Dokumentinio kino dirbtuvių rezultatus galės pamatyti visi

Kultūra

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultete prasidėjo jau ketvirtosios Audiovizualinių menų industrijos inkubatoriaus organizuojamos kūrybinės dokumentinio kino dirbtuvės „Nordbaltic Incubator: Dokumentinė Klaipėda‘21“. Šis projektas – tai visiems klaipėdiečiams atvira kūrybinė iniciatyva, skatinanti kurti ir pažinti savo miestą kino kalba.

Projekto dalyviai jau susitiko su kino kritike Rasa Paukštyte, klausėsi paskaitos „Kino dokumentika – istorija ir praeitis“. Režisierius ir montažo režisierius Ričardas Matačius kartu su dalyviais gilinosi į laiko aspektą kino montaže.

„Kine laikas gali būti interpretuojamas įvairiai: kaip istorinis elementas ar laikmetis, kaip filmo trukmė, ritmas ar net būsena, personažo pasaulio laiko samprata. Visi elementai gali būti atskiri, tačiau juos apjungus ir išanalizavus galima suvokti ne vien filmo struktūros principus, bet ir numatyti gamybinius elementus dar filmui besiruošiant”, – teigia R. Matačius.

Dirbtuvių dalyviai taip pat susitiko su Klaipėdos kino biuro vadovu Tomu Jašinsku, kuris pristatė kinogeniškas Klaipėdos miesto lokacijas.

Šiuo metu Klaipėdos mieste galima pastebėti jaunuolius su kameromis – suformavę kūrybines komandas, projekto dalyviai vykdo lokacijų paieškas ir filmavimus. Vėliau jų lauks montažo bei vaizdo ir garso post produkcijos etapai. Šiais metais projekto metu bus sukurti 9 filmai, pateikiantys skirtingus režisūrinius žvilgsnius į Klaipėdos miesto gyvenimą. Nuo Jūrų muziejaus užkulisių iki pajūrio gelbėtojų kasdienybės fiksavimo – dokumentiniai trumpametražiai filmai atskleis skirtingus Klaipėdos potepius.

Dalyvius dirbtuvių metu konsultuoja kino režisierė ir prodiuserė Inesa Kurklietytė, vaizdo operatorius Paulius Orlovskis, montažo režisierius Ričardas Matačius, garso režisierius bei kompozitorius Ramūnas Jasutis.

Projekto metu kino profesionalai dalinasi savo patirtimi ne tik su jo dalyviais. Visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai rugsėjo 15 d. 18 val. yra kviečiami į projekto vadovės režisierės Inesos Kurklietytės filmo „Anikė. Meilės istorija“ peržiūrą Klaipėdos Kultūros fabrike, o jau rugsėjo 17 d. 19 val. „Hofe“ bus galima išvysti šiais metais dirbtuvių metu sukurtus filmus bei specialią „NordBaltic Incubator: Dokumentinė Klaipėda“ ankstesniais metais sukurtų filmų kolekciją. Įėjimas – nemokamas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia į dokumentinio kino dirbtuves

Rugsėjo 8-18 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultete vyks jau ketvirtosios Audiovizualinių menų industrijos inkubatoriaus organizuojamos kūrybinės dokumentinio ...
2021-08-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This