Antrą parą iš eilės Klaipėdoje naujų susirgimų COVID-19 – daugiau nei šimtas

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, trečiadienį šalyje nustatyti 925 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Iš viso buvo ištirti 15 383 mėginiai, 6 proc. jų buvo su virusu.

Klaipėdoje per parą ši infekcija, išankstiniais duomenimis, diagnozuota 109 žmonės (8,5 proc. mėginių su virusu). Patikslintais duomenimis, antradienį tokia diagnozė nustatyta 110, pirmadienį – 99 klaipėdiečiams.

Šį šeštadienį, rugsėjo 11-ąją, mobili vakcinavimo komanda Klaipėdoje įsikurs palapinėje šalia parduotuvės „Norfa XL“, esančios Vingio g. 21A. Norinčiųjų skiepytis laukiama nuo 10 iki 14 val. Palmiros Mart nuotr.

Savaitinis naujų atvejų skaičiaus augimas šalies mastu sudaro 24 proc., Klaipėdoje – 21,6 proc.

Uostamiestyje susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų skaičius per parą išaugo nuo 775,5 iki 791 atvejo, o šalyje šis rodiklis padidėjo nuo 329,4 iki 339,6 atvejų.

Pagal šį rodiklį Klaipėda išlieka antroje vietoje nuo galo, blogiau yra tik Rietavo savivaldybėje (933,4). Geriausia padėtis išlieka Kupiškio rajone (62,3).

Tarp ligos protrūkio židinių yra nurodomas ir Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, kur pirmas susirgimo atvejis fiksuotas rugpjūčio 15-ąją. Iš viso čia susirgo 18 darbuotojų – paskutinis naujas susirgimas diagnozuotas prieš porą savaičių. Didelis ligos židinys dabar yra UAB „Perdanga”, kur fiksuotas 21 susirgimas, paskutinis iš jų – prieš parą.

28 atvejai, iš kurių paskutinis fiksuotas rugpjūčio 30-ąją, buvo nustatyti AB „Klaipėdos mediena”. Penki ligos atvejai nustatyti Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijoje (paskutinis – šį pirmadienį). Klaipėdos miesto globos namuose – 14 užsikrėtimų, paskutinis iš jų prieš penkias dienas. UAB „Erdetas” susirgo 20 žmonių (paskutinis naujas atvejis – prieš savaitę).  Septyni susirgimai – parduotuvėje „Arsenalas” (paskutinis – prieš keturias dienas). Du susirgimai, iš kurių paskutinis prieš tris dienas, fiksuoti maitinimo įstaigoje „Piccolini”.

Per praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyta 113 pacientų.

Šiuo metu šalyje, statistikų duomenimis, koronavirusine infekcija yra užsikrėtę 8 473 žmonės, pasveikusiais laikomi 285 711. Klaipėdoje šiuo metu serga 977 gyventojai, trečiadienį pasveiko 83 – tokių jau yra 16 957.

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąrašas pasipildė 11 gyvybių (dvi mirtys prisisėjo patikslinus ankstesnius duomenis) ir bendras tokių mirčių skaičius pasiekė 4641. Aštuoni iš mirusiųjų per praėjusią parą buvo nesiskiepiję. Vienintelis vakcionuotas mirusysis priklausė 80-89 metų amžiaus grupei. Klaipėdoje aukų trečiadienį išvengta.

Per praėjusią parą dalinai šalyje vakcinuoti 3 472, pilnai – 6 639 gyventojai. Klaipėdoje pirmąjį skiepą gavo 174, pilną vakcinacijos ciklą baigė 323. Pagal šį rodiklį Klaipėda išlieka 7-ta nuo galo su 47,5 proc. paskiepytųjų.

Šį šeštadienį, rugsėjo 11-ąją, mobili vakcinavimo komanda Klaipėdoje įsikurs palapinėje šalia parduotuvės „Norfa XL“, esančios Vingio g. 21A. Norinčiųjų skiepytis laukiama nuo 10 iki 14 val.

Bus skiepijama „Pfizer“ ir „Janssen“ vakcinomis. Išankstinės registracijos nereikia, užtenka turėti asmens dokumentą.

3 Comments

  1. Lina

    Šimonytė buvo kalbėjusi, kad įmanomi lokalūs karantinai, panašu, kad Klaipėdoje greit niekam nebereikės GP. Tik įdomu, ką šiuo klausimu galvoja ponas Grigaliūnas? Antradienį vyko posėdis. Gal būtų galima ir klaipėdiškius informuoti, – kas svarstyta, kokios priemonės pasiūlytos situacijai stabilizuoti? „AtviraKlaipėda”, gal galima būtų pakalbinti po posėdžio NVSC Klaipėdos skyriaus vadovą? Ponas Česiulis problemos nemato, tai gal atitinkama įstaiga mato? Kažkaip negražiai gaunasi, mes beveik pirmaujam, o „galvos” tyli kaip pelės po šluota

    Reply
  2. Anonimas

    O kodėl negali apibūdinti priežasčių kodėl skaičiai didesni nei pvz Kaune? Ar čia protrūkiai ar kas? Apie Klaipėdą niekada jokios info…

    Reply
    • Vakseris

      Kaune pilnai paskiepytų 59 proc. Klaipėdoje – 47,5. Man kaip ir viskas aišku. Ar Kaune yra propagandos paveiktų ruskalbių, geriausiu atveju laukiančių Sputniko?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This