Klaipėdiečiai į mitingą nesiveržė

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Penktadienį nuo pat ryto dalis klaipėdiečių rinkosi į Atgimimo aikštę palaikyti Vilniuje prie Katedros rengiamo Šeimų sąjūdžio mitingo dalyvių.

Tiesa, uostamiestyje protestuotojų susirinko ne itin gausiai – vos apie 100-tą, nors Klaipėdos savivaldybė buvo išdavusi leidimą 500-ams mitinguotojų.

10 val. Atgimimo aikštė buvo dar apytuštė. Palmiros Mart nuotr.

Pasak pagrindinės renginio organizatorės Virginijos Jurgilevičienės, taip atsitiko dėl to, kad dalis klaipėdiečių išvyko į sostinę. Be to, jos teigimu, esą sąmoningai apie protestą nebuvo plačiai skelbiama, tik prieš 2 dienas informacija dalintasi socialiniuose tinkluose.

Atėjo ginti viešo intereso

Tuo metu Klaipėdos piliečių asociacijai atstovaujanti Renolda Senavaitienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog negausaus mitingo priežastis gali būti ir tai, kad jis organizuojamas penktadienį pirmoje dienos pusėje, „kai daugelis žmonių dirba”.

„Jau ir tos sensacijos dėl tų vakcinų nėra, jau prisitriukšmavom”, – dar vieną negausaus susibūrimo priežastį nurodė ji.

Paklausta, dėl ko ji asmeniškai atėjo į renginį, moteris sakė, jog „ginti viešo intereso”.

„Valdžia turi dirbti, kaip turi dirbti – žmogui, ir kaip save parodo valdžia, tokio atoveiksmio ir susilaukia”, – kalbėjo klaipėdietė, pridūrusi, jog jai nepatinka dabartiniai ministrai.

„Man nepatinka visi iš eilės ministrai – užsienio reikalų, aplinkos apsaugos, Bilotaitė. Mes rašėm raštus, surinkom 500 parašų dėl pono Gentvilo į ministrus delegavimo, rašėm prezidentui (…) Jis [Gentvilas] netinkamas žmogus, lapė vištidėj (…). Įžeidžia, kad nebuvo jokios reakcijos, jokių debatų, prezidentui viskas gerai”, – kalbėjo moteris.

Renolda Senavaitienė teigė atėjusi ginti viešo intereso. Palmiros Mart nuotr.

Tačiau kaip ir į sostinę suvažiavusiųjų, taip ir klaipėdiečių pagrindinė protesto priežastis – nepritarimas dabartinės šalies valdžios vykdomai politikai pandemijos suvaldymo atžvilgiu. Tiesa, uostamiestyje piketavusieji turėjo ir specifinių, klaipėdietiškų reikalavimų.

Svarbiausia iš jų, pasak V. Jurgilevičienės – kad artimiausiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje jos nariai svarstytų galimybių paso reikalingumo klausimą. Dėl to mitingo dalyviai buvo raginami pasirašyti po kreipimusi į Klaipėdos miesto tarybą.

„Akmenų tikrai nemėtysime, mes, klaipėdiečiai, esame paruošę kitus akmenis – raštus savivaldybei”, – sakė mitingui dirigavusi V. Jurgilevičienė.

A. Grublys: „Vienos moters šou”

Be to, piketuotojai reikalavo, kad Klaipėdos uostas liktų valstybinė įmonė, nebūtų pertvarkytas į akcinę bendrovę.

A. Grublys teigė į mitingą užsukęs dėl žingeidumo. Palmiros Mart nuotr.

Pasak V. Jurgilevičienės, už tai pasisako ir buvęs Klaipėdos uosto direkcijos vadovas, miesto tarybos narys Arvydas Vaitkus, kuris esą „negalėjo atvykti”.

A. Vaitkaus „Respublikoje” spausdintą straipsnį susirinkusiems perskaitė Virginijus Partaukas.

Pasiklausyti kalbų „dėl žingeidumo” į Atgimimo aikštę užsukęs buvęs ilgametis VSD Klaipėdos skyriaus vadovas Algirdas Grublys klaipėdiečių mitingą pavadino „vienos moters šou”.

Tuo metu keli vyrai, pamatę, kaip TV žurnalistai kalbina renginio dalyvius, replikavo, jog jie esą „specialiai provokuoja”.

Martyno Vainoriaus ir Palmiros Mart nuotr.

19 Comments

  1. Klaipedietis

    pensininkų ir bedarbių „mitingas”….mitinguoja dėl kažko ko net patys nesuvokia, bet kodėl nemitinguoja dėl brangstančių maisto produktų, dėl blogo oro, dėl taršos, dėl kamščių ?

    Reply
    • Eik Klaipėdieti

      ir toliau miegot. Tau viskas gerai. Ir valdžia. Ir gyvenimas. Ir žeminanti lietuvio orumą partinių klanų politika. PX viskas. O kai kartais pabudes ar tupėdamas tualete per per aifona pamatysi kad pasirodo kažkas kažkur vyksta, kažkur žmonės turi kritinį mastymą ir galvoja kas dedasi, galėsi va taip sudiškai vėl pakomentuot.Per tokius tupus ir visokias glušes Giruliškes-Zoses-Lelijas ir gyvenam blogai

  2. Eglė

    Nežinojau, kad ir Klaipėdoj vyko, būčiau atėjusi.

    Reply
  3. klaipėdietė

    geriausiai,kai žmonės neturi ką veikti,kaip ir Grublys-,,ėjau pro šalį,,..

    Reply
  4. Daug

    klaipėdiečių važiavo į Vilnių!

    Reply
  5. Lelija Lietuvaitė

    Gaila man tų žmonių, geriau jie pasiskiepytų. Gal sakau tada jiems geriau būtų.

    Reply
  6. Veronika Girulišė

    O, Dieve mano, vėl tie patys perkreipti veidai. Jau 32 metus gyvenu Klaipėdoje ir ta publika loja ir loja. ir vis apie kažkokius sąmokslus, genocidus, vagystes. Per tiek metų galėjo ir ką nors gero padaryti… Dabar tas pats per tą patį ir tie patys snukiai.

    Reply
    • :))))

      Bukumas įgimtas ? IP adreso nematai lietuvaite giruliške ? 🙂 asmenybės susidvejinimas ? Gydotės ?

    • artiomas

      Savi ID nemato Lelija Lietuvaite, galimai ne lietuvaitė, bet Veronika Geruliškė. Ponia užsiėmusi kritika ir norėdama sudaryti, kad priplaukusiu lietuvaičių giruliškių yra daug, vis rašo savo nesąmonės.

    • Veronikai paskenduolei Giruliu rezervate

      užtai tavo veido nieks niekur niekad nematė. Tik partiniai zadaniju dalintojai ir šiaip ‘šiaškės” dirbančios valdžiagyviams .

  7. Vytautas

    Klaipėda yra provincija,todėl mitinguoti čia beprasmiška.Kaimų kaimas.

    Reply
  8. Juozas

    Vaitkus,klaunas ir veidmainis.Karbauskis pasistatė tokį šešėlių ministrą antivakserinį verkšlentoja ir buvusi KGBiŠniką.Ko iš jo norėti.Jis prieš reformas prieš renovacijas su tokiu požiuriu ne tik miestas liūne paskestu,bet ir ligoninių nebreiktų nes nuo marą nešančių antivakserių kristume kaip lapai rudenį.Vot su tokiom bobelėm jam pats gazas tusintis.Ar cigarečių Dambrauskui nebestumdo,kad turi laisvo laiko tokiems niekalams.Gėda gėda gėda!

    Reply
    • Varge varge Juozai

      pletkinate net skaitęs straipsnio ? Apgailėtina …menkystos mentalitetas …matyt patryjotas – idyjotas ?

  9. Joris

    O Dieve, vėl ta pati ciocė, ji visur, be jos, nesvarbu kokia tema, neapsieina nei vienas protesto mitingas. Jai į kompaniją Vaitkus idealiai tinka- IQ abiejų labai jau panašus.

    Reply
    • Kokia cio ė?

      Ten ne vieną kovinė :D)) ciocė buvo. O kaip be jų? Kam dar rūpi eilinio Lietuvos žmogaus teisės, laisvės, virtuvinės tiesos ir valdiškos kiaulės?

    • Jorui

      O pačio koks IO , jei net straipsnio nesuvoki ? Vaitkus ” laiško ciocei ” nerašė. Kaip nusibodo bukenos …

    • Joris paskutiniam bukenai

      Teksto suvokimo bėdos?

    • Joriui

      bukumas įgimtas ? Analfabetas ? Užuojauta .

  10. Vaitkaus laiskai

    Neatsitiktinai Klaipėdos valstybinės jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus akcentavo KLASCO kaip stabiliausiai pastaraisiais metais dirbančią uosto kompaniją. „Įdėmiai stebime kaip sekasi uosto kompanijoms, kaip pasitvirtina mūsų į uostą įdėtos investicijos. Matau KLASCO kompaniją ištisas paras per savo kabineto langą iš devintojo aukšto. Matau kiek atplaukė laivų, kiek pakrauta krovinių, pastatyti ir dirba naujieji kranai, naujai pastatyti sandėliai. Džiausiuosi KLASCO investicijomis ir jų gaunama grąža, o tuo pačiu šios kompanijos atnešama nauda Klaipėdos uostui ir valstybei“, – akcentavo A.Vaitkus.

    Skaityti daugiau: https://klaipeda.diena.lt/naujienos/verslas/imoniu-pulsas/klasco-solidarizuojasi-su-valstybe-787804

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Uostas ir jūra

Kruizinės laivybos sezono startą paskelbė muzikuojantis laineris

Šaltą, vėjuotą ir lietingą antradienio vidurdienį Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmasis šiemet kruizinis laivas. Laineriui „Le Bellot” – tai ir pirmasis ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This