Prie Klaipėdos – 30 mln. eurų investicija į inovacijų parką (2)

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas
Avatar photoMartynas Vainorius
2021-09-09

Greta Klaipėdos, Dirvupių kaime, jau kyla pramonės inovacijų parkas „VMG Technics R&D Park“. Ketvirtadienio popietę buvo surengta oficiali šio VMG grupės projekto statybų pradžios ceremonija, kurią pradėjo parašiutininkai, nusileidę į šalia esantį Klaipėdos aerodromą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Tai bus 30 mln. eurų investicijų pritrauksiantis apie 150 naujų aukštos pridėtinės vertės darbo vietų sukursiantis pramonės inovacijų parkas, kuriam šiemet Ekonomikos ir inovacijų ministerija suteikė valstybei svarbaus projekto statusą.

Pasak VMG grupės savininko Sigito Paulausko, šis projektas yra grupės 20-mečio paminėjimas, kuriuo norima žengti į naują sferą. Investuotojo teigimu, inovacijų parkas, kurio jau yra iškilusios kolonos, duris atvers po metų.

Čia bus gaminami pramonei skirti standartiniai ir nestandartiniai automatinių sistemų gaminiai, metalo konstrukcijos, vykdoma pramoninių robotizacijos sprendimų integracija į gamybai skirtus technologinius įrenginius. Taip pat veiks pažangi pramonės inovacijų laboratorija, mokymų erdvės.

Kaip ir pridera tokiam objektui, kapsulę su laišku ateities kartoms, kurį pasirašė S. Paulauskas, VMG grupės vadovas Egidijus Mockus ir „VMG Technics” vadovaujantis Mantas Leknius, į pamatus įleido robotas.

Pramonės inovacijų parko statinių plotas sieks 17 580 kv. metrų, iš kurių 15 560 kv. metrų sudarys gamybinės – sandėliavimo patalpos, 3 736 kv. metrų – administracinės patalpos ir 1 684 kv. metrų – techninės, administracinės patalpos.

Bendras parko plotas sieks beveik 21 000 kv. metrų.

Žymos: | | | |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Prie Klaipėdos – 30 mln. eurų investicija į inovacijų parką”: 2

  1. Tai ką, parašė:

    armonikos ansamblio minjonams atsidavė meras? Kiek iš tų 30mljn. sau ir atsidavusiems įsikiš (turiu omeny – kišenėn)?

  2. O kam mums tas parkas reikalingas parašė:

    Dėl 150 vietu?kvaila

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Vienas turtingiausių šalies verslininkų ir jo žmona ginčija milijoninę mokesčių sąskaitą       

15-uoju pagal turtingumą šalies verslininku tituluojamas Sigitas Paulauskas, valdantis ir kelias stambias Klaipėdos regione veikiančias įmones, kartu su žmona Rūta ...
2024-07-22
Skaityti daugiau

Regionas

VMG grupė ieško naujų darbuotojų

Tarptautinė investicinė VMG grupė didžiausiame Baltijos šalyse pramonės inovacijų parke Klaipėdos rajone ir Akmenės LEZ veikiančiose įmonėse iki metų pabaigos ...
2024-07-18
Skaityti daugiau

Švietimas

Įteikti diplomai 33 universiteto laidos absolventams

Iškilmingoje Klaipėdos universiteto (KU) diplomų įteikimo šventėje „Švyturio“ arenoje penktadienį pagerbta ir išlydėta 33-ioji absolventų laida. Bakalauro ir magistro diplomai ...
2024-06-21
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This