Neringoje nuo koronavirusinės infekcijos jau paskiepyti beveik visi gyventojai

Koronavirusas, Svarbu

Šiandien, rugsėjo 6-ąją, pasiskiepyti nuo COVID-19 kviečiami Klaipėdos kultūros fabriko, esančio Bangų g. 5 A , bendruomenės nariai ir darbuotojai. Mobili vakcinavimo komanda šios įstaigos kieme dirbs nuo 16 iki 20 val. Čia bus skiepijama „Pfizer“ ir „Janssen“ vakcinomis, norint pasiskiepyti užtenka turėti asmens dokumentą.

Pasinaudoti šia proga vakcinuotis kviečiami ir aplinkiniai gyventojai bei šalia įsikūrusių įstaigų darbuotojai.

Tuo metu Statistikos departamentas skelbia, jog Neringoje jau 100 proc. paskiepyti 55-79 metų amžiaus jos gyventojai.

Pirmadienį, rugsėjo 6 d., nuo 16 iki 20 val., pasiskiepyti nuo COVID-19 kviečiami Kultūros fabriko, esančio Bangų g. 5 A , bendruomenės nariai ir darbuotojai. Portalo archyvo nuotr.
Paros rodikliai

Statistikos departamento duomenimis, sekmadienį šalyje nustatyti 346 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Iš viso buvo ištirti 6973 mėginiai, kuriuose rasta beveik 5 proc. viruso.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 52 žmonėms. Patikslintais duomenimis, šeštadienį tokia diagnozė nustatyta 94, penktadienį – 71 klaipėdiečiui.

Savaitinis naujų atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 18 proc., Klaipėdoje – 10 proc. Uostamiestyje sekmadienį susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius išaugo nuo buvusio 721,3 atvejo iki 737,4, o šalyje šis rodiklis padidėjo ne taip žymiai – nuo 316,5 iki 317,4 atvejo.

Pagal šį rodiklį uostamiestis išlieka paskutinėje vietoje tarp visų šalies savivaldybių. Geriausia padėtis šiuo metu ir toliau yra Molėtų rajono savivaldybėje su 65,2 atvejais.

Per praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti 49 pacientai.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 8057 žmonės, pasveikusiais laikomi 283 572. Klaipėdoje šiuo metu serga 937 gyventojai, per sekmadienį pasveiko 17– tokių jau yra 16 679.

Per sekmadienį koronaviruso aukų sąrašas pasipildė trimis gyvybėmis ir bendras mirčių skaičius pasiekė 4612. Klaipėdoje virusas iš viso nusinešė jau 179 gyvybes, čia sekmadienį aukų išvengta.

Vakcinos toliau tiekiamos

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą šalyje dalinai paskiepyta 110 žmonių, pilnai – 124. Uostamiestyje pirmą vakcinos dozę, anot statistikų, gavo 7 klaipėdiečiai, pilnai buvo paskiepyti 23. Pagal šį rodiklį su 46,7 proc. paskiepytųjų Klaipėda yra 7-ta nuo galo, o tradiciškai pirmauja Neringa. Čia 100 proc. paskiepyti 55-79 metų amžiaus žmonės, o bendras paskiepytųjų procentas siekia 95 (įskaitant ir mažus vaikus, kurie neskiepijami).

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad praėjusią savaitę į Lietuvą buvo pristatytos dvi COVID-19 vakcinų siuntos – iš viso 190 730 dozių.

Gamintojas „BioNTech ir Pfizer“ praėjusį pirmadienį pristatė 92 430 „Comirnaty“ vakcinos dozių, o farmacijos kompanija „AstraZeneca“ antradienį atgabeno 98 300 „Vaxzevria“ vakcinos dozių.

Naujos siuntos saugomos Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje, kol savivaldybėms skirstomos anksčiau gamintojų pristatytos vakcinos.

2 Comments

  1. Mindaugas

    Ir vel melas. Neringoje nera visi paskiepiti. Kada nustossit pusti migla, nebejuokinga

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 situacija Klaipėdoje atitinka Lietuvos vidurkį

Lietuvoje ketvirtadienį buvo patvirtinti aštuoni nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – visi susirgę žmonės užsikrėtė pirmą kartą. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This