Klubas „Okinava” atšventė ketvirtį amžiaus

Fotoreportažai, Sportas

Agnė Bukartaitė
2021-09-08

Komentarų: 0

Savaitgalį klubas „Okinava“ gausiame būryje sportininkų ir draugų atšventė 25-ąjį gimtadienį. Į šventinį renginį susirinko per 250 kyokushin karate šakos profesionalų ir mėgėjų, esamų ir buvusių klubiečių, atvyko rėmėjai ir draugai.

Aldo Kazlausko nuotr.

Klaipėdiečių šurmulyje jaunųjų sportininkų dėmesį traukė menininkas ir muzikantas, neseniai karate treneriu tapęs Vidas Bareikis. Žinomas vyras, kyokushin karate rudo diržo savininkas demonstravo puikią sportinę formą, su šventės svečiais dalijosi gera nuotaika, patarimais ir drauge sportavo.

Per 25-erius metus klubas „Okinava” tapo kyokushin karate sinonimu mieste. Klubo vadovams pavyko uostamiestyje įtvirtinti gerą sportininkų vardą, okinaviečiai žinomi ne tik miesto švietimo įstaigose, sporto arenose, bet ir tarptautiniu mastu.

„Mes nestovime vietoje, augame, tobulėjame, tačiau Rytų kovos menų filosofija yra stipri ir stabili. Tuo mes skiriamės iš kitų sporto klubų. Šiandien švenčiame akimirką, nes dvidešimt penkeri metai tai pati jaunystė. Užauginome kelias kartas sportuojančių ir stiprų vertybinį stuburą turinčių žmonių, laimėti tūkstančiai trofėjų, o svarbiausia per tuos metus įgyta neįkainojama patirtis profesionaliame ir mėgėjiškame sporte, klubo vadyboje, bendravime”, – sakė klubo „Okinava“ vadovė, pasaulio, Europos ir Lietuvos čempionė, 4 DAN juodo diržo savininkė Diana Mačiūtė.

Pasak sporto meistrės, karate yra ne tik valios, ištvermės sportas, bet ir charakterio mokykla. Sporto klube ugdoma pagarba, drąsa, pasitikėjimas, šie bruožai svarbūs tiek sportuoti ateinančiam penkiamečiui, tiek penkiasdešimtmečiui.

„Mus vienija ne tik kartu praleistas laikas treniruotėse, varžybose, stovyklose, bet ir Rytų kovos menų filosofija, kur galioja elgesio etiketas ir gyvenimo filosofija”, – sako trenerė.

Per gimtadienio šventę buvo pagerbti ir apdovanoti 2020 metų geriausi  TOP 10 „Okinava“ klubo sportininkai vaikų grupėje ir TOP 5 suaugusiųjų grupėje. Taurės įteiktos už aukščiausius pasiekimus sporte.

Tris parodomąsias programas bendros masės efektyvumą, sinchronizaciją ir bendros galios parodymą atliko vyriausi ir jauniausi „Okinavos“ klubo nariai. Techniškumo parodomoji programa tapo šventės kulminacija, nes klaipėdiečių klubas yra pripažintas techniškiausiu klubu pasaulyje ir Europoje.

Tuo metu lentelių ir blokų laužymo technika bei efektais žavėjosi šventėje buvę neprofesionalai.

„Okinavoje“ šiuo metu  sportuoja per 180 vaikų, suaugusiųjų grupėje 40-50 sportininkų.

„Esu čia jau keturi metai. Atvedė mane tėvai ir man buvo sunku, bet labai patinka dabar. Sporte išleidžiu visas savo jėgas ir kantrybę kartais, emocijas. Viskas kartais būna džiaugsmingai, kartais piktai, o kartais linksmai”, – savo patirtimi apie gyvenimą su „Okinava“ dalinosi 8 -metis Margiris.

Žinomą kyokushin karate klubą Klaipėdoje atranda ir suaugusieji, dažnas grįžta į šį sportą po pertraukos ir sėkmingai įsilieja į įvairias veiklas.

„Sportuoju nuo aštuonerių metų, o karate pradėjau užsiiminėti paauglystėje, vėliau buvo kelių dešimtmečių pertrauka. Grįžau prieš septynerius metus į šį sportą, nes supratau, kad tai padeda man gyventi – sustiprėti fiziškai, palaikyti dvasinę būklę. Ir nors „Okinavoje“ sportuoju tik trečius metus, man šis klubas jau tapo antrąja šeima. Tai terpė, kur galiu atsipalaiduoti ir geriau pažinti save ir savo galimybes”, – pasakoja inžinierius, klaipėdietis Sergej Dregval.

Gimtadienio šventėje klaipėdiečių sporto klubą ir jo narius pagerbė Lietuvos karate federacijos prezidentas Romas Vitkauskas ir Lietuvos federacijos rinktinės vyr. treneris ir Dianos Mačiūtės treneris Ričardas Poška, Jan Kaare Pedersen, įmonės SUBSHORE direktorius. Vis dar namuose besigydantis Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas svečius pasveikino per nuotolį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Okinaviečiai iškovojo 16 medalių

Kėdainiuose vykusiame Lietuvos čempionate 660 jaunųjų dalyvių iš 38 šalies kyokushin karate klubų siekė nugalėtojų titulų. Norint tapti nugalėtoju teko ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Veidai

Kapitonas Žygintas Gineitis: „Jūra keičia viską“ 

Klaipėdos m. savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinyje kartą per mėnesį vyksta Švyturių metams dedikuoto renginių ciklo „Žmonės – ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Sportas

Jaunieji okinaviečiai džiaugiasi medalių gausa

Sekmadienį Kėdainių arenoje įvyko Lietuvos kyokushin karate vaikų kata čempionatas. Jame technikos demonstravimo įgūdžius rodė daugiau  kaip š 350 karatekų ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This