Klaipėdoje mitinguotojai politikus „užmėtys“ popieriais

Miestas

Raginimai naikinti galimybių pasą penktadienį skambės ne tik Vilniuje, bet ir Klaipėdoje – Atgimimo aikštėje nuo 10 valandos vyks mitingas, kuriame turėtų dalyvauti apie 500 žmonių.

Siekiama, kad penktadienį Vilniuje mitinge susirinktų ne mažiau nei 50 tūkst. žmonių, o į Klaipėdos Atgimimo aikštę protestuotojų turėtų atvykti iki 500. „Facebook” nuotr.

Klaipėdos savivaldybė jau suteikė leidimą tokiam taikiam susirinkimui. „Organizatorius yra fizinis asmuo, tad jo įvardyti negalime. Prašyme gauti leidimą susirinkimui buvo nurodyta, kad jame dalyvaus 1000 žmonių. Tačiau pasitarime su policijos pareigūnais, Visuomenės sveikatos centro specialistais buvo išsakyti pastebėjimai, kokių reikalavimų reikėtų tokiam surinkimui, todėl organizatorius žmonių skaičių sutiko sumažinti iki 500“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus patarėjas Marius Pankevičius.

Žmonės penktadienį Atgimimo aikštėje gali rinktis nuo 10 iki 12 valandos. Viešąją tvarką užtikrins policijos pareigūnai, susirinkusieji bus stebimi ir per vaizdo kameras.

„Organizatoriui tenka visa atsakomybė, kad susirinkimas būtų taikus, kad jame nebūtų jokių antikonstitucinių veiksmų. Tikėkimės, kad viskas ir praeis ramiai. Nesinori tikėti, kad viskas baigtųsi riaušėmis“, – vylėsi M. Pankevičius.

Mitingo organizatorė – aktyvi Klaipėdos visuomenininkė Virginija Jurgilevičienė. Ji pati ir neslėpė, kad dėl mitingo pateikė prašymą savivaldybei.

„Tiesiog buvo pasimokyta iš rugpjūčio 10 dieną vykusio mitingo. Tąkart žmonės socialiniuose tinkluose vieni kitus kvietė į mitingą Atgimimo aikštėje, bet niekas nebuvo pasirūpinęs leidimu. Todėl Klaipėdos savivaldybei 12 žmonių pranešė, kad surengs piketus, kuriuose gali dalyvauti po 15 žmonių. Bet žmonių atėjo apie 1000, o ne 200. Todėl policijos pareigūnai pradėjo tyrimą, bet negalėjo tų piketų organizatorių tarpusavyje susieti, todėl tas tyrimas buvo nutrauktas. Dabar viską darome legaliai, leidimą turime. Ir manau, kad bus net mažiau nei 500 žmonių, nes šį mitingą viešiname tik kelias dienas, tad apie jį nėra plačiai žinoma“, – teigė V. Jurgilevičienė.

Jos tikinimu, toks mitingas organizuojamas todėl, kad į jį išsakyti savo pozicijos galėtų ateiti tie klaipėdiečiai, kurie penktadienį neturi galimybių nuvykti į Vilnių. Nepatvirtintais duomenimis, į sostinę penktadienį išvyks keliolika klaipėdiečių autobusų.

„Yra žmonių, kurie slaugo tėvus, todėl negali išvažiuoti, bet nori išsakyti savo poziciją. Todėl tokį palaikomąjį mitingą Klaipėdoje ir organizuojame“, – pabrėžė V. Jurgilevičienė.

Mitinge bus dėstomi reikalavimai Seimui, Vyriausybei ir miesto tarybai. Mitinguotojai reikalaus atsisakyti galimybių paso, „kuris nestabdo pandemijos plitimo, nes paskiepyti net 2 skiepais serga ir yra kovido įvairių atmainų  platintojai. Galimybių pasas diskriminuoja tuos, kurie siūlo kitus būdus įveikiant ligą“.

Klaipėdoje vyksiančiame mitinge taip pat bus reikalaujama, kad piliečių prašymas dėl galimybių paso būtų svarstomas miesto taryboje.

„Mes norėtume, kad miesto taryba dėl galimybių paso priimtų kokią nors rezoliuciją ir taip savo poziciją pareikštų Seimui, Vyriausybei. Nesvarbu, ar politikai palaiko galimybių pasą, ar jam nepritaria, mums svarbu žinoti miesto tarybos narių poziciją, nes po pusantrų metų bus rinkimai“, – aiškino V. Jurgilevičienė.

Ji tikino net neabejojanti, kad mitingas Klaipėdoje bus taikus. Ir kvietime į jį nurodoma, kad „mitinge draudžiama provokuoti  ir skatinti smurtą. Mitingas taikus ir netoleruosime viešų raginimų pažeisti suverenitetą, įžeidinėti tautinę savigarbą  ir tyčiotis iš pilietinės drąsos“.

„Žinoma, provokatorių gali atsirasti, visokių žmonių yra, tačiau labai svarbu, kaip į tuos provokatorius reaguojama. Ir prieš mėnesį vykusiame mitinge buvo tokių pareiškimų, kad reikia nuversti valdžią. Bet tada priėjau prie žmogaus ir užbaigiau mintį, kad valdžią reikia keisti teisėtais būdais. Kas iš to, jei į rotušės pusę mesime akmenį, juk niekas nuo to nepasikeis. Taip ir sakau visiems žmonėms. Geriau visus politikus „užmėtykime“ popieriais. Po šio mitingo jiems įteiksime raštą, lauksime atsakymo, paskui vėl rašysime. Tie raštai valdžiai bus daug skaudžiau nei akmenys“, – tikino V. Jurgilevičienė.

9 Comments

  1. Van der artas

    nemaišykite maršininkų su šitais klaunais jau daug metų ieškančiais dėmesio, Tai tranai ir veltėdžiai kaip kažkas taikliai pastebėjo – darmojedai. Jiems jau reikia papildomos vakcinos dozės – trečiosios, o dėl kitų dalykų jie daug maž teisus. Gerai, kad Vaitkui užteko proto ten nedalyvauti.

    Reply
  2. Klp

    Mitinguotojai turejo paskelbti, kad visi susirge Covid antivakseriai,kategoriškai atsisakys gydymo ir važiuos savo transportu į Lėbartus. Jei to neišgirdote, tai visa kita yra tik kremliaus samdiniu pastangos atidirbti finansine pagalba.

    Reply
  3. Ro

    10 žmoniu buvo kurie neskiepyti. O ar žinot kad tie kurie pasiskiepije 1 vakcina yra laikomi kaip nepasiskiepije. Va jums ir 10mirciu.

    Reply
    • Ingrida

      Aš viena..daugiau neisiu..vos gyva likau

  4. skaitytojas

    gėda skaityti..lai ta poniička pakomentuoja-vakar mirė 10 neskiepytų,iš jų 1-nė 30 nebuvo,kitam-nė 50..gal papasakok jų artimiesiems,kaip nereikai skiepytis

    Reply
  5. ziggy

    Reikia būti visišku dziabu,kad tokiame renginyje dalyvauti ir apie jį rašyti. Bet jeigu nėra smegenų ir kišenėje įdėti keli Kremliaus eurai….

    Reply
  6. T

    Prajuokino, kažkokie neaiškūs veikėjai, negalintys net savo reikalavimus išdėstyti. Apgailėtini klounai.

    Reply
  7. Tomas

    Rugpjūčio 10 d. buvo susirinkę 1000 žmonių? Durnių laivas. Kada tiek Klaipėdoje buvo susirinkę žmonių į politinį renginį? Maršininkams apskritai protas susimaišė nuo neapykantos visiems.

    Reply
    • Vytautas

      O tavo protą valdo nupirkta televizija ir vyriausybė.Savo proto 0%.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Miestas

Sulaukta penkių pasiūlymų Atgimimo aikštei rekonstruoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog ketvirtadienį atplėšti vokai su pasiūlymais konkursui dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos su požeminės automobilių saugyklos įrengimu: gauti ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This