Klaipėdos mobiliajame punkte – didesni pajėgumai

Miestas, Svarbu

Klaipėdos mobiliajame tyrimų punkte bus didinami pajėgumai, kad norintiems išsitirti nebereikėtų laukti ilgoje eilėje.

Toks sprendimas priimtas pirmadienį vykusiame Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdyje.

Klaipėdos mobiliajame punkte per dieną jau bus atliekama daugiau nei 1000 tyrimų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Nuspręsta, kad Klaipėdos mobiliajame punkte, kuris veikia prie „Švyturio“ arenos, bus pastatytas ir tyrimams pritaikytas dar vienas autobusas bei kita infrastruktūra. Tikimasi, kad po tokių pokyčių per dieną papildomai bus galima testuoti apie 300 pacientų.

„Dabar mūsų mobiliajame punkte yra trys autobusai, per dieną paimame apie 800 mėginių. Esame tokie apkrauti, kad dabar laisva vieta atvykti į mobilų punktą yra tik nuo rugsėjo 16 dienos“, – teigė Klaipėdos mobilųjį punktą aptarnaujančios Klaipėdos miesto poliklinikos vadovė Loreta Venckienė.

Anot jos, nuo šio pirmadienio testavimo apimtys dar labiau išaugo, nes profilaktiškai tirtis turi daugiau darbuotojų, kuriems tai daryti nurodė Vyriausybė, pavyzdžiui, vairuotojai, gamybinės bei mažmeninės įmonės.

Be to, nuo šio pirmadienio Klaipėdos mokyklose jau atliekami greitieji antigenų testai, o tie moksleiviai, kurie po tokių testų bus įtariami dėl viruso nešiojimo, taip pat privalės tirtis mobiliajame punkte.

„Dabar mes tiriame visus, kurie jaučia ligos simptomus, taip pat tuos, kurie turėjo artimą kontaktą su sergančiuoju. Tiriame ir tuos darbuotojus, kurie turi tikrintis profilaktiškai, žmones, kurie vyksta į užsienį ar iš jo grįžo. Visi tyrimai mobiliajame punkte yra nemokami, tačiau nė vieno jų atsakymas nesuteikia teisės gauti galimybių pasą. Net neabejoju, kad yra gudraujančių, jog atvažiuoja PGR testu tirtis kaip jaučiantis simptomus, tačiau testo atsakymas neleis suformuoti galimybių paso“, – pabrėžė L. Venckienė.

Ji tikino, kad tie asmenys, kurie jaučia koronaviruso simptomus, ilgoje eilėje išsitirti laukti neturi. „Esame padarę tokią sistemą, kad simptomus jaučiančių pacientų šeimos gydytojai juos gali užregistruoti į mobilųjį punktą ir pacientas bus ištirtas tą pačią ar kitą dieną. Ilgiau laukti tikrai nereikės“, – teigė L. Venckienė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, jog ketvirtasis autobusas, pritaikytas mobiliojo punkto veiklai, prie „Švyturio“ arenos turėtų atsirasti dar šią savaitę ar kitos savaitės pradžioje.

„Testavimo poreikis yra toks didelis, kad nebėra kitos išeities – turime didinti apimtis. Juk matome, kad testavimo apimtys dar augs, tad tikrai norime pasiruošti, kaip suvaldyti dideles eiles“, – teigė G. Neniškis.

L. Veckienė skaičiavo, jog mobiliajame punkte pastačius ketvirtą autobusą, čia per dieną bus galima ištirti 1050-1100 žmonių arba maždaug 300 daugiau nei dabar.     „Tenka tik apgailestauti, kad be visų didėjančių testavimo apimčių, kai testai atliekami profilaktiškai, labai daugėja ir sergančiųjų. Iš mūsų paimtų tyrimų maždaug pusė būna teigiami, o tai reiškia, kad tuomet testuotis turi ir daugiau žmonių, su kuriais sergantieji kontaktavo“, – aiškino L. Venckienė.

2 Comments

  1. Talk

    Nesuprantu, kam taip vargti? Kam tikrintis? O po to piktintis? Pasiskiepykit ir užmiršite kas tas testas.

    Reply
  2. Noname

    Kokie pajėgumai? Savaitė į priekį eilė užmušta…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This