Nuo rugsėjo 13 d. mokyklos mokinių srautus galės reguliuoti laisviau

Švietimas

Mokyklos, negalinčios užtikrinti kiekvienos klasės atskyrimo, galės formuoti didesnius mokinių srautus, nei buvo nustatyta iki šiol. Tokį sprendimą patvirtino sveikatos apsaugos ministras. Sprendimas įsigalioja nuo rugsėjo 13 d.

Asociatyvi portalo archyvo nuotr.

Nuo pirmadienio organizuojant ugdymą pagal pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas besimokantiems mokiniams (5-4G kl.), sprendimą dėl srauto dydžio galės priimti mokyklos vadovas, suderinęs jį su mokyklos taryba – nebeliks reikalavimo, jog vieną srautą sudarytų daugiausia 100 mokinių. Visgi išlieka nuostata, kad mokinių srautai mokyklose turi būti sudaryti iš kuo mažiau klasių ar grupių.

Kaip ir anksčiau, organizuojant ugdymą 5-4G kl., srautas gali būti sudaromas tik iš tos pačios klasių grupių, pvz., visų šeštokų, arba iš kelių tos pačios programos skirtingų klasių mokinių, pvz., iš šeštokų ir septintokų.

Pradinių klasių (1-4 kl.) srauto dydis nesikeičia – išlieka 100 mokinių. Tačiau jie galės būti nebūtinai tos pačios klasių grupės, pavyzdžiui, tik pirmos arba tik trečios. Esant mažiau nei 100 tos pačios klasių grupės mokinių skaičiui, galima į srautą jungti ir kitas pradines klases, pavyzdžiui 1-2 kl., 2-3 kl. ir pan. Iki šiol galiojo reikalavimas, kad pradinukų srautą sudarytų tik tos pačios klasių grupės mokiniai, pavyzdžiui, tik pirmokai, tik antrokai ir pan.

Su visu operacijų vadovo sprendimu galima susipažinti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kurias švietimo įstaigas remontuos šiemet

Klaipėdos miesto savivaldybė skelbia, kad uostamiesčio švietimo įstaigų infrastruktūrai gerinti 2024 metais numatoma skirti 11,5 mln. Eur. Be to, šiemet ...
2024-01-17
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Keliolika mokyklų vėl gavo grasinančius laiškus: pataria, kaip elgtis

Antradienio rytą policijoje vėl buvo registruojami pranešimai apie gaunamus elektroninius laiškus (šį kartą – anglų kalba), kuriuose grasinama susprogdinti pastatus ...
2023-11-21
Skaityti daugiau

Miestas

Pradedamos šildyti mokyklos, ligoninės, kultūros įstaigos

Klaipėdos miesto darželių bei mokyklų radiatoriai pradės šilti jau šiomis dienomis. Šiluma netrukus taip pat pasieks ir savivaldybei pavaldžias socialinių paslaugų, ...
2023-10-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This