Kine – ne tik džiazas

Kultūra

Klaipėdos kultūrų komunikacijų kieme (Bažnyčių g. 4) penktadienį, rugsėjo 17 d., 20 val. vyks renginys, kuriame susipins nebylusis kinas ir virtuoziškas džiazas. Koncerto metu bus galima ne tik stebėti veiksmą ekrane, bet ir klausytis vienų žymiausių Lietuvos džiazo atlikėjų improvizacijų. Nebylaus kino šedevrą B. Keaton filmą „Generolas“ lydės Arkadijaus Gotesmano, Petro Vyšniausko bei Jano Maksimovičiaus unikalios džiazo improvizacijos ir du menai vakaro metu žiūrovų akivaizdoje susijungsiantys į visumą.

Filmas „Generolas“ yra vaizdingas komedijos šedevras su garsiuoju „akmeninio veido“ Basteriu Kitonu (Buster Keaton). Dažnai laikomas viena geriausių nebyliųjų komedijų ir neabejotinai geriausiu kada nors sukurtu filmu apie traukinius. Šis klasikinis epas apie Pilietinio karo nuotykius buvo nufilmuotas nebyliojo kino erai artėjant prie pabaigos. Filmo plakatai skelbė: „Meilė, lokomotyvai ir juokai“.

Tačiau geriausias B. Kitono filmas, sukurtas 1926 m., kritikų vadintas nuobodžiu ir nuviliančiu bei sulaukė silpno žiūrovų susidomėjimo (surinko apie pusę milijono dolerių). Po jo B. Kitonas prarado savo, kaip kino kūrėjo, nepriklausomybę ir buvo priverstas pasirašyti griežtą sutartį su MGM. Tik po ilgų dešimtmečių filmas imtas minėti tarp geriausių kada nors sukurtų. 1989 m. „Generolas” buvo įtrauktas į Jungtinių Amerikos Valstijų nacionalinį filmų registrą už „kultūrinę, istorinę arba estetinę reikšmę“ drauge su tokiais filmais kaip „Geriausi mūsų gyvenimo metai“, „Kasablanka“, „Pilietis Keinas“, „Vėjo nublokšti“, „Saulėlydžio bulvaras“.

Renginys nemokamas. Norintiems stebėti patogiau – išankstinė staliukų rezervacija tel. +370 698 80215.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

KKKC kviečia registruotis rezidentus

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) kviečia profesionalius įvairių sričių menininkus teikti paraiškas dėl galimybių kurti KKKC meno dirbtuvėse. Paraiškas galima ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - užsienio menininkių darbai ir edukacijos

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) inicijavo projektą „Užsienio menininkių parodų ciklas KKKC“. Jo metu pristatytos dvi parodos. Viena jų – ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia į „Karnavaltoną"

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) gruodžio 28 d., ketvirtadienį, 18 val., trečius metus iš eilės kviečia meno mėgėjus ir kūrėjus ...
2023-12-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This