Keleivių vežėjai Klaipėdoje susitarė bendradarbiauti mažinant šiltnamio efektą

Transportas

Devyniolikos šalies keleivinio transporto bendrovių atstovai, Lietuvos keleivių vežimo asociacijos (LKVA) nariai, penktadienį Klaipėdoje pasirašė memorandumą „Dėl vertybių, bendrų siekių ir prioritetinių tikslų keleivių vežimo srityje įgyvendinimo“.

Pasirašytame memorandume akcentuojamas susisiekimo tinklo išlaikymas ir kokybiškų viešojo susisiekimo paslaugų vystymas, kuris įgalintų kuo daugiau keleivių tapti viešojo susisiekimo paslaugų naudotojais ir mažintų asmeninio transporto naudojimo apimtis.

„Visų sričių vežėjams būtina žvelgti plačiau, matyti ne tik savo kiemą, bet įvertinti visos Lietuvos, pasaulio interesus. Lietuvoje pastaraisiais dešimtmečiais viešojo transporto srityse vyksta nykimo procesai. Iširo priemiestinio, tarpmiestinio autobusų susisiekimo tinklas, nekalbama apie integruotus kelionių sprendimus. O juk turime tiek potencialo – puikius kelius, geležinkelius, visiškai nenaudojame vandens transporto. Valstybės lygiu būtina ieškoti sprendimų apjungiant visas kelionės rūšis ir formas. Nes žmonės rado paprasčiausią išeitį – sėdo į nuosavus automobilius, bet tai yra pasaulio klimatui žalingiausia kelionių forma. Mes, keleivinio transporto atstovai, memorandume įvardijame šią problemą ir bendromis pastangomis galvosime, kaip galime pagerinti situaciją savo rinkos dalyje“, – pranešime cituojamas Gintaras Nakutis, Lietuvos keleivių vežimo asociacijos prezidentas.

„Simboliška, kad memorandumas, susijęs su tvariu viešojo transporto verslu, pasirašomas Klaipėdoje. Būtent čia pradėjo kursuoti pirmieji šalyje dujiniai ir elektra varomi autobusai, laikomi dabartiniu ekologiško transporto standartu. Nepaisant, kad rinkoje kartais esame konkurentai, yra daugybė situacijų, kur turime būti bendraminčiais, dalintis idėjomis, patirtimi, atstovauti bendrus interesus Lietuvos ir tarptautinėse institucijose, dalyvauti svarstant ir priimant visiems keleivių vežėjams svarbius įstatymus, teisės aktus“, – sakė uostamiestyje kolegas priėmęs Vaidas Ramanauskas, UAB Klaipėdos autobusų parkas generalinis direktorius.

LKVA įsteigta 2018 m. lapkričio 27 d., siekiant skatinti keleivių vežimą įvairiomis visuomeninio susisiekimo transporto priemonėmis. Asociacija vienija 19 tiek savivaldybių ir valstybės kontroliuojamų, tiek privačių keleivius autobusais, troleibusais ir traukiniais vežančių bendrovių. Asociacijos narių apyvarta yra per 140 mln. Eur, jų įmonėse dirba virš 4000 darbuotojų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Senajame turguje - nemokamas parkavimas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kasdien nuo 8 iki 15 val. Senojo turgaus automobilių stovėjimo aikštelėje automobilius vienai valandai galima palikti ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Transportas

Dėl avarijos Šilutės plente - kilometrinės spūstys

Trečiadienio pavakare Klaipėdoje, Šilutės plente, įvyko avarija. Jos metu nukentėjo lengvasis automobilis, kuris, sukdamas iš šalutinės g., panašu, rėžėsi į ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Transportas

„Juodojoje dėmėje“ - pirmi pokyčiai

„Per 4 dienas įgyvendinome visą priemonių paketą: įrengti greičio mažinimo kalneliai prie Sausio 15-osios g. perėjos; sankryžoje įrengtas „Stop“ ženklas“; ...
2024-03-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This