„Ąžuolo” 25-mečiui skirtose taurės varžybose – 10 Lietuvos rekordų

Sportas

Žiedūna Bielinienė
2021-09-13

Komentarų: 0

Klaipėdos miesto stadione vyko jau tapusios tradicija „Ąžuolo” taurės varžybos. Šįkart jos buvo skirtos Klaipėdos miesto lengvosios atletikos veteranų sporto klubo „Ąžuolas” 25-mečiui pažymėti.

Šio renginio metu pasveikinome tris jubiliatus, kurie klube nuo pat jo įkūrimo. Alginai Vilčinskienei steigiant klubą buvo 60, Vytautui Kasparaičiui – 55-eri, o Vidmantui Daujotui tik 45. Garbingų jubiliejų proga Alginai Vilčinskienei ir Vytautui Kasparaičiui buvo įteikti Lietuvos lengvosios atletikos federacijos suvenyrai, o Vidmantui Daujotui – atminimo medalis. Visiems trims įteiktos Lietuvos sporto meistrų asociacijos „Penki žiedai” padėkos už reikšmingą indėlį į Lietuvos sporto meistrų asociacijos istoriją.

Jubiliatai Vidmantas Daujotas, Algina Vilčinskienė, Vytautas Kasparaitis. Antano Ruginio nuotr.

Į stadioną susirinko Lietuvos ir Latvijos veteranai.

Puikus, šiltas bendravimas atkaklios kovos – ir 10 naujų Lietuvos rekordų. Iš jų tris pasiekė „Ąžuolo” klubo narės. Jubiliatė Algina Vilčinskienė (85-89 amžiaus grupė) nustūmė rutulį 7.13 m. Šioje amžiaus grupėje Lietuvos rekordas užfiksuotas pirmą kartą. Natalija Gudauskienė (35-39 amžiaus grupė) nusviedė kūjį 41,7 m ir jau trečią kartą pagerino jai pačiai priklausiusį Lietuvos rekordą. Tokio amžiaus Lietuvos metikės veteranės nesivaržė svarsčio metimo sektoriuje, tad ir Natalijos pasiektas rezultatas 10,07 m yra pirmas šios amžiaus grupės Lietuvos svarsčio metimo rekordas.

„Ąžuolo” taurę iškovojo kaunietis Gintautas Misevičius (50-54 amžiaus grupė), pasiekęs Lietuvos rekordą – kūjis 58,78 m. Jis pasiekė ir  geriausią pasaulyje šiais metais rezultatą svarsčio metimo sektoriuje – 20,72 m.

Pirmą kartą „Ąžuolo” taurėje rungėsi ir veteranų vaikai.

Antano Ruginio nuotr.

Mažeikiškė Sandra Mitkevičienė rungėsi 200 m ir 800 m distancijose, o jos šešiametė dukrytė Urtė bėgo 100 m. Su gargždiškiais Linara Gruzdiene (aukštis), jos vyru Dariumi Gruzdžiu (rutulys) atvykę dešimtmetis sūnus Darius bėgo 100 m, šešiolikametė dukra Deira šoko į aukštį. Klaipėdiečių Vytauto Gudausko (rutulys, kūjis) ir dukart Lietuvos rekordininkės Natalijos Gudauskienės (kūjis, svarstis, diskas) aštuonmetis sūnus Dominykas bėgo 100 m. Ana Kosmakova (ji kiekvienoms „Ąžuolo” taurės varžyboms užsako ypatingo skonio bulves prie kastinio) ir jos dešimtmetė dukrelė Veronika bėgo 100 m. Eugenijus Norvaiša su sūnumi Edvinu (16 metų) rungėsi 100 distancijoje, šoko į tolį, atliko trišuolį. Julija Vanagaitė (14 metų) bėgo 100 m, jos tėtis Virgilijus Vanagas teisėjavo.

Varžybų rezultatus galima pamatyti www.lengvoji.lt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdiečiui - Europos čempionato bronza

Trečiadienį Torunėje (Lenkija) vykstančiame XIV Europos meistrų uždarų patalpų čempionato diene antrą medalį iškovojo Klaipėdos sporto klubo „Ąžuolas“ narys. Šįkart ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Sportas

Vytautas Milius - Europos čempionas

Sekmadienį Torunėje (Lenkija) prasidėjo XIV Europos meistrų uždarų patalpų čempionatas – EMACI 2024. Lietuvos rinktinėje yra ir septyni Klaipėdos sporto ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdoje lengvosios atletikos meistrai pasiekė devynis rekordus

Lengvaatlečiai iš Lietuvos ir Latvijos miestų ir miestelių susirinko į Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos maniežą užbaigti žiemos sezoną Lietuvos lengvosios ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This