimo aikštelių ir kitų miestiečių laisvalaikio leidimo vietų poreikis, ypač naujuose gyvenamuosiuose kvartaluose, yra didžiulis. Nors kasmet įrengiame po kelias naujas vaikų žaidimo aikšteles, akivaizdu, kad to nepakanka, todėl ir ateityje viešųjų erdvių tvarkymui teiksime didelį dėmesį“, – pranešime cituojamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Kiekvieno iš trijų daugiausia klaipėdiečių balsų pelniusių projektų preliminari kaina – apie 50 tūkst. eurų, vadinasi, joms įgyvendinti reikėtų apie 150 tūkst. eurų, tuo tarpu šių metų idėjoms įgyvendinti miesto biudžete yra numatyta 100 tūkst. Eur.

Rugsėjo 1 d. posėdžiavusi Klaipėdos miesto savivaldybės gyventojų iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai gerinti, projektų idėjų įgyvendinimo darbo grupė nusprendė siūlyti Savivaldybės administracijos direktoriui pritarti dėl trečios pagal eilę daugiausia balsų surinkusios projekto idėjos papildomo finansavimo ir skelbti nugalėtojais tris daugiausia balsų surinkusias projektų idėjas.

Taip nuspręsta įvertinus, kad Baltų saulės parkui įgyvendinti reikalinga atlikti imlias laikui teritorijų planavimo procedūras. Beveik neabejojama, kad per kitus metus to padaryti nepavyks. Kad miesto skiriami pinigai kitąmet nebūtų „įšaldyti“, lygiagrečiai siūloma realizuoti ir 3–ioje vietoje likusį projektą.

Planuojama, kad gyventojų patraukliausiais išrinktų projektų statybos darbai prasidės kitais metais.

„Noriu nuoširdžiai padėkoti visiems klaipėdiečiams, siūliusiems idėjas ir už jas balsavusiems. Pirmą kartą mieste inicijuotas dalyvaujamojo biudžeto projektas įvyko, o tai reiškia, kad gyventojai pilnai išnaudojo progą pagražinti, padaryti patogesnę gyvenamąją aplinką”, – sakė Savivaldybės vyr. patarėjas Deividas Petrolevičius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This