Paguoda Klaipėdos švietimo bendruomenei – jai dedikuoti metai

Svarbu, Švietimas

Uostamiestyje gimsta siūlymas kitus metus paskelbti Klaipėdos švietimo metais ir taip daugiau dėmesio skirti sunkius laikus išgyvenančiai švietimo bendruomenei.

Švietimo metais, jei tokie Klaipėdos bus paskelbti, daugiau dėmesio turėtų sulaukti ir moksleiviai, ir pedagogai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tokios idėjos autorius – miesto tarybos narys Rimantas Didžiokas, savo siūlymą pristatęs pastarajame Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje.

„Matome ir girdime, kad švietimo bendruomenė šiuo patiria daugybę iššūkių, tad ir reikėtų labiau akcentuoti šią sritį, už kurią mūsų komitetas atsakingas. Matydamas, kad viena tokia iniciatyva Klaipėdoje buvo įgyvendinta, kai miesto taryba 2017-uosius buvo paskelbusi Klaipėdos kultūros metais, manau, kad galbūt būtų pats laikas 2022-uosius paskelbti Klaipėdos švietimo metais. Mane siūlyti tokią idėja paskatino ir tai, kad politinės partijos susitarė dėl kai kurių švietimo strateginių dalykų. Tai Švietimo metų paskelbimas būtų toks kaip ir miesto tarybos bendras susitarimas, jog švietimo problematika tampa prioritetine. Jau turėjome labai sunkius mokslo metus. Laukia taip pat sunkūs metai, tad susikoncentravę galėtume pasiekti geresnį rezultatą“, – savo sumanymą pagrindė R. Didžiokas.

Tokiam pasiūlymui komiteto narė Judita Simonavičiūtė pritarė, tačiau akcentavo, jog labai svarbu yra turinys. „Jei skelbtume tokius metus, tai turėtume kažką gero pasakyti. Mes turėtume išsikelti tikslus, ką per tuos metus turime pasiekti, susidėlioti, kaip tai padaryti ir tada būtų galima pritarti tokiai Švietimo metų idėjai. Dabar matau žymiai daugiau problemų nei sprendimo būdų. Šitam klausimui reikia daugiau diskusijų apsibrėžti, o ką mes siūlytume“, – teigė J. Simonavičiūtė.

Komiteto narys Edmundas Kvederis taip pat tikino, kad zaporožietį pavadinus ferariu nuo to niekas nesikeičia. „Švietimo bendruomenei tikrai būtų gražu parodyti, kad ji mums rūpi, kad yra girdima. Tačiau dabar turėtų padirbėti kokia nors darbo grupė, kuri suformuotų tikslus, uždavinius, priemones“, – kalbėjo E. Kvederis.

R. Didžiokas prisipažino, kad tokių kolegų politikų reakcijų ir tikėjosi. „Aš tik mintį pasiūliau. Būtų gražu, jei nuspręstume, kad verta skelbti Švietimo metus, aš neatsisakau padirbėti ir pasiūlyti bent pirminį turinį. Komitetas galėtų būti kaip darbo grupė, pasikviestume ekspertų ir per tam tikrą laiką galėtume parengti projektą, jį pristatyti švietimo bendruomenei. Taip turėtume dokumentą, kuriuo remdamiesi galėtume priimti sprendimus tvirtindami Klaipėdos savivaldybės strateginį veiklos planą, miesto biudžetą“, – aiškino R. Didžiokas.

Komiteto nariai vienbalsiai sutarė, jog sieks, kad uostamiestyje kitąmet būtų paskelbti Švietimo metai.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimu 2017-ieji uostamiestyje buvo paskelbti Lietuvos kultūros sostinės metais. Tuomet uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas teigė, jog priimto sprendimo tikslas – tinkamai paminėti Klaipėdos – kaip 2017 m. Lietuvos kultūros sostinės – vardą mieste, pristatyti įvairias kultūros bei meno sritis apimančią, visas amžiaus grupes įtraukiančią programą, kuri dar labiau padidintų kultūros vaidmenį miesto socialiniame bei ekonominiame gyvenime.

„Klaipėda, nusprendusi 2017-aisiais tapti Lietuvos kultūros sostine bei kovoti dėl 2022-ųjų metų Europos kultūros sostinės titulo, iki 2019-ųjų padvigubinti finansavimą kultūrai ir parengti naują miesto kultūros strategiją, aiškiai išreiškė, kad kultūra šiandien tampa vienu iš pagrindinių miesto prioritetų“, – po miesto tarybos posėdžio, kuriame buvo priimtas toks sprendimas, pažymėjo V. Grubliauskas.

2016-ieji Klaipėdoje buvo paskelbti Darnaus judumo metais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This