Už sumedžiotą pilkąjį garnį – 2000 eurų bauda

Regionas

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos (GGAI) pareigūnai ketvirtadienį nustatė asmenį, prie Atostogų parko Kretingos rajone legaliai laikomu medžiokliniu ginklu nušovusį nemedžiojamąjį paukštį – pilkąjį garnį. Asmeniui tai kainuos apie 2000 eurų, teisės medžioti ir šautuvo atėmimą.

Ketvirtadienį gavus pranešimą, kad Kretingos r. prie kūdros šalia Atostogų parko asmuo medžiokliniu šautuvu šaudo į plaukiojančius paukščius, informacija operatyviai buvo perduota Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijai, kurios pareigūnai iškart nuvažiavo į nurodytą vietą ir nustatė pažeidėją.

Asmuo legaliai laikomu medžiokliniu ginklu svetimuose plotuose be medžioklės lapo spėjo nušauti nemedžiojamąjį paukštį – pilkąjį garnį. Asmeniui gresia bauda iki 1800 eurų ir teisės medžioti atėmimas nuo 3 iki 5 metų. Taip pat paimtas šautuvas, apskaičiuota žala aplinkai siekia 175,45 euro.

„Atostogų parkas – poilsiavietė, kur žmonės leidžia laisvalaikį, sportuoja, vaikšto, todėl supratę, kad ši „medžioklė“ kelia grėsmę žmonių sveikatai ir gyvybei, privalėjome reaguoti žaibiškai. Su kolega Virgilijumi Olšausku lėkėme automobiliu įjungtais mėlynos spalvos švyturėliais. Laimė, kad spėjome laiku ir žmonės nenukentėjo. Todėl dėkojame parko lankytojui, nieko nelaukusiam ir apie įvykį pranešusiam AAD pranešimų priėmimo tarnybai“, – pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos GGAI pareigūnas Mindaugas Salys.

Kartu jis primena, jog privalu laikytis draudimo medžioti arčiau kaip 200 m nuo gyvenamųjų namų ir rekreacinėse zonose.

2 Comments

  1. M.-W.

    Kas išvis tokiems prietrankoms išduoda leidimus ginklams⁉️ Ir bendrai nepateisinu jokios medžioklės, nebent tai būtų išgyvenimo klausimas

    Reply
    • Logika

      Medziokle yra isgivenimo klausimas.Arba gyvunas sues visus medzius,grudus laukuose ir t.t.Arba zmogus dali gyvunu,kad likusiu gyvunu normalus skaicius,neiveiktu gamtos.Mazai kas turi ziniu ir proto sita suprast.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Medžiotojas sužalojo vyrą

Policija pranešė, kad šeštadienį, apie 11 val., Šilutės rajone, Brokorių kaime esančiame miške, medžioklės metu 63-iejų vyras šaudamas iš medžioklinio ...
2023-11-05
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Kretingos rajone pagautas kilpininkas turės nemalonumų ir su policija

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo informaciją apie neteisėtai laikomus žvejybos įrankius Kretingos rajone, Ėgliškių kaime. ...
2023-01-13
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje įkliuvo neteisėtai tinklais prekiavęs asmuo

Savaitgalį Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai gavę informacijos išaiškino asmenį, socialiniuose tinkluose prekiavusį žvejybiniais tinklais. Pažeidėjui gresia ...
2023-01-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This