Klaipėdos rajono švietimo įstaigos naujus mokslo metus pasitiko atsinaujinusios

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia, kokius remonto darbus atliko įvairiose švietimo įstaigose, sulaukusiose ir naujų priemonių.

„Į mokyklas grįžę mokiniai jau, ko gero, pastebėjo pokyčių. Pavyzdžiui, Kretingalės pagrindinei mokyklai su dviem skyriais buvo skirta 76 tūkst. eurų. Už juos Kretingalės pagrindinės mokykloje suremontuotos patalpos – įrengta nauja priešmokyklinio ugdymo grupė, suremontuotas technologijų kabinetas ir įsigyti medžio darbams skirti baldai bei staklės. Taip pat įrengta gamtos mokslų laboratorijos klasė, atnaujinta dalis virtuvės įrangos“, – pranešime cituojamas Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Justas Ruškys.

Už šias lėšas Girkalių skyriuje suremontuotas ir ūkinis pastatas: pakeista stogo danga, durys, pagrindiniame pastate perdažytos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių patalpos. O Kretingalės ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriuje įsigyti 3  vaikų žaidimų aikštelės įrenginiai.

Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje kasmet stengiamasi atnaujinti pirmokų klases. Šiais metais jie pasitikti 3 suremontuotose klasėse, kuriose įrengtos pakabinamos lubos, LED apšvietimas, nauja grindų danga, įsigyta naujų baldų. Taip pat gimnazijoje atliktas ir kitų patalpų
kosmetinis remontas, per vasarą sutvarkytas valgyklos kiemas, įrengta lietaus nubėgimo sistema.

„Nemažai darbų atlikta Endriejavo pagrindinėje mokykloje. Technologijų kabinete suremontuotos patalpos, įrengta virtuvėlė. O fizikos kabinete sutvarkyta siena bei pakabintas interaktyvus ekranas. Taip pat mokyklos laiptinėje atliktas kapitalinis remontas, atnaujinta dalis
senos elektros instaliacijos, jau pastatyta ir viena iš dviejų lauko pavėsinių. Viena pavėsinė atnaujinta ir ikimokyklinės ir priešmokyklinių grupių teritorijoje. Čia įgyvendinta ir originalių idėjų – vietoje vienos pavėsinės pastatytas kupolinis šiltnamis, be to, vaikai jau gali naudotis įrengtu „basakojų taku“, – teigia administracijos direktorius.

Ikimokyklinė grupė įrengta Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinio, pradinio, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo skyriuje, atlikti ir smulkūs remonto darbai.

Dituvos pagrindinė mokykla dėmesį skyrė valgyklos įrengimui, remonto darbams, taip pat įrengtas nuotekų valymo įrenginys, šildymo sistema „oras–oras“, o mokyklos papildomame pastate sudėti langai.

Lapių pagrindinės mokyklos darželinukai jau džiaugiasi aikštele. Be to, darželio grupėje ir Bendruomeniniuose vaikų globos namuose atliktas
kosmetinis remontas.

Naujiems mokslo metams intensyviai ruošėsi ir Vėžaičių pagrindinė mokykla – atnaujino valgyklos salę, dažė vestibiulio sienas, atliko kitus reikalingus darbus.

Atsinaujino ir Klaipėdos rajono darželiai. Pavyzdžiui, Gargždų lopšelyje-darželyje „Naminukas“ 6 grupėse ir rūbinėlėse pakeisti šviestuvai, lauke rekonstruotos 5 pavėsinės. Kvietinių skyriuje suremontuota virtuvė, grupėse išlakuotos grindys, tvarkyta maisto perdavimo erdvė, salėje pakeistos grindys. Gargždų lopšelyje-darželyje „Gintarėlis“ ne tik atlikti kosmetinio remonto darbai, bet ir rūsio patalpose įrengtas šaldymo kambarys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos kapinės sparčiai plečiasi tik popierių šūsnyje

Pasirašyta nauja sutartis dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos papildymo naujomis galimomis teritorijomis. Už 10 tūkst. eurų bus koreguojama ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This