Klaipėdiečiai kraipo galvas: naujieji atliekų konteineriai yra, o naudotis negalima

Miestas, Svarbu

Klaipėdiečiams žadama, kad jau netrukus bus leidžiama naudotis keliasdešimčia naujai įrengtų pusiau požeminių atliekų konteinerių aikštelių. Gyventojai jau ir dabar į juos meta šiukšles, nors tai daryti draudžiama.

Palmiros Mart nuotr.

„Pusiau požeminių atliekų konteinerių aikštelių įrengimo projekto vykdytojas yra KRATC, savivaldybė – tik partnerė. KRATC iš rangovų turi perimti įrengtas aikšteles, o tada jas perduoti savivaldybei. Tuomet direktoriaus įsakymu bus pakoreguota atliekų konteinerių išdėstymo schema ir viešai paskelbta, kokiais pusiau požeminiais konteineriais naudotis jau galima“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Renata Chockevičienė.

Anot jos, KRATC pažadėjo, kad vėliausiai kitą savaitę Klaipėdos savivaldybei bus perduotos 24 pusiau požeminių atliekų konteinerių aikštelės, o iki mėnesio pabaigos – dar 22.

„Kai visos procedūros bus sutvarkytos, klaipėdiečius tikrai informuosime, nuo kada ir kokiomis aikštelėmis naudotis jau galima“, – pabrėžė R. Chockevičienė.

Ji patikino, jog savivaldybei tikrai yra žinoma, jog gyventojai į kai kuriuos pusiau požeminius konteinerius jau meta savo atliekas, nors tai daryti dar yra draudžiama. „Kiekvienu atveju situacija yra sutvarkoma, atliekos išvežamos. Tada konteineriai iš naujo aptveriami STOP juostomis. Naudotis šiais pusiau požeminiais konteineriais dar negalima. Todėl ir paraginome KRATC, jog kuo greičiau tvarkytų reikiamus dokumentus, kad įrengtas aikšteles būtų galima naudoti. Nuo pavasario naudotis galima tik požeminiais konteineriais, kurie yra įrengti senamiestyje“, – aiškino specialistė.   

Anot jos, KRATC pateikė skaičius, jog be minėtų 46 pusiau požeminių atliekų konteinerių aikštelių, kurios netrukus bus perduotos savivaldybei, dar 180 yra „įrengimo procese“ – jos projektuojamos, vyksta statybos darbai.

Iš viso Klaipėdoje turi atsirasti daugiau nei 260 pusiau požeminių konteinerių aikštelių, tad apie 30 aikštelių įrengimo darbai dar net nėra pradėti. „Kai kuriais atvejais vis dar nerandame vietų, kur tokias aikšteles būtų galima įrengti, nes numatytai vietai gyventojai labai nepritaria, matyt, yra ir kitų neišspręstų klausimų. Ir nors visas projektas turėjo būti baigtas iki šių metų pabaigos, žinome, kad jis jau yra pratęstas“, – teigė R. Chockevičienė.

Klaipėdoje požeminių ir pusiau požeminių atliekų konteinerių aikštelių statybos projektas įgyvendinamas jau trejus metus.

Jis prasidėjo 2018 metų pavasarį. Tuomet žadėta, kad 12 požeminių ir 268 pusiau požeminių konteinerių aikštelės bus įrengtos iki 2019 metų vasaros.

Tačiau aikštelių, kurių klaipėdiečiai laukia jau trejus metus, įrengimas esą užtruko dėl įvairių derinimo procedūrų.

Projekto įgyvendinimui Klaipėdos mieste iš ES fondų skirta 4,2 mln. eurų, Klaipėdos miesto savivaldybės indėlis – 741,5 tūkst.

Nuo gegužės 3 dienos KRATC pradėjo aptarnauti Klaipėdos senamiestyje ir centrinėje miesto dalyje esančias naujas požeminių konteinerių aikšteles.

Šalia veikiančių naujųjų aikštelių dar kurį laiką stovi ir antžeminiai konteineriai, kol gyventojai įpras naudotis požeminiais.

Konteinerių aikštelės yra laikomos statiniu, kuriam reikalingas projektas, statybos leidimas, priėmimo procedūros ir netgi turto įregistravimas Registrų centre. Tad nors teoriškai daugelis konteinerių aikštelių jau tinkamos naudojimui, kol tvarkomi biurokratiniai formalumai, prašoma nemesti į konteinerius atliekų ir, juo labiau, nieko nedėti šalia.

Klaipėdoje įrengti pusiau požeminių konteinerių aikšteles nuspręsta todėl, kad vienas  požeminis konteineris yra 3-5 kartus talpesnis už įprastą antžeminį, tad juos ištuštinti reikės rečiau. Kai mieste jau bus leidžiama naudotis pusiau požeminiais konteineriais, antžeminiai konteineriai pamažu taps istorija – jų nebeliks, išskyrus tas vietas, kur nebuvo galima įrengti naujųjų konteinerių.

2 Comments

  1. Matyt

    Galima suprasti, KRATC neturi direktoriaus, todėl ir reikalai nesprendžiami…

    Reply
  2. Ramass

    Kai visiems biudžetininkams alga bus mokama tokiais pat tempais , kaip ir dirbama , tada viskas sparčiau judės.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Kur nemokamai palikti naudotas padangas?

Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ar servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų-paliekamų padangų kiekis ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pažymų dėl nenaudoto NT laukia iki kovo pabaigos

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) primena, kad uostamiesčio vietinės rinkliavos mokėtojas, praėjusiais metais nenaudojęs nekilnojamojo turto, gali nemokėti rinkliavos ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Vėl dalins kompostą

Kaip jau įprasta, kovą Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) vėl kviečia visus norinčius pasiimti iš žaliųjų atliekų pagamintą kompostą. ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This