Moterys ir merginos kviečiamos buriuoti

Uostas ir jūra

Sporto klubas „Ostmarina“ kviečia moteris paminti stereotipus, kad buriavimas – vyriškas užsiėmimas, ir išdrįsti žengti ant denio. „Wosail“ – taip vadinsis naujoji vien moterų įgula, kuri jau šį rudenį pradės treniruotis, o kitą sezoną dalyvaus ir buriavimo varžybose.

Laura Stubraitė, sporto klubo „Ostmarina“ narė ir projekto „Wosail“ vadovė, buriuoja jau ne vienerius metus. Asmeninio archyvo nuotr.

Šiuo metu kreiserinis buriavimas – beveik išimtinai vyrų sportas. Nors buriuotojai teigia mielai priimantys moteris į savo įgulas, vis dėlto statistika rodo, jog moterys nesiveržia būti vienoje komandoje su vyrais. Paskutinėse vykusiose didžiausiose ir svarbiausiose kreiserinių jachtų varžybose Kuršių marių regatoje moterys sudarė tik 5 proc. visų dalyvių. Todėl sporto klubas „Ostmarina“ buria vien moterišką įgulą.

Laura Stubraitė, sporto klubo „Ostmarina“ narė ir projekto „Wosail“ vadovė, buriuoja jau ne vienerius metus. Ji pati prisipažino, jog dažnai laive būdavo vienintelė mergina.

„Galimybė išmėginti buriavimą man pasitaikė dar mokykloje, kai buvo organizuojamas M.A.S.T projektas. Vienas mokytojas, užsiimantis buriavimu, atėjo į klasę ir paprašė pakelti rankas tų, kas norėtų savaitgalį pasiplaukioti burlaiviu. Rankas tuo metu pakėlė dauguma vaikinų bei aš – vienintelė mergina iš klasės. Jau tada supratau, jog merginos nesiryžta žengti ant laivo denio. Tai, jog tuomet išdrįsau įsipaišyti į vaikinų kompaniją, lėmė, kad atradau savo gyvenimo aistrą. Visada mylėjau jūrą, bet išplaukus į jūrą pajutau šią stichiją dar stipriau – nebenorėjau sustoti, po minėto projekto sekė kiti. Tikiuosi su šiuo projektu atsiras daugiau merginų, kurios išdrįs išmėginti tą nerealų jausmą plaukiant su burėmis“, – pranešime spaudai pažymi L. Stubraitė.

Moterų komandų yra ir Lietuvoje, tačiau vos viena kita varžosi regatose. Moteriškos komandos buriasi ir kaimyninėje Latvijoje bei kitose šalyse. Pasaulinėse buriavimo varžybose aplink pasaulį „The Ocean Race“ 2014–2015 metais moterų įgula „Team SCA“ užėmė šeštąją vietą.

„Džiaugiuosi, kai merginos išdrįsta pradėti buriuoti. Dar 2007 metais teko plaukti per Baltijos jūrą vien su merginų įgula. Ir joms sekėsi puikiai. Bet kartais joms trūksta to pirmojo žingsnio ant denio, o kai jau jį žengia, viskas sekasi tikrai neblogai. Merginos ir moterys nenusileidžia nei noru išmokti, nei sumanumu, nei ištverme ilguose plaukimuose. Kartais jos pasirodo net stipresnės už vaikinus“, – pastebi „Ostmarina“ komandoras Osvaldas Kudzevičius. 

Norinčios prisijungti prie įgulos dar gali užpildyti anketą iki rugsėjo 12 d.

Sporto klubo „Ostmarina“ vykdomas projektas „Wosail“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Legendine jachta leidosi iki Liepojos

Savaitgalį jachta „Lietuva“ reisu Klaipėda-Liepoja/ Liepoja-Klaipėda išplaukė ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentai. Studentams tai puiki patirtis ir praktikos galimybė. ...
2023-09-11
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Klaipėda užsimojo tapti „Burių miestu"

Daugiau jūrinės kultūros, buriavimo, jūrinių edukacijų ir unikalių vandens maršrutų – tokias jūriškas patirtis žada Klaipėdos savivaldybės inicijuotas projektas „Jūrinės ...
2023-05-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Jaunieji buriuotojai pradėjo sezoną

Šaltas Lietuvos pavasaris Klaipėdos krašto buriavimo mokyklai ilgai neleido pradėti sezono ant vandens. Visgi šeštadienį buriavimo mokykla „Žiemys” atšventė 10 ...
2023-05-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This