„Dragūnas” Baltijos lygoje startavo sėkmingai

Sportas

Klaipėdos „Dragūno” rankininkai sekmadienį sužaidė pirmąsias naujojo sezono rungtynes. Išvykoje žaidusi Klaipėdos ekipa rezultatu 31:21 (13:8) nugalėjo lygos debiutantus „Rassiku/Mistra” (Estija).

„Rassiku/Mistra” / BHL nuotr.

Pirmame kėlinyje lėtame žaidime įklimpusi uostamiesčio komanda nesusikūrė didesnės persvaros – koją pakišo klaidos ir nerealizuotos susikurtos progos. Tačiau antrame kėlinyje žaidimas buvo kitoks ir „Dragūnas” pasiekė pirmąją pergalę.

Po rungtynių komandos strategas Gintaras Cibulskis pripažino, kad žaidimas nebuvo toks, kokio norėta, tačiau džiaugėsi pergale.

„Džiaugiuosi, kad komanda kovojo iki rungtynių pabaigos. Prieš rungtynes sakiau, kad turėtume laimėti bent dešimčia įvarčių ir manau, kad žaidėjai buvo motyvuoti. Dar reikia daug treniruotis, bet namo vykstame džiaugdamiesi pergale ir nusiteikę ruoštis kitoms rungtynėms”, – sakė G. Cibulskis.

Baltijos rankinio lygoje šį sezoną varžysis penkios stipriausios Lietuvos komandos. Prie jau pernai čempionate dalyvavusių Vilniaus „Šviesos“, Kauno „Granito-Kario“, Klaipėdos „Dragūno“ ir Alytaus „Varsos“ jungiasi ir HC „Vilniaus“ rankininkai. Šios 5 komandos dviejų ratų sistema varžysis ne tik tarpusavyje, bet ir su 12 stipriausių Latvijos bei Estijos komandų.

Lietuvos klubų tarpusavio mačų rezultatai bus skaičiuojami ne tik bendroje Baltijos lygos lentelėje, bet ir Lietuvos rankinio lygoje (LRL). Po reguliaraus sezono pagal tarpusavio rezultatus Lietuvos komandos bus išdėstytos nuo 1 iki 5 vietos ir pagal tai gaus varžovus ketvirtfinalyje.

Prie 5 Baltijos lygoje žaisiančių Lietuvos klubų atkrintamosiose kovose prisijungs 3 geriausiai LRL pasirodžiusios komandos. Ketvirtfinalio ir pusfinalio etape bus žaidžiama iki dviejų pergalių, o finale – trijų. Aukščiausias vietas galutinėje rikiuotėje užėmusios komandos įgaus teisę kitais metais žaisti Baltijos lygoje, tad kovojama bus ne tik dėl 1–4 vietų, bet ir dėl 5–8 pozicijų.

LRL reguliariajame sezone šį sezoną varžysis 8 klubai (nuo atkrintamųjų prisijungs 5 Baltijos lygoje žaidžiančios komandos): Panevėžio „Grifas“, Šiaulių „Dubysa“, HC „Utena“, Vilniaus „Amber“, Šalčininkų „Sokol“, Klaipėdos „Dragūnas-2“, HC „Molėtai“ ir Kauno „Ąžuolas“. Visos komandos žais dviejų ratų sistema, o 3 pirmąsias vietas užėmusios komandos LRL ketvirtfinalyje būtent ir kausis su Baltijos lygoje žaidžiančiais klubais. Kitos 5 LRL ekipos atkrintamosiose varžybose žais su trimis stipriausiomis Lietuvos I-osios rankinio lygos komandomis.

I lygos ketvirtfinalyje bus žaidžiama dviejų rungtynių serija, o laimėtojai susitiks finaliniame ketverte. 5 pirmąsias vietas užėmusios komandos kitąmet žais LRL, o 3 iškris arba toliau liks.

I lygoje šį sezoną varžysis Pasvalio „Kurana“, Varėnos „Ūla“, Klaipėdos „Mėmelis“, Vilniaus „Amber-2“, Kauno „Gaja“ ir Lietuvos jaunių rinktinė. Šios ekipos iki atkrintamųjų varžybų tarpusavyje sužais po du sykius.

STATISTIKA

„Dragūnas”: Lukas Juškėnas – 9, Rokas Palskys – 6, Laurynas Simonavičius – 5, Danylo Hlushak, Mykolas Lapinauskas, Seyed Navid Naghavialhosseini, Orestas Biknius ir Daniil Plakhotin – po 2, Benas Butkus – 1.

„Rassiku/Mistra”: Martin Nerut – 6, Marko Slatinovski ir Jurii Sokorovich – po 4, Vladyslav Naumenko ir Aleksander Keskkula – po 2, Patrick Padjus, Sander Sven Annula ir Enrico Anton – po 1.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This