„Ondato“ Klaipėdoje ieško darbuotojų

Verslas

Rugsėjį lietuvių startuolis „Ondato“, teikiantis klientų pažinimo sprendimus, atidaro biurą Klaipėdoje ir ieško mažiausiai 50 darbuotojų. Jiems žadamas ne tik konkurencingas atlyginimas, bet ir lankstus darbo grafikas, galimybė dirbti iš namų.

„Ondato“ turi biurus Londone, Vilniuje, Gdanske ir Alytuje, o uostamiestyje viliasi į savo gretas privilioti talentingų žmonių, kuriems žada lanksčias darbo sąlygas ir patrauklų atlyginimą. Reikalavimai kandidatams nedideli – svarbiausia laisvai kalbėti bent viena užsienio kalba ir norėti dirbti.

Žada konkurenciją atlyginimą

Klientų, tiek juridinių, tiek fizinių asmenų, pažinimo paslaugas nuotoliniu būdu teikiantis lietuvių startuolis jau turi 174 darbuotojus visoje Lietuvoje.

„Ondato“ užtikrina saugų klientų pažinimą nuotoliniu būdu visame pasaulyje, taip pat reguliacinę atitiktį įvairioms įstaigoms, tokioms kaip bankai, draudimo kompanijos, kitos finansų įstaigos bei verslai.

„Ondato“ biurą Klaipėdoje atveria centrinėje miesto dalyje, prie Dangės upės. Vėliau įmonė ketina persikelti į „Tech Zity“ darbo erdvę, kuri jau kitais metais atvers duris buvusioje „Švyturio” alaus darykloje.

„Kadangi atitikties specialistų neruošia nei viena aukštoji mokykla, mes patys turime savo mokymų programą. Mes įdarbiname žmogų ir tada vyksta kelias savaites trunkantys jo mokymai. Darbuotojas mokosi atpažinti sukčiavimo atvejus, taip pat naudotis sistemomis. Tokiems žmonėms užtenka didelio noro mokytis, greitos reakcijos ir kruopštumo. Nebūtinos aukštos kompetencijos, įgytos universitete,“ – pranešime spaudai pažymi įmonės įkūrėjas ir direktorius Liudas Kanapienis.

Tiesa, jo teigimu, kandidatams labai svarbu yra užsienio kalbos – ieškomi žmonės, kalbantys angliškai, rusiškai, lenkiškai, lietuviškai, ispaniškai, prancūziškai.

„Pagrindinis motyvas, kodėl plečiamės į Klaipėdą, yra žmonių protai. Didžiausiuose miestuose yra labai didelė konkurencija ir darosi gana sunku rasti gerų specialistų, kurie moka užsienio kalbų. Regionai yra ta vieta, kur žmonės dažnai pasilieka ir kuria šeimas, bet darbo rinka yra ne tokia užimta kaip sostinėje. Todėl natūralu, kad mes plečiamės į Klaipėdą,“ – aiškino įmonės vadovas.

Pretenduoti į naujai kuriamas darbo vietas gali ir studentai, ir aukštųjų mokyklų absolventai. „Ondato“ siūlo lankstų darbo grafiką – organizuojamos ir dieninės, ir naktinės pamainos, nes bendrovė teikia paslaugas klientams visame pasaulyje.

Be abejo, vienas didžiausių privalumų studentams rinktis „Ondato“ yra darbo užmokestis.

„Mūsų atlyginimai yra tikrai konkurencingi. Suprantame, kad darbuotojai turi uždirbti tokį atlyginimą, kuris juos tenkintų, dėl to taikome įvairias motyvacines sistemas“, – kalbėjo L. Kanapienis.

Kuo patraukli Klaipėda?

„Klaipėdoje veikia net 8 aukštosios bei 5 profesinės mokyklos. Pastaruoju metu taip pat pastebima, kad vis daugiau jaunų kvalifikuotų žmonių, šeimų renkasi gyvenimą prie jūros. Puiki kvalifikuotų darbuotojų pasiūla, puikus biurų kainos ir kokybės santykis ir bei visapusiška miesto pagalba verslui – tai tik kelios priežastys, kodėl „Ondato“ plėtrai pasirinko būtent uostamiestį,“ – tvirtina „Klaipėda ID“ Investicijų ir investicinės aplinkos skyriaus vadovas Virgilijus Pajaujis.

„Klaipėda ID“ atstovas itin džiaugiasi, kad pavyko padėti „Ondato“ sutaupyti daug laiko ir kelionė nuo užklausos iki biuro nuomos Klaipėdoje buvo labai sklandi. „Klaipėda ID“ padėjo investuotojui užmegzti ryšius su aukštosiomis mokyklomis, susipažinti su esama informacijos ir ryšių technologijų ekosistema bei rasti tinkamiausią biurą Klaipėdoje. 

Aukštosiose mokyklose, tokiose kaip LCC tarptautinis universitetas, studijuoja daug užsieniečių, todėl viliamasi, jog „Ondato“ nebus sunku Klaipėdoje rasti įvairių užsienio kalbų mokančių jaunuolių.

Pasak V. Pajaujo, dar daugiau panašių verslų į Klaipėdą pavyks pritraukti besiplečiant miesto infrastruktūrai: savo plėtrą toliau vykdo „Light House”, jau 2022 metais Klaipėdoje duris atvers didžiausias „Tech Zity“ padalinys, o Klaipėdos LEZ paskelbė apie ambicingus inovacijų ekosistemos kūrimo planus.

Klaipėdoje įsikūręs LCC tarptautinis universitetas taip pat džiaugiasi, kad „Ondato“ plėtrai pasirinko Klaipėdą.

„Toks darbdavys patrauklus tuo, kad siūlo globalias galimybes studentams jų studijų metu ir pabaigus mokslus. „Ondato“ dirba globaliose rinkose, todėl mūsų anglakalbiams studentams atsiranda galimybė dirbti be kalbos barjerų. Atvirkščiai – čia LCC tarptautinio universiteto studentai atneša papildomų gebėjimų – tai laisvai valdoma anglų, rusų, arabų bei kitos kalbos, analitiniai gebėjimai, kurie yra itin vertinami darbdavių,“ – tikina Aistė Motekaitienė, LCC tarptautinio universiteto verslo plėtros vadovė. 

1 Comment

  1. Anonimas

    Kažkoks čia geras sujudimas. TechZity. Ondato. Sveiki atvykę į Klaipėdą

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Skyrė stipendijas LAJM studentams

Lietuvos laivybos kompanija UAB ,,Baltnautic Shipping Ltd“ skyrė skatinamąsias stipendijas trims Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentams. Stipendijas Kiril Bachlin, Nikita ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Sportas

LCC nukovė čempiones ir išlieka be pralaimėjimų

Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas sekmadienį namuose Moterų Lietuvos krepšinio lygos rungtynių metu 92:86 (20:30, 28:14, 22:17, 22:25) įveikė praėjusio sezono ...
2023-10-08
Skaityti daugiau

Švietimas

630-čiai KVK studentų įteikti diplomai

Klaipėdos valstybinės kolegijos (KVK) šių metų metų absolventams Žvejų rūmuose surengtos iškilmingos ceremonijos metu įteikti diplomai. Aukštąjį išsilavinimą įgijusius studentus ...
2023-06-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This