Ministras susipažino su Neringos problemomis

Regionas

Susisiekimo ministras Marius Skuodis penktadienį Kuršių nerijoje su Neringos savivaldybės vadovais aptarė jau artimiausiu laiku pradedamą dviračių tako ruožo Smiltynė–Pervalka rekonstrukciją. Šį beveik 36 km ilgio dviračių tako ruožą planuojama rekonstruoti per kelerius metus – tai bus didžiausias iš visų Lietuvoje per artimiausius kelerius metus numatomų dviračių takų rekonstrukcijos projektų.

„Stipriai nusidėvėjusio dviračių tako Kuršių Nerijoje būklė nepateisinama ir netoleruotina. Dar blogiau, kad rekonstrukcijos darbai buvo atidėliojami pernelyg ilgai. Imamės skubių priemonių, kad problema būtų sprendžiama ir Lietuvos automobilių kelių direkcija kuo greičiau pradėtų šio dviračių tako rekonstrukciją“, – pranešime cituojamas susisiekimo ministras.

Dviračių takas Smiltynė–Pervalka buvo nutiestas 2003–2007 m., o takų ruožai, einantys nuo Pervalkos ir Preilos jūros link – dar anksčiau, atitinkamai 1978 m. ir 1982 m. Nuo pat įrengimo šie ruožai nebuvo rekonstruojami, buvo atliekamas tik būtinasis remontas.

Teigiama, kad baigus viešuosius pirkimus, dviračių tako Smiltynė–Pervalka projektavimo darbai prasidės artimiausiu metu. 2022 m. bus skelbiami rekonstrukcijos darbų viešieji pirkimai ir pradedama šio tako rekonstrukcija.

Iš viso numatoma rekonstruoti 35,8 km dviračių takų – ruožą tarp Smiltynės ir Pervalkos, taip pat dviračių takų ruožus palei vietinius kelius, jungiančius Pervalką ir Preilą su keliu Smiltynė–Nida. Pirmame etape iki 2023 m. bus tvarkomi pirmieji 13,5 km Juodkrantės link, kitais dviem etapais bus paeiliui tvarkomi prasčiausios būklės 15,7 km ir 6,6 km ilgio ruožai Pervalkos link. Rekonstrukcijos metu numatoma sutvarkyti tako dangą, įrengti apšvietimą ties gyvenamomis vietovėmis bei įrengti kitą dviratininkų ir pėsčiųjų saugumą užtikrinančią infrastruktūrą.

Šiuos takus iš pradžių patikėjimo teise valdė miškų urėdija, vėliau 2007–2010 m. takai buvo perduoti valstybės įmonei „Klaipėdos regiono keliai“. Nuo 2019 m. dviračių takas kartu su jūros link vedančiais ruožais Pervalkoje ir Preiloje priklauso LAKD.

Vizito metu delegacijos dalyviai lankėsi ir Preiloje, apžiūrėjo bei įvertino krantinių būklę. Joms taip pat būtina rekonstrukcija, kai kurios jų yra tiesiog tuščiavidurės, smėlis po jomis išplautas. Kai kurias krantinių atkarpas greitu metu gali tekti užtverti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Verslininkai vėl įrodė Neringos valdžios savivaliavimą  

Juodkrantėje įsikūrusi UAB poilsio namai „Ąžuolynas“ dar kartą teisme įrodė, kad Neringos valdžia nepagrįstai jai nesuteikia mokesčių lengvatų. „Atvira Klaipėda“ ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga kopia link blogiausius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinta vos 13 naujų susirgimų koronavirusine infekcija: du žmonės užsikrėtė antrą kartą, vienas – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This